Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
Wtedy musieliby być polscy aktorzy a nie oszukujmy się...ich obecna generacja nie sprosta wyzwaniu, młodzi..może, ale za dużo z nich zaczyna w tandetnych głupich serialikach które tylko niszczą im mózgi potem, Polacy są świetni jako aktorzy póki grają w komediach. Jest paru aktorów którzy dali by radę, ale nie wiem czy osiągnęliby odpowiedni poziom, mam jakąś dzwiną awersję do naszych aktorów.

Nie wiem, jak wyglądała banda Renfri w pokutnych worach, ale u Sapkowskiego brakowało im chyba tylko diabolicznego makijażu.
"Od stołu wstały dwie jednakowe postacie o identycznych nieruchomych twarzach, jasnych zmierzwionych włosach sięgających ramion, w identycznych obcisłych strojach z czarnej skóry lśniących od srebrnych ozdób."
"- Co to za jeden? - spytał półnagi osiłek, spocony, przepasany na krzyż pasami, z kolczastymi ochraniaczami na przedramionach."
A to nie był jeszcze czas narastającej popularności i mody na skórzane kurtki.

Coś tędy. Dołoży się miecze i będzie ok.

Geralt ? w sumie Keanu jest znany z "drewnianej gry" i kiepskiego ukazywania uczuć więc.... nie no żarty

Last edited:
Geralt ? w sumie Keanu jest znany z "drewnianej gry" i kiepskiego ukazywania uczuć więc.... nie mo żarty
Pff... Drewniana gra powiadasz? Jakoś nie zauważyłam, Keanu jest jak Willis - on grać nie musi, najważniejsze, że jest. Mimo mojego całego uwielbienia dla K. nie umiem go sobie jako Geralta wyobrazić. Jeszcze nie. Zadatki fizyczne ma, jak najbardziej. Wiek również odpowiedni. Ale zdecydowanie poza zasięgiem.
Mimo wszystko intrygująca propozycja.

Pff... Drewniana gra powiadasz? Jakoś nie zauważyłam, Keanu jest jak Willis - on grać nie musi, najważniejsze, że jest. Mimo mojego całego uwielbienia dla K. nie umiem go sobie jako Geralta wyobrazić. Jeszcze nie. Zadatki fizyczne ma, jak najbardziej. Wiek również odpowiedni. Ale zdecydowanie poza zasięgiem.
Mimo wszystko intrygująca propozycja.
To nie było na poważnie .... Keanu pewnie ma taką stawke co 70% budżetu filmu więc nierealne, wstawione tylko tak dla hecy,

Poza tym nie nadaje się połozył by cały film.

To nie było na poważnie .... Keanu pewnie ma taką stawke co 70% budżetu filmu więc nierealne, wstawione tylko tak dla hecy,
Ależ wiem przecież.
Takie sobie radosne gdybanie.
I jako niemała fanka Keanu i tak nie widzę go w roli Geralta. Nigdy.

Ależ wiem przecież.
Takie sobie radosne gdybanie.
I jako niemała fanka Keanu i tak nie widzę go w roli Geralta. Nigdy.

Jak dla mnie najlepszym wyjściem będzie zatrudnienie aktorów szerzej nieznanych, takie wyjście ma najwięcej plusów, z ewentualnie jakimś jednym większym nazwiskiem niekoniecznie jako Geralt
Zresztą jak mają być brytyjscy aktorzy to chyba nie ma się o co matrwić.

A Keanu chyba zawsze będzie mi się kojarzył z tym skeczem

Last edited:
Keanu ma 51 lat, odpada z automatu nawet jakby się zgodził grać za pół darmo
Zapomniałeś o fakcie takim, iż Keanu się nie starzeje. Od 20 lat wygląda praktycznie tak samo, więc argument kiepski :p
Ale i tak się zgadzam, do Geralta pasuje nijak. Nie.

Wizualnie może nie, ale kto wie jak u niego z kondycją? Poza tym to ta japońska krew, do pewnego momentu się nie starzeje, a potem z dnia na dzień zmienia się w karłowatego dziada :p

Szczerze, to uważam że ten film może się nie udać. Za mały budżet. Bagiński nie kręcił nigdy aktorskich filmów (oprócz tych allegro, które wyszły moim zdaniem średnio) A na Geralta wezmą pewnie jakiegoś młodego pięknisia, który nijak się będzie miał do książkowego. Ale zobaczymy. Ciekawe czy jakies castingi będą?

Szczerze, to uważam że ten film może się nie udać.
No raczej. Wiele rzeczy może nie wypalić nawet gdy bierze się za nie bardzo doświadczony i lubiany reżyser. Tym bardziej "świeżak" Bagiński ma przed sobą trudne zadanie.

Za mały budżet.
20-30 milionów $ to budżet bardziej niż zadowalający jak na produkcję z taką fabułą i kręconą w naszej części Europy. W przeliczeniu na złotówki wychodzi ponad 100 milionów złotych, podczas gdy nasze największe polskie "superprodukcje" miały budżet najwyżej 20 milionów.

A na Geralta wezmą pewnie jakiegoś młodego pięknisia, który nijak się będzie miał do książkowego.
O to bym się nie martwił, Bagiński w wywiadach już nie raz udowodnił, że wie za jaki projekt się bierze i ma szacunek do materiału źródłowego. Znajdzie się wielu takich, którym nie podpasuje aktor grający Geralta, to pewne, ale wątpię by padło na kogoś kto ani trochę nie pasuje do książkowych opisów.

Last edited:
Wszystkie newsy jak na razie są pozytywne a za mały budżet ? Podam prosty przykład . Wyścig z 2013 roku budżet 40 mln dolców a kawał dobrego kina , który zjada na śniadanie szybkich i wściekłych na śniadanie , aż dziw bierze , że oni to dali rade za tyle kasy . świetna obsada m. in Chris Hemsworth , muzyka Zimmera i efekty specjalne oraz prawa nazw zespołów i całej formuły 1 , które tanie nie są i co można ? Można .

Czyli prosty wniosek: jak zabiera się za rzecz ktoś, kto ma talent i co ważne - umie ten talent w pełni wykorzystać, właściwy efekt jest murowany.
Myślę, że Baggins jest takim gościem.

@michalek12345 film niedawno widziałem i mogę się zgodzić z Twoim zdaniem, że można. :yes

Status
Not open for further replies.
Top Bottom