E3 2014

+

E3 2014

• Jest idealna!

Votes: 144 44.4%
  • Może być, ale przydałoby się parę zmian.

Votes: 155 47.8%
  • Nie mam zdania.

Votes: 4 1.2%
  • Nie podoba mi się!

Votes: 21 6.5%

• Total voters
    324
Status
Not open for further replies.
Nawiązuję do tej wypowiedzi dani1234:
Zadałem to pytanie Marcinowi Momotowi ale nie odpowiedział. Ciekawa sprawa...

W tamtym roku się tym chwalili, a teraz nawet nie przytaknął choćby skinieniem głowy, żeby nie spoilować?

@Marcin Momot Czy będzie dynamiczny, płynnie przebiegający cykl dobowy? Czy będzie dynamiczna pogoda?

Nie no jeszcze o tą pogodę marudzą...Nie mogę, no a dlaczego w kuśkę wieprza, miało by nie być?
Skoro pokazali że będzie to będzie...Co za dzieciarnia tu siedzi to nie do opisania to jest...

Jak baby na targu, tyle postów nic nie wnoszących do tematu, to miał byc temat z E3 a nie wróżenie z fusów jak ma być alchemia i itp...

Mnie ciekawi, czy wiatr będzie kołysał drzewami, podczas burzy z deszczem, bo z opisów na E3 2013 po prezentacji, właśnie to wywołało największe wrażenie.

Mnie ciekawi, czy wiatr będzie kołysał drzewami, podczas burzy z deszczem, bo z opisów na E3 2013 po prezentacji, właśnie to wywołało największe wrażenie.

Dlaczego miałoby być inaczej?Skoro to pokazali już wtedy? Nie ogarniam tych ludzi tutaj, to jakaś paranoja jest...
Redzi to nie cholerny Ubisfot czy EA...

Oczywiście, że mogli zrezygnować z dynamicznego cyklu dobowego, jeśli w praniu wyszło, że przy tak dużym świecie dynamiczne oświetlenie nie dało rady i musieli posiłkować się pre-renderowanymi mapami cieni...

@GosuPl spuść troche z tonu, ok? To, że komuś coś się nie podoba czy o coś się obawia nie oznacza, że to dzieciarnia. Nikt Ci nie każe wchodzić na forum i czytać tych postów. Braku argumentów nie musisz zastępywać wyzwiskami.

Co do tematu, ogólnie do pogody jestem spokojny, wątpię by REDzi postaili na tak pochpny krok jak brak dynamicznej pogody czy system dnia i nocy tylko po to, by gracze mieli kilka klatek więcej. Za bardzo psułoby to immersję.

Od IGN i Gamespotu - największych magazynów poświęconym grom w USA. Cel główny wykonany :)

Póki co jest skromniej niż rok temu. Dużo skromniej. W 2013 było coś koło 50(?) nagród, a teraz jest "tylko" 15. Oczywiście, to się jeszcze zmieni i kilka nagród - chociażby od naszego GOLa - przybędzie, ale widać, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Ale absolutnie nie ma co narzekać, udało się przekroczyć liczbę 100 nagród przed premierą gry(!) i już można zmieć banner promujący grę we wszystkich mediach społecznościowych. A przed nami jeszcze GamesCom, TGS i pewnie kilka pomniejszych targów.

Last edited:

Wiatr kołysze drzewami nawet podczas słonecznej pogody (http://youtu.be/G3HuAroY1Oo?t=5m56s chociaż w tym fragmencie akurat harpie robią ten wiatr), więc podczas ewentualnej burzy też pewnie będzie kołysał. Trochę takie szukanie błędów na siłę na tym wątku. Przecież na pokazanych fragmentach widać, że jest informacja o pogodzie i porze dnia, gdyby nie były zmienne taka informacja przecież nie byłaby potrzebna.

A do alchemii w takiej formie chyba jestem w stanie się przekonać, ma to swoje plusy.

Last edited:
Nie no jeszcze o tą pogodę marudzą...Nie mogę, no a dlaczego w kuśkę wieprza, miało by nie być?
Skoro pokazali że będzie to będzie...Co za dzieciarnia tu siedzi to nie do opisania to jest...

Tak jest. Najlepiej przyklasnąć każdemu materiałowi, wylogować się i wrócić marudzić po premierze. Nie rozumiesz chyba istoty forum. Jest od dyskusji. Jak jest temat kontrowersyjny, jak w przypadku alchemii, to i opinie podzielone. Nie widzę w tym nic złego o ile jest to poparte jakimiś argumentami. Jak dziecko to zachowujesz się Ty, psiocząc na każdego, kto ma odmienne zdanie.

Żeby nie było offtopu. Mnie najbardziej boli w tej zapowiedzianej alchemii to samouzupełnianie się eliksirów. Wydaje mi się to po prostu nielogiczne. Cała reszta może być ciekawa, ale magiczne fiolki bez dna? Nope. Z drugiej strony, trochę mi to lata, bo jakoś szczególnie się w zielarza nie bawiłem, ale rozumiem ludzi, dla których był to ważny element gry. Zobaczymy jak to będzie wyglądać za jakiś czas. Może pod wpływem krytycznych opinii coś tam się jeszcze pozmienia.

Ja z kolei chciałbym już odwiedzić Oxenfurt i tamtejsze uniwersytety ;) a w tych uniwersytetach pogadać z uczennicami ;) ale tak na poważnie ciekawe jaki wątek fabularny może tam się znajdować....

@nocny Pamiętam taki artykuł, w którym dziennikarz opisywał swoją wizytę w studiu w Warszawie i pokaz gry. Napisał, że REDzi pokazali to samo demo co na zeszłorocznym E3, ale pływanie łodzią nie było tak spektakularne jak wtedy, gdyż może było spokojne. I teraz pytanie, czy może było spokojne bo akurat pogoda była dobra, czy może był tak, ponieważ zrezygnowano z takich fajerwerków jak silny wiatr itd. Z drugiej jednak strony Wyspy Skellige REDzi czasami nazywali wietrznymi i może rzeczywiście wiatr wyginający drzewa występuje tylko tam. Jakiekolwiek słowo od REDów w tej kwestii rozwiałoby wszystkie wątpliwości.

@Marcin Momot mam pytanie, czy w grze podczas mocnego wiatru drzewa będą się uginać, tak jak media opisywało to zjawisko rok temu na E3, czy też zrezygnowaliście z tego patentu?

Będą. Zachowania przyrody i warunki pogodowe w naszej grze są jednymi z najlepszych, jeśli nie najlepszymi, jakie miałem okazję widzieć w grach. Więcej na ten temat powiemy w naszych dziennikach deweloperskich.

Ja na kwestię mikstur patrzę w ten sposób - kto powiedział że wiedźmini żłopią je litrami? Jak takie to toksyczne, to może po prostu warzą większą porcję, potem przed użyciem rozpuszczają w wodzie kilka kropel i voila - mamy miksturę... Taka wiedźmińska homeopatia :p

Zastanawia mnie kwestia Oxenfurtu - Redzi przekazywali kiedyś że nie będzie można odwiedzić miasta i ma to uzasadnienie fabularne. Ale ostatnie wypowiedzi stwierdzają że Oxenfurt można będzie zwiedzić. Zmiana koncepcji (bo udało się deweloperom zrobić więcej niż początkowo zakładano)? Czy też możliwe, że zwiedzimy nie tętniące życiem akademickim miasto, ale np. jego ruiny...

@dani1234 Wiatr, to jeszcze nie wszystko. Zmienna pogoda to przede wszystkim zmienne światło, nie mówiąc o płynnym cyklu dobowym. Pytałeś o to Marcina Momota na forum?

Edycja.
@Marcin Momot - dzięki za odpowiedź przynajmniej w kwestii wiatru...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top Bottom