Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Dyskusja o artykułach i mediach dot. Wiedźmina 3

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • …

Go to page

• 756
Next
First Prev 239 of 756

Go to page

Next Last
Nars

Nars

Moderator
#4,761
Dec 7, 2014
szincza said:
Czyżby panowie mieli problem z czytaniem?

Chodziło wyłącznie o mimikę i emocje na twarzach, a wy tu wyjeżdżacie z kukiełkowymi postaciami, od których ta mimika odstawała - co swoją drogą jest prawdą, ale nijak się ma do tego, do czego odniósł się @Esterhazy
Click to expand...
A w którym miejscu temu zaprzeczyłem?

Szincza

Szincza

Moderator
#4,762
Dec 7, 2014
sebogothic said:
@szincza - A co tam było do zrozumienia? Jedno lakoniczne pytanie? To jak prezentuje się sama mimika to jedno...
Click to expand...
No właśnie. I o tym mówił IwaN wspominając o zabawie z mimiką, i lepszy tegoż przykład przytoczył Esterhazy w domyśle mając na myśli właśnie to, jak odwzorowane są ruchy twarzy... Twarzy, tylko i wyłącznie.

Stąd nie rozumiem, jaki sens miał zarzut mówiący, że ktoś nie miał z tą grą styczności.

@Nars
Zwracam honor, do ciebie swojego komentarza nie powinienem odnieść.

Esterhazy

Esterhazy

Forum veteran
#4,763
Dec 7, 2014
sebogothic said:
To jak prezentuje się sama mimika to jedno, ale ważne też jak jest osadzona w grze. Co mi po ultranaturalnej mimice skoro w grze prezentuje się ona co najmniej dziwnie?
Click to expand...
Ależ ja się z tobą w tej kwestii zgadzam. Po prostu uważam, że jeżeli rozmawiamy o mimice (tylko mimice!) w grach komputerowych to nie sposób nie wspomnieć o produkcji studia Team Bondi, a o której koledzy powyżej prawdopodobnie zapomnieli. Za wykład odnośnie technologii oraz sensowności jej zastosowania w rozbudowanych grach fabularnych (choć niepotrzebny) serdecznie dziękuję.

A

adventus.219

Rookie
#4,764
Dec 7, 2014
Ciekawym jak w grze zostaną wyjaśnione nadnaturalne moce Gonu (mrożący dotyk, sprowadzanie zimy i modyfikacja głosu). Paranthir, Paruzel czy jak mu tam zaczarował kolegów?

K

Koreon

Rookie
#4,765
Dec 7, 2014
adventus said:
Ciekawym jak w grze zostaną wyjaśnione nadnaturalne moce Gonu (mrożący dotyk, sprowadzanie zimy i modyfikacja głosu). Paranthir, Paruzel czy jak mu tam zaczarował kolegów?
Click to expand...
Wiedzący im pomogli.

Rustine

Rustine

Mentor
#4,766
Dec 7, 2014
Koreon said:
Wiedzący im pomogli.
Click to expand...
Mam wrażenie, że Eredin urwał się Avallac'howi z łańcucha i nie będzie to takie proste.

K

Koreon

Rookie
#4,767
Dec 7, 2014
Rustine said:
Mam wrażenie, że Eredin urwał się Avallac'howi z łańcucha i nie będzie to takie proste.
Click to expand...
A ja mam wrażenie że Eredin zdominował Lisa i teraz to on rządzi Aen Elle.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#4,768
Dec 7, 2014
Esterhazy said:
Czyżby panowie w L.A. Noire nie grali?
Click to expand...
Nie grali :p

Z resztą dla mnie tamta mimika (z materiałów wideo) wydawała się taka, z braku innego określenia, "płaska". Jakby "rozsmarowana" po mało szczegółowym modelu samej twarzy. Zawsze mnie te lica bardziej straszyły niż zachwycały.
W Wiedźminie 3 nie mam takiego odczucia.

raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#4,769
Dec 7, 2014
Ja jestem zwolennikiem teorii, że wynika to z ich fizycznej obecności w tym świecie. Najwidoczniej przejście do wiedźminlandu nie jest najprostszą sprawą i krytycznie niska temperatura ich otaczająca może być reakcją na fakt, że ich w tym świecie nie powinno być. Być może właśnie zbroje pozwalają im się utrzymać w takiej formie, a gdy je zdejmą, to nastąpi szybki rozpad albo wymuszony powrót do własnego wymiaru. W scenie z sagi, gdy Jeźdźcy gonili Ciri przez wymiary, nie było nic wspominane o dziwnym mrozie, oszronionych pancerzach czy włosach zlepionych lodem, więc być może dzięki temu mogą dłużej pozostawać w nie swoim świecie.
Wiadomym jest, że tylko niewielka grupa zwana Dearg Ruadhri oraz Wiedzący, tacy jak Avallach mogli się przemieszczać między światami. Elfy, które szukają Ciri i Geralta, to nie są tak po prawdzie Jeźdźcy Gonu, tylko jacyś żołnierze. A przecież szukają Ciri z powodu jej zdolności do otwierania Bram, czyli wielkich przejść, przez które mogłyby się przedostać przykładowo statki. Tylko że statki już się przedostają, co jest dość dziwne. Więc albo powód poszukiwań się zmienił, albo proces przechodzenia jest bardzo niebezpieczny, enegochłonny czy w inny sposób trudny w realizacji.

Nars

Nars

Moderator
#4,770
Dec 7, 2014
O ile mi wiadomo, to zdolność do otwierania bram nie ma Ciri tylko będzie miał jej potomek (ewentualnie można próbować tą umiejętność uzyskać w paskudnych zabiegach medycznych).

raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#4,771
Dec 7, 2014
Ktoś im niewątpliwie taką bramę postawił, bo już w czasach Nimue po elfach nie ma nawet śladu. Ja jestem zdania, że to Ciri.

M

maritimus

Forum veteran
#4,772
Dec 7, 2014
Nars said:
Nie wspominając o tym, że w analogii do Pieśni Lodu i Ognia zapomniałeś wspomnieć o Smokach, Innych (Inni nie są martwi. Są dziwni, piękni, jak lodowe elfy czy coś takiego, są innym rodzajem życia, nieludzcy, wytworni, niebezpieczni. - by GRRM). Dzieciach Lasu, Gigantach, wchodzeniu w ogień bez obrażeń itp.
Click to expand...
Ale jednak całościowo takich elementów u Martina jest dużo mniej, dlatego właśnie "low".

A co do Sapkowskiego - zawsze trzeba brać pod uwagę, że jego proza (mniej w trylogii husyckiej, bardziej w Sadze, najmocniej w opowiadaniach spoza tych serii) jest mocno obtoczona postmodernistyczną "panierką". W leju po bombie to chyba najskrajniejszy przypadek. Aczkolwiek pisząc to, prowokuję dyskusję - czym właściwie postmodernizm jest...

Rustine

Rustine

Mentor
#4,773
Dec 8, 2014
http://www.eurogamer.pl/articles/2014-12-08-wiedzmin-3-dziki-gon-premiera-przeolona-na-19-maja
No i koniec szczęścia...
Szkoda. Bardzo, bardzo szkoda.

• RED Point
Reactions: Koreon
Rybakus

Rybakus

Forum veteran
#4,774
Dec 8, 2014
Ten artykuł o przełożeniu to są jaja prawda?

D

dooot

Rookie
#4,775
Dec 8, 2014
Serio. Matura. Pograłem.

W_Wallace

W_Wallace

Mentor
#4,776
Dec 8, 2014
Właśnie na FB pojawiło się oficjalne oświadczenie.

P

piochu.403

Forum veteran
#4,777
Dec 8, 2014
SOON

X

xsemi

Rookie
#4,778
Dec 8, 2014
Co to ma byc?!?!?!?!

D

Darth_Orzech.794

Forum veteran
#4,779
Dec 8, 2014
http://forums.cdprojektred.com/threads/32691-Wiedźmin-3-Dziki-Gon-list-otwarty?p=1481850#post1481850
ano potwierdzone

K

Kuboniusz

Rookie
#4,780
Dec 8, 2014
Wallace said:
Eeee?? Wiedźmin 3: Desuniziki Gon - premiera przełożona na 19 maja

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-12-08-wiedzmin-3-dziki-gon-premiera-przeolona-na-19-maja
Click to expand...
Pamiętacie wypowiedź Marcina Iwińskiego? Mówił, że gra jest na ostatniej prostej, że nie będzie więcej przesunięć premiery. A to jest, niestety, znaczące.
Właśnie zacząłem się poważnie obawiać o grę...

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • …

Go to page

• 756
Next
First Prev 239 of 756

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.