E3 2014

+

E3 2014

• Jest idealna!

Votes: 144 44.4%
  • Może być, ale przydałoby się parę zmian.

Votes: 155 47.8%
  • Nie mam zdania.

Votes: 4 1.2%
  • Nie podoba mi się!

Votes: 21 6.5%

• Total voters
    324
Status
Not open for further replies.
A może na okładce będzie Wiesiek patrzący spode łba i z mieczem? Taki jak na bannerach reklamowych.Ciekawym, co wymyślili.

Last edited:
Mi by wystarczyła okładka w wydaniu super minimalistycznym:
Całe czarne tło i medalion na tym tle w wersji z dzikiego gonu - taki ukłon w stronę okładki z jedynki,
Ma to być zamknięcie historii więc to by ładnie splatało coś się kończy ... coś zaczyna.

Mi okładka jest obojętna, może być nawet najbardziej pstrokata jeśli pomoże to CDPR w większej sprzedaży, życzę im takiego wyniku jak Skyrim co najmniej:p

A mi przyświtała taka dziwna myśl - wszystko wskazuje na to, że W3 będzie hitem i grą, która porozstawia po kątach inne "wielkie" erpegi, i tego jej z całego serca życzę, bo praca Redów na to zasługuje, jednak jakoś dziś naszło mnie, że jeżeli tak się stanie, co jak wspomniałem jest więcej niż prawopodobne, to co z Geraltem? Może to głupie, ale czy on sam życzyłby sobie tak ogólnoświatowej popularności? Jeśli cały gamingowy świat oszaleje na punkcie Dzikiego Gonu na co się na niebie i ziemi zapowiada, to czy sam stary Geralt zazna spokoju, czy dopiero wtedy zacznie się jego kariera? My go znamy i lubimy z genialnych Opowiadań i świetnej sagi, cenimy go mimo pozornej obojętności za jego rodzaju szlachetność i moralność, i czy po sukcesie gry nie okaże się kolejnym fantasy herosem, którym będzie się jarał każdy dzieciak na świecie, bo jest uzbrojony w dwa duże miecze i umie nimi wymachiwać? Chodzi mi o to, czy świat, który jest karmiony uber bohaterami z boskimi mocami bez osobowości, jest gotowy na kogoś takiego jak nasz Geralt, który zawsze przed walką szukał innego wyjścia i unikał starcia, do którego dochodziło zawsze w ostateczności, miał dylematy, myślał. Dla mnie to postać która reprezentuje coś więcej niż proponuje zdecydowana większość gatunku fantasy, w których chodzi tylko o młóckę między "ludźmi i goblinami", dlatego trochę szkoda by mi było, gdyby nasz Riv został nowym bożyszczem i herosem A.D 2015. A może Redzi dzięki Geraltowi wprowadzą nowy trend w grach, by bohater był kimś więcej niż postacią na dwóch nogach z bronią w ręku? Jak myślicie?

A mi przyświtała taka dziwna myśl - wszystko wskazuje na to, że W3 będzie hitem i grą, która porozstawia po kątach inne "wielkie" erpegi, i tego jej z całego serca życzę, bo praca Redów na to zasługuje, jednak jakoś dziś naszło mnie, że jeżeli tak się stanie, co jak wspomniałem jest więcej niż prawopodobne, to co z Geraltem? Może to głupie, ale czy on sam życzyłby sobie tak ogólnoświatowej popularności? Jeśli cały gamingowy świat oszaleje na punkcie Dzikiego Gonu na co się na niebie i ziemi zapowiada, to czy sam stary Geralt zazna spokoju, czy dopiero wtedy zacznie się jego kariera? My go znamy i lubimy z genialnych Opowiadań i świetnej sagi, cenimy go mimo pozornej obojętności za jego rodzaju szlachetność i moralność, i czy po sukcesie gry nie okaże się kolejnym fantasy herosem, którym będzie się jarał każdy dzieciak na świecie, bo jest uzbrojony w dwa duże miecze i umie nimi wymachiwać? Chodzi mi o to, czy świat, który jest karmiony uber bohaterami z boskimi mocami bez osobowości, jest gotowy na kogoś takiego jak nasz Geralt, który zawsze przed walką szukał innego wyjścia i unikał starcia, do którego dochodziło zawsze w ostateczności, miał dylematy, myślał. Dla mnie to postać która reprezentuje coś więcej niż proponuje zdecydowana większość gatunku fantasy, w których chodzi tylko o młóckę między "ludźmi i goblinami", dlatego trochę szkoda by mi było, gdyby nasz Riv został nowym bożyszczem i herosem A.D 2015. A może Redzi dzięki Geraltowi wprowadzą nowy trend w grach, by bohater był kimś więcej niż postacią na dwóch nogach z bronią w ręku? Jak myślicie?

Nie ma szans by stał się tak popularny jak postacie z amerykańskich komiksów, nie ta kultura, nie ta mentalność,dlatego książki Sapkowskiego nigdy nie osiągną statusu np. Gry o Tron.

Nie ma szans by stał się tak popularny jak postacie z amerykańskich komiksów, nie ta kultura, nie ta mentalność,dlatego książki Sapkowskiego nigdy nie osiągną statusu np. Gry o Tron.

Kultura i mentalność strasznie się teraz miesza, i myślę, że w dobie internetu i jego globalności nie ma podstaw by sądzić, że Geralt nie zaskarbi sobie wizerunku nowego Conana w krajach dajmy na to Ameryki Północnej, gdzie panuje taki ciemnogród mentalny przecież, ale boję się, że zostanie ona potraktowana dość powierzchownie, bo ma dwie zabójcze kosy na plecach.
Nie chodziło mi oczywiście że będzie nowym Supermanem.

Last edited:
Może gra pomoże mu się troszkę przebić, ale dalej sądzę, że nasz Wiedźmin jest za bardzo swojski w naszym rozumieniu tego słowa, ta cała rustykalność, nie działa na amerykanów tak jak na nas, Czechów, Rosjan, amerykański ciemnogród?--dla mnie to mity o kraju, który pięknie się rozwinął ma najlepsze uniwersytety na świecie, naukowców, największe firmy tam powstawały, najlepiej wyposażona armia itd. można by wymieniać.

Nie popadajmy w skrajności. Geralt to faktycznie bohater, którego zrozumie się po dokładnej lekturze książek i głębszej refleksji. Ja co wrócę do sagi to więcej rozmyślam. Ale nie jest to temat do filozoficznych rozmyślań. Wytrzymajmy te 4 dni. A do E3 z górki.

Z tym ciemnogrodem oczywiście ironizowałem, bo w każdej kulturze nowożytnego świata znajdą się ludzie, którzy bez trudu motywy Geralta zrozumieją i nie chodzi tu o słowiańskość ani rustykalność, choć te oczywiście dla nas też bardzo ważne, bo jakby nie było stąd wiedźmin się wywodzi. Z ciemnych i mokrych lasów gdzieś na naszej szerokości geograficznej, nie z palm na Florydzie. Ale w masowej świadomości Geralt może zaistnieć nie jako świadoma swoich wyborów i konsekwencji jednostka, tylko wytrenowany ninja który rozpłata każdego, bo jest mutantem i ma dostęp do ostrych mieczy.

Chodzi mi o to, czy świat, który jest karmiony uber bohaterami z boskimi mocami bez osobowości, jest gotowy na kogoś takiego jak nasz Geralt, który zawsze przed walką szukał innego wyjścia i unikał starcia, do którego dochodziło zawsze w ostateczności, miał dylematy, myślał.

Ale przecież właśnie dlatego bohaterowie są bohaterami: robią to, czego ich fani nie potrafią. :whistle:

w krajach dajmy na to Ameryki Północnej, gdzie panuje taki ciemnogród mentalny przecież, ale boję się, że zostanie ona potraktowana dość powierzchownie, bo ma dwie zabójcze kosy na plecach.
Na miejscu Kanadyjczyków bym się obraził.

Kanadyjczycy nie za bardzo lubią, gdy Amerykanie pokazują swoją "wyższość".
A już w ogóle krzywią się na taki dialog: Skąd jesteś? Z Kanady. Aha, ale to .. gdzie to jest?

Geralt może zaistnieć nie jako świadoma swoich wyborów i konsekwencji jednostka, tylko wytrenowany ninja który rozpłata każdego, bo jest mutantem i ma dostęp do ostrych mieczy.

Z jednej strony można tak spłycić postać, ale gra jest świetna z racji znaczących wyborów, i operowaniu na skali szarości a nie czarnym i białym. Cały kontekst bohatera daje mu siłę przebicia. Miecze na plecach to tylko narzędzia pracy.

"Lesser, greater, middling…makes no difference. The degree is arbitrary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another, I’d rather not choose at all."

A z E3 ma ta dyskusja wspólnego coś więcej aniżeli to, że targi są w USA, o którym tu właśnie mowa?
Pytam, bo żech stracił wątek.

Nie ma się co pozniej dziwić i lamentować ze Keth, zamknął główny wątek Dzikiego Gonu, Jak dla mnie to niektórzy powinni dać już na wstrzymanie z docinkami ( i dalsza dyskusje pisać na PW) Jeżeli dyskusja by była odnośnie ile hostess ma się kręcić na stoisku CDPR, to już to, było by bardziej na temat. Ciekawe czy juz część ekipy wyleciała do LA.

Prawdopodobnie tak, skoro już za 3 dni konferencja. trzeba to jakoś przygotować, a takiej rzeczy na ostatnią chwilę raczej się nie odkłada.

Chyba mamy gameplay!!! 9 Czerwiec - 30 minut Wiedźmina 3

Monday 6/9 PT

http://blog.twitch.tv/2014/06/twitch-broadcast-schedule-for-e3/

Twitch Broadcast Schedule for E3
9:30am – Xbox E3 2014 Media Briefing
11:00am – Xbox E3 2014 Media Briefing Post show
11:30pm – Hotline Miami 2 (Dennaton Games/Devolver Digital)
12:00pm – EA World Premiere: E3 2014 Preview
1:00pm – EA Special Event
2:00pm – EA World Premiere: E3 2014 Post show
2:30pm – Bethesda (Unannounced title)
3:00pm – Ubisoft 2014 E3 Media Briefing
4:00pm – Ubisoft 2014 E3 Media Briefing Post show
4:30pm – Witcher 3 (CD Projekt RED)
5:00pm – Dying Light (Techland)
5:30pm – Final thoughts
6:00pm – PlayStation E3 2014 Press Conference

1:30 naszego czasu, dobrze liczę?

Tak jakby ktoś nie wiedział, Twitch to największa platforma do streamowania więc super możliwość pokazania się REDów!! Pewnie stream będzie oglądany przez setki tysięcy ludzi.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top Bottom