E3 2014

+

E3 2014

• Jest idealna!

Votes: 144 44.4%
  • Może być, ale przydałoby się parę zmian.

Votes: 155 47.8%
  • Nie mam zdania.

Votes: 4 1.2%
  • Nie podoba mi się!

Votes: 21 6.5%

• Total voters
    324
Status
Not open for further replies.
SoundtrackToYourEscape said:
Skoro kamerę będzie można ustawić żeby graczowi było dobrze, możliwe, że z eliksirami i innymi dziwnymi pomysłami, o których jeszcze nie wiemy, będzie można też zmienić
Na to bym nie liczył. O ile w przypadku kamery możliwość jej przestawienia jest czymś nieodłącznym w RPGach to w przypadku zmian w mechanice gry,mechanice alchemii sprawa wygląda całkiem inaczej. Szanse, że się da wyłączyć tego typu opcje są zbliżone do zera :p

Niech lepiej zmieniają tą alchemię, póki nie jest za późno.

Last edited:
@norolim1

W końcu Geralt to:

A whirlwind of rage and steel
Level 5
XP: 500

No to brakuje jeszcze automatycznej regeneracji punktów życia
Jest od pierwszej części.

norolim1 said:
BUTTON AWESOME i będzie pięknie: kanapa, piwo, hamburger, wciśnięty guzik X na kontrolerze, a na telewizorze rzeź, krew bryzga, Geralt zabija wszystko.
Akurat Dragon Age II to pod względem trudności walk najtrudniejsza gra w jaką grałem od czasów zmodowanego Baldur's Gate II.
Inna sprawa, że sama gra jest bardzo słaba.

norolim1 said:
Czyli prawdopodobnie będzie tak jak napisałem TU. Trzeba będzie nazbierać określoną liczbę składników. Jak już się to uda, dostaniemy stim acziwment i wyższy poziom mikstury.
Zbędna ironia z jakimiś achievementami.

@Marcin Momot
W tej chwili ten zaproponowany system alchemii jest dla mnie zbyt ubogi. Nie rozumiem, dlaczego szukacie problemów tam, gdzie ich nie ma. Skoro gracze oszczędzają eliksiry, to dajcie powód, by je zużywali wcześniej. Ba, zachęcajcie ich do tego dodatkowymi bonusami. Autouzupełnianie to eliminacja wysiłku, na jaki gracz ma się zdobyć w celu pokonania przeciwnika. Eliksir ma być czymś ważnym. Dlaczego upraszczać? To może zlikwidujmy też inwentarz na wzór protezy z Mass Effect 2. Ugh.

...będziesz miał tysiąc powodów by wrócić innych niż alchemia...
Mnie wcale nie o alchemię chodzi tylko o bodziec inny niż "piękne okoliczności przyrody". Alchemia zwiększała zawsze sens polowania i przy okazji spacerów. Jeśli alchemia zostanie zastąpiona innym ciekawym mechanizmem to nie mam problemów.

Mam wrażenie, że niektórzy nawet nie próbują sobie wyobrazić tego co pisze @Marcin Momot bo przy "automatyczne uzupełnianie" przestają czytać dalej i dają upust swojej złości w postaci komentarza. Składniki będą potrzebne, tyle że tym razem zamiast robić cały czas to samo (widocznie niektórzy lubią) i mieć nadmiar zalegających mikstur w ekwipunku, będziemy te składniki zbierać by przy ich odpowiedniej ilości móc zrobić z naszej mikstury jeszcze mocniejszą. A pewnie takie przejście z mikstury lvl 1 na miksturę lvl 2 to nie będzie kwestia 15 minut. Trzeba będzie zapewne poszukać odpowiednich składników które na małym poziomie są ciężko dostępne, więc dzięki temu będzie motywacja by polować na potwory i zbierać zioła. Ja w poprzednich grach motywacji takiej nie miałem, zwłaszcza w W2 gdzie wszystkich składników miałem aż za dużo mimo że nie skupiałem się na ich zbieraniu, ale jeśli tu nie będzie skalowania i niektóre potwory będą naprawdę stanowiły ogromne wyzwanie, to taka ulepszona miksturka będzie czymś w co warto się zaopatrzyć. Ja nigdy nie wiedziałem co mam robić ze składnikami w W2, byłem przez nie przeciążony, i musiałem je sprzedawać w sklepach, nigdy mi ich nie brakło. Ale miksturek przez jedno przejście gry wypijałem około 10. Lament z powodu takiej zmiany jest moim zdaniem mocno przesadzony.

okładają się forumowicze krótkim hasłem po mordach: autouzupełnianie mikstur w ekwipunku. :D
@wsad3a popraw falme na flame bo będzie kolejny zgryz XD

ktoś może streścić, co się stało, ze w temacie przybyło 50 stron?

Dramat o uproszczoną alchemię. Składniki zbieramy tylko do pierwszego stworzenia eliksiru, a brakującą ilość Geralt sam dorabia podczas medytacji, nie wykorzystując ziółek. Te są jeszcze potrzebne do levelowania eliksirów.

No też się zgadzam i też uważam że żeby zrobić dobry wywar jednak będzie trzeba na to poświęcić parę godzin . Po co narzekać na coś w co się nie grało? poczekajcie zobaczycie jak to wygląda i wtedy może komentujcie;)? ja mam zaufanie do tego co robią Redzi i uważam że wszystko co robią jest z myślą o graczy dla mnie Wiedźmin mimo że tak na prawdę jeszcze pewnie dużo nie wiemy i tak będzie dla mnie grą numer 1 na ps4 ;)

Status
Not open for further replies.
Top Bottom