Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.

Guest 3872667

Guest
Ja tylko proszę, niech to będzie kolejne opowiadanie. Patrząc na ostatnią formę AS'a to nie chciałbym kontynuacji Pani Jeziora, która i tak (MOIM ZDANIEM) jest perfekcyjne zrobiona przez redów.

Mam tylko nadzieję, że ekranizacja opowiadań będzie na tyle dobra, że starczy im pieniędzy na zekranizowanie wszystkiego :D (opowiadania i saga)

Mi się marzy, o czym pisałem już kiedyś, albo encyklopedia o świecie wiedźmina (przede wszystkim mapa, jakieś opisy państw, dynastii itd.), albo książka opisująca szkolenie Geralta. Ponadto sądzę, że te tematy sprzedałyby się dosyć dobrze, to i też miałby więcej pieniędzy na czynsz, o którym mówił.

Mam tylko nadzieję, że ekranizacja opowiadań będzie na tyle dobra, że starczy im pieniędzy na zekranizowanie wszystkiego (opowiadania i saga)
Tylko pytanie o jakość tych ekranizacji, bo sądzę, że zekranizowanie którejkolwiek książki może skończyć się jak z Hobbitem, ze względu na długość, przez co wyjdzie po prostu potworny tasiemiec. Z drugiej strony może się stać to, co z GoT-em, gdzie pierwszy sezon to fajna adaptacja a drugi i kolejne sezony już swoją własną fabułą lecą, że tak powiem.

Swoją drogą, jestem ciekaw, jak by wyszedł kolejny raz Michał Żebrowski jako Geralt :D

O ile dobrze pamiętam Sapkowski mówił, że nigdy nie tworzył dokładnej historii uniwersum Geralta po za pewnymi podstawami więc raczej nie ma szans na taką książkę.
Ja jestem za spin-offami o różnych postaciach jak Regis, no i może 3 tom opowiadań.

Hehe, a potem znowu będą kwiatki takie jak Pavetta żyjąca kiedy Ciri ma 10 lat, jak napisał w genealogiach.

I katastrofa morska, która wydarzyć ma się rzekomo jak Ciri ma lat siedem, choć gdy Geralt przyjeżdżał po nią gdy miała lat sześć, to od śmierci Pav minęło już tyle czasu, że Calanthe przestała nosić żałobę xD

Się zastanawiam, czy zniknięcie genealogii ze strony wynikało faktycznie ze zmiany serwera, czy po prostu AS przeczytał, co naskrobał, i kazał po cichu skasować - to mogłoby jeszcze jakoś dobrze rokować względem stanu autora. Chociaż sądząc po kolejnym byku związanym z datą akcji Sezonu, tudzież samym stwierdzeniem, że nowa powieść miała być 4 razy dłuższa od Żmii, nie byłbym tak dobrej myśli.

No dobra, ale wróćmy może do filmu. Od dyskusji na temat twórczości Sapkowskiego jak i świata Wiedźmina są osobne tematy ;)

Zastanawia mnie jaka jest znajomość przez Sapkowskiego kina obecnego i czy mówiąc o znanym aktorze chodzi mu o kogoś kto swoje najlepsze lata ma za sobą czy jest obecnie "na topie".

Zastanawia mnie jaka jest znajomość przez Sapkowskiego kina obecnego i czy mówiąc o znanym aktorze chodzi mu o kogoś kto swoje najlepsze lata ma za sobą czy jest obecnie "na topie".

Podobno chodzi o Daniela Olbrychskiego. Jest nawet pierwsze zdjęcie z planu!

Żeby tylko nie zepsuli tego słabym wyborem aktora na Geralta..
I może by tak muzykę do filmy skomponował Marcin Przybyłowicz i Mikołaj Stroiński? Ich muzyka do W3 jest bardzo filmowa(często nazbyt), i sprawdziliby się dobrze.

http://www.gazetalubuska.pl/gry/a/filmowy-wiedzmin-bardzo-daleki-od-premiery,10541774/

''Obecnie jednak w temacie niewiele się dzieje. Więcej zdradził Michał Azarewicz odpowiedzialny za PR w spółce w czasie ostatniego Polconu. Według niego aktualnie wszystko zatrzymało się na pracach prawników, a to może jeszcze troszkę potrwać. Nie rozpoczął się nawet kasting na głównego bohatera. Azarewicz wykluczył jednak możliwość zaangażowania Madsa Mikkelsona, na którego liczy wielu fanów.''

No, także tego...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top Bottom