Dyskusja o artykułach i mediach dot. Wiedźmina 3

+
Za dobry materiał był, koleś się tak "nahajpował" że by chyba umarł, jakby się z kimś nie podzielił.

Trzeba poczekać do 26 po prostu, gość mógł dodać coś od siebie nie wiemy tego, bo takie coś to mógłbym i ja napisać że tam byłem, więc przed 26 wszystko jest nieoficjalne, a że takie pozytywne to już co innego.

Attachments

• image_42307_fit_940.jpg
    image_42307_fit_940.jpg
    58.6 KB · Views: 65
Nie wiem z jakiej paki są te porównania do Skyrima. To chyba ten sam motyw co z tym, że każdy kto próbuje jakiegoś nowego rodzaju mięsa prędzej czy później dojdzie do wniosku, że: to smakuje jak kurczak. Tak samo jest ze Skyrimem, grał w niego chyba każdy więc choćby gra w 1% go przypominała to będą takie porównania.

To pewnie zależy od dziennikarza. Jeden opowie wszystko ze szczegółami, inny pominie jakieś ważne aspekty by nie psuć zabawy innym. A być może większość tych rzeczy znajdzie się na gameplayu, to w końcu tylko opis samouczka, który wg mnie jakimś wielkim spojlerem nie jest. No, ale dla niektórych spojlerem jest każdy szczegół, czego naturalnie nie mam nikomu za złe. :)

@sebogothic, Wiedźmin to wciąż mało znana marka na świecie, a Skyrim sprzedał się w ponad 20 milionach egzemplarzy i zna go każdy. To po prostu forma reklamy, jeśli w artykule pojawi się informacja 'gra większa niż Skyrim' albo 'wolność jaką oferował Skyrim' to każdy będzie wiedział o co chodzi. To tak jak promowanie nowej gry akcji porównaniem do Tomb Raidera.

Jeśli gra osiągnie światowy sukces to kolejna część jest bardziej jak pewna. :) Po takiej promocji, ilości wygranych nagród i rankingów wszelakich, wrażeniach zachodnich dziennikarzy obstawiam, że W3 sprzeda się w jakichś 8 mln egzemplarzy tak dajmy na to miesiąc po premierze. A bardzo prawdopodobne jest, że sprzeda się jeszcze lepiej. :D Życzę to Redom z całego serca, bo gra zapowiada się naprawdę świetnie i w dobie katowania nośnych marek oraz wypuszczania niedopracowanych gier Wiedźmin 3 ma szansę zawojować rynek.

Taki wynik w miesiąc(8kk), przesada to by było chyba lepiej niż Diablo III i Skyrim, chyba tylko GTA V się lepiej sprzedało.
Realnie pierwszy miesiąc tak myślę to 3-4kk, nie pamiętam po jakim czasie Skyrim dobił do 20kk ale to było ponad rok czasu.
Więc wynik 8kk w miesiąc! byłby zaskoczeniem chyba dla wszystkich.

Obawiam się, że nawet świerszcza nie będzie. :p

Albo w marcu list otwarty i już o frekwencję martwić się nie trzeba, potem kolejne E3 z Wiedźminem, GC, list otwarty, VGX czy jak to się obecnie nazywa, most anticipated 2016, list otwarty, Pyrkon, list otwarty, GC...

Top Bottom