Dyskusja o artykułach i mediach dot. Wiedźmina 3

+
Marcin, a jakieś oficjalne oświadczenie po polsku co do wcześniejszej sprzedaży gry w pewnych regionach się pojawi? Bo ignorowanie sprawy według mnie nie jest fajnym posunięciem - nie po to zamawiałem EK z dostawą w paczkomacie żeby inni sobie w najlepsze prawie 2 tygodnie przede mną grali i tyle..

Ale ty czepialski jesteś, byle by ponarzekać... Piszesz tak jakby to była wina REDów...

No. Jeden komentarz, bez źródła poza "znajomy z ZEA tak mówił", to faktycznie dobry powód żeby wierzyć i oskarżać firmę o nieuczciwe praktyki.
Napisali w internecie, znaczy to prawda.

Cóż, do tej pory ten "znajomy z ZEA" jednego z forumowiczów dawał słuszne informacje więc nie mam powodu uważać, że tym razem miał kłamać. A cisza od CDPR jakoś tej informacji nie neguje - gdybym ja odpowiadał za komunikacje i to było wyssane z palca (na pewno ktoś z CDPR o tym czytał na forum w związku z ostatnimi wydarzeniami) to bym to od razu zdementował żeby takie teorie nie powstały, brak negacji jest według mnie kolejnym powodem żeby uważać to za prawdę.

Ale ty czepialski jesteś, byle by ponarzekać... Piszesz tak jakby to była wina REDów...

Po części jest - dobór partnerów którzy tego nie dopilnowali był raczej decyzją władz CDPR.

Czyli jak ktoś ci nie powie że gówno jest ble to powiesz że jest smaczne bo kiedyś jakiś anonimowy ktoś tak powiedział tak? Fucking Logic

Cóż, do tej pory ten "znajomy z ZEA" jednego z forumowiczów dawał słuszne informacje więc nie mam powodu uważać, że tym razem miał kłamać. A cisza od CDPR jakoś tej informacji nie neguje - gdybym ja odpowiadał za komunikacje i to było wyssane z palca (na pewno ktoś z CDPR o tym czytał na forum w związku z ostatnimi wydarzeniami) to bym to od razu zdementował żeby takie teorie nie powstały, brak negacji jest według mnie kolejnym powodem żeby uważać to za prawdę.

Po części jest - dobór partnerów którzy tego nie dopilnowali był raczej decyzją władz CDPR.

A skąd mogli wiedzieć, że to się tak potoczy? To chyba pierwszy raz jak sprzedają Wiedźmina na tym rynku. Wiń już prędzej wróżbitę Macieja, bo on o tym mógł wszystkich wcześniej poinformować.

Czyli jak ktoś ci nie powie że gówno jest ble to powiesz że jest smaczne bo kiedyś jakiś anonimowy ktoś tak powiedział tak? Fucking Logic

Jeśli nikt tego nie zaneguje, to to musi być prawda.

Fuck logic, po pierwsze, a po drugie, nie. Wyjaśniłem swój punkt widzenia i dyskusje kończę, bo nie chce żeby przez osobiste złośliwości Niebiescy mieli powód do usuwania postów...

Ps. Domniemany downgrade jest już największą tragedią, a nierówne traktowanie klienta (nie do końca z winy CDPR ale jednak) jest już ok?

@Swooneb W związku z sytuacją mogliby już wcześniej wysyłki zacząć w sumie, bo pewnie w magazynach już gra zalega... Takie sytuacje już chyba kiedyś były ale tytułu nie mogę sobie przypomnieć gry ni cholere.

@Napoleon_Pl
Redzi mają już wystarczająco dużo na głowie żeby temu zapobiegać, naprawdę myślisz że trzeba im jeszcze dopier*alać?

@Swooneb W związku z sytuacją mogliby już wcześniej wysyłki zacząć w sumie, bo pewnie w magazynach już gra zalega... Takie sytuacje już chyba kiedyś były ale tytułu nie mogę sobie przypomnieć gry ni cholere.[/QUOTE]Nie można od tak zacząć wysyłek do sklepów. To wymaga odpowiedniej organizacji, wszystko jest zorganizowane już od jakiegoś czasu ale na inny termin, te sklepy które będą miały W3 sprzedają też inne gry. To nie jest takie hop siup.

Last edited:
właśnie domniemany nie wiem czy widziałeś tego gifa z prologu, dlatego domniemany :)

Nie oglądam żadnych materiałów, bo i spoilerów nie chce i czasu nie mam. ;)

@Napoleon_Pl
Redzi mają już wystarczająco dużo na głowie żeby temu zapobiegać, naprawdę myślisz że trzeba im jeszcze dopier*alać?

A co, mam ich pogłaskać po główce jacy to są biedni, że ich oszukano? Mają masę narzędzi prawnych by to zatrzymać/odbić sobie z nawiązką więc stratni raczej nie będą... Pomijając zaufanie i cierpliwość fanów, ale ta jest nagminnie podczas promocji W3 stawiana przed próbą.

A co, mam ich pogłaskać po główce jacy to są biedni, że ich oszukano? Mają masę narzędzi prawnych by to zatrzymać/odbić sobie z nawiązką więc stratni raczej nie będą... Pomijając zaufanie i cierpliwość fanów, ale ta jest nagminnie podczas promocji W3 stawiana przed próbą.
Nie, powinieneś po prostu czekać na premierę i unikać spoilerów. Bo REDzi robią wszystko by sytuację załagodzić.

Nie, powinieneś po prostu czekać na premierę i unikać spoilerów. Bo REDzi robią wszystko by sytuację załagodzić.

Ciekawi mnie jedna rzecz, ale teraz w pełni merytorycznie proszę - jak ludzie narzekają na rzekomy downgrade to już jest dobrze i w ogóle, a jak ja poruszam temat braku jakichkolwiek przeprosin (według mnie należą się - przynajmniej jakbym ja zapowiadał super druper zabezpieczenia, że przed 1 naszego czasu 19 maja nikt nie zagra to bym przerosił za złamanie słowa) za zaistniałą sytuację to już dopie*dalam CDPR?

@dikajos88 To po co są te brakujące pliki (a nie! dowalmy je tylko PCtowcom żeby grać nie mogli, konsole niech mają wszystko na płytkach, bo te wcześniej przecież nie wypłynął! - tylko tak jestem w stanie wyjaśnić, dlaczego tyle osób już gra) i huczne zapewnienia o tym 19 maja? Tylko naiwny człowiek by nie przewidział takiego scenariusza.

Ed: Mam nadzieje, że na tym skończę.

Last edited:
Ciekawi mnie jedna rzecz, ale teraz w pełni merytorycznie proszę - jak ludzie narzekają na rzekomy downgrade to już jest dobrze i w ogóle, a jak ja poruszam temat braku jakichkolwiek przeprosin (według mnie należą się - przynajmniej jakbym ja zapowiadał super druper zabezpieczenia, że przed 1 naszego czasu 19 maja nikt nie zagra to bym przerosił za złamanie słowa) za zaistniałą sytuację to już dopie*dalam CDPR?

Człowieku, nie ogarniam, jak można za tę sytuację winić REDów. Wysłali gry przed premierą, bo ZAWSZE tak się robi, żeby w tzw. day one wszystko było gotowe, bo to w końcu wielka premiera. To ktoś olał ich, a nie oni graczy. Naprawdę nie rozumiem, że trzeba to komuś tłumaczyć. Chciałbyś, żeby przydzielono JEDNEGO REDA NA KAŻDY SKLEP NA ŚWIECIE, żeby siedział na pudłach z grą i szczekał, jak wredny Arab zechce sprzedać wcześniej?

Przeprosić powinni ci, którzy grę sprzedawali, a nie REDzi, bo to oni są oszukani, a nie Ty.

Nie jest dobrze, bo już jest po gwizdku, gra jest już wypalona na płytach. Narzekanie na grafikę może tylko męczyć forumowiczów. Za co ty chcesz mieć przeprosiny? REDzi nie kazali nikomu tego sprzedawać tydzień przed premierą, to szefostwo ze sklepu okazało się cwaniakami. REDzi jedyne co mogą teraz zrobić to oskarżyć ich o złamanie umowy no i już więcej nie sprzedawać im swoich gier. Teraz REDzi naprawiają to co tamci nabroili a ty się jeszcze od REDów domagasz przeprosin jak dla mnie to jest właśnie kopanie leżącego który jeszcze stara się sprawić żeby Tobie było dobrze.

Żeby gra nie wyciekła na torrenty przed premierą.
Wycieknie i tak po, ale z tym nawet nie próbują walczyć.

Top Bottom