Dyskusja o artykułach i mediach dot. Wiedźmina 3

+
Czyli chyba jednak nie będzie cięcia na kawałki za każdym razem.

Sądziłeś, że każda walka będzie kończyć się przetworzeniem niemilców na gulasz?
Prezentacja to co innego, jej czas jest ograniczony i trzeba zaprezentować grę od możliwie najlepszej strony.
Dlatego musi być efektownie. Z kolei w grze właściwej można i trzeba takie efekciarstwo dawkować.

Ja tam lubię otwarte światy zdecydowanie bardziej niż małe, skompresowane.
Owszem, ten z W1 był świetnie wykonany, za to z W2 już klaustrofobiczny.

Nie pogardziłbym mapą wraz z konkretnym jej rozmiarem.
Przynajmniej byłoby wiadomo czego oczekiwać, bo jak dotąd wiemy jedynie, że świat jest duży, a to pojęcie względne.
35x większy od W2 brzmi ciekawie, ale zgadzam się z raisonem, że niewiele nam to daje. Nie ma jak tego zmierzyć i do czego przyrównać.
Poza tym co wywiad to wartość ta się zmienia.

Nie wiem czy wszyscy pamiętają ale jedną z najbardziej hucznych recenzji W2 zrobił Destructoid i dał 6/10 niezły szum zrobili. Ale o Wiedźmina 3 jestem spokojny bo do Destructoid jakieś 7 miesięcy temu przeszedł Max Scoville, a on jest strasznie zajarany na Dziki Gon wystarczy zobaczyć linki od daniego w mediach albo sam przytoczę

Max niezła promocje robi i tym razem jeżeli on będzie w przyszłości recenzować W3 to na pewno 6/10 nie będzie.

@frog67 przed premierą W2 na Destructoidzie pojawiła się bardzo entuzjastyczna zapowiedź i opis tego jak jeden z nich grał w wersję pokazową. Był zachwalany i w ogóle. Ale recenzję zrobił inny koleś - Jim Sterling który jest znany z tego, że jest recenzenckim trollem i piszę tak by było kontrowersyjnie i tym przyciągnąć ludzi na stronę.

@Rustine kolesia po prawej nikt nie nauczył przegrywać z godnością :p

Również chciałbym mapę, nie chciałbym jej zobaczyć dopiero przy otwieraniu gry, a nuż Wyspy Skellige będą blisko Novigradu i przy rodzicach oglądających mnie jak odpakowuję EK niczym nową zabawkę w wieku 5 lat skrzywię się z bólu w sercu, a tak to przynajmniej się na to przygotuję i z bananem na ryju odpakuję każdy element EK, nawet medalion, który wolałem z W1.

Attachments

• polowanie na dziki.jpg
    polowanie na dziki.jpg
    3.2 KB · Views: 54
Dopiero teraz to zauważyliście?
:look:
Widzę że jesteście bardzo spostrzegawczy :p
A sam pod tytuł można różnie tłumaczyć. Na polowanie na dziki, albo na Dziki Gon. Więc nic strasznego to nie jest :)

Guest 3669645

Guest
"Wild Hunt" bardzo się lubi z Google Translatorem. Było "Dzikie Polowanie", "Polowanie na Dziki", "Dziki Hunt", a niedawno w jakimś artykule przetłumaczyło mi... "Wiedźmin 3: Polowanie na czarownice"

:huh:
Triss, strzeż się

Swoją drogą Angry Joe sobie nieźle w kulki leci, niedługo dwa tygodnie zlecą od zakończenia targów, a ten jeszcze nie udostępnił wywiadu z Redami. To zbyt ciężka robota. Nie żebym się spodziewał jakichś rewelacji, ale obiecał jako pierwszy wrzucić ten materiał. Mam wrażenie, że on pracuje 2 godziny dziennie :) a przecież żyje tylko z youtuba (swoją drogą recenzji z których kiedyś słynął też coraz mniej, tak chyba 1 na 15 filmików to recenzja, a reszta jakieś pierdoły).

Last edited:
Swoją drogą Angry Joe [...] obiecał jako pierwszy wrzucić ten materiał. [...]
:) mam nadzieję, że nie doszło do małego "wypadku" i Joe stracił, bądź nie nagrał wywiadu :lol: ;)
Cóż to było by...słabe ;)

Czy ktoś z naszych forumowiczów pisał do niego w tej sprawie?

Drodzy forumowicze.
Zacząłem się zastanawiać po co jest to forum, a konkretnie temat, w którym właśnie się wypowiadam.

Bardzo często wymieniamy się tu linkami, spostrzeżeniami i przemyśleniami dotyczącymi różnych artykułów, zdjęć, skinów, ale także samego zachowania "Cd projekt red" oraz mediów.. Gdy ktoś był niepoprawny lub za bardzo" spoiler-ował" był po prostu "opominany" (moderatorzy dodatkowo mają do tego odpowiednie narzędzia).

Stosunkowo niedawno mieliśmy możliwość obserwowania "soon" w wykonaniu zainteresowani wiedzą o co chodzi :)
Wydaje mi się, że praktycznie nikt nie mógł poczuć się zwiedziony
Ilość informacji przed samym E3 , a później podczas E3 była "oszałamiająca" do pełni szaleństwa brakowało chyba tylko grywalnego dema dostępnego na gog-u
niektórzy do tej pory pewnie nie mogą wyjść z szoku...

Były tu omawiane również zupełnie inne kwestie bardziej bądź mniej związane z tematem W3.
Omawialiśmy tu także sprawy, które nam się nie podobały, nie podobają... (chciałbym byśmy mogli z tej możliwości korzystać swobodnie)

Wczoraj wpadłem na pewien link
(Witcher 3 - Angry Joe Interview)
https://www.youtube.com/watch?v=iZmJjbuCmwY
Nawet nie zdajecie sobie jaka była moja radość, a później smutek, gdy okazało się, że niestety jest to z E3 2013 roku ;(
ale co tam, może ktoś z przyjemnością posłucha tego pana jeszcze raz ;)

-------------
Specjalnie dla was ale i dla reszty forumowiczów już je usuwam (w większości) @zi3lona @Wojtak212
A o co mi tak na prawdę chodzi.. to chyba wiemy..

Last edited:
Może łatwiej byłoby zrozumieć, o co Ci chodzi, gdybyś nie użył tylu emotek. Strasznie źle się to czyta, w każdym razie mi się źle czyta. Nie wiem, o co chodzi.

Top Bottom