Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
Jeśli scenarzystka serialu dopiero teraz siada zapoznawać się z materiałami, na podstawie których będzie pisała scenariusz, to faktycznie pierwszego odcinka nie zobaczymy w przyszłym roku. Chyba że ma zająć się dalszymi sezonami.

Lauren Schmidt Hissrich jest showrunnerem serialu, to ona odpowiada za całą produkcję i nadaje jej ton. Scenarzyści i reżyserzy poszczególnych odcinków pracują pod jej dyktando. Natomiast fakt że dopiero teraz zaczyna czytać książki i przeglądać mapy niezbyt dobrze wróży jeśli chodzi o start zdjęć.

Dwa inne zdjęcia z jej twittera:

Z drugiej jednak strony, fajnie że cokolwiek zaczęło się pojawiać. Widać przynajmniej że coś tam sobie dłubią, a nie siedzą z założonymi rękami.

Tak poważnie to myślałem , że na potrzeby serialu wynajmą tłumaczy do przełożenia sagi bo z poziomem tłumaczeń na angielski to różnie bywało podobno . Ktoś wie jaki jest poziom tłumaczeń tych wydań co czyta producentka ? Chyba wszystkie tomy po angielsku już wyszły ? Ostatni tom miał wyjść w 2017 I to właśnie w tym wydaniu? Widać , że mapa redów się przydała :) Dopiero teraz zabierają się za scenariusz ? Choć , może to są następnę sezony , co daje do zrozumienia poszczególne miejsca na mapie . Ale niech ten serial powstaje i nawet jeszcze 3 lata aby był dobry i na poziomie .
Edit : producentka wstawiła jeszcze jedno zdjęcie mapy , ale nie jestem wstanie określić jakie miejsca są zaznaczone oprócz tych co były wcześniej .
https://pbs.twimg.com/media/DSOwDtwVwAIxUxb.jpg:large .
Widać , że coś się rozkręca . Może dadzą nie długo jakieś szkice koncepcyjne ?

Last edited:
No Title

Wpis został skasowany. Pojawił się nowy i nowe zdjęcie
"New day, more maps, (much) more coffee. Time to break this pilot!"

Attachments

• photo188722.jpg
    photo188722.jpg
    81.6 KB · Views: 19
Wczuwa się klimat na całego . Oglądała poprzednią ekranizacje wiedźmina i napisała , że podnieca ją tandetność tej produkcji czy coś w tym stylu . edit . To nie jej post :) Też mam wrażenie , że przeczytała sagę . Bo jak pisała by jednocześnie biblie serialu i jednocześnie by pierwszy raz czytała ?

Last edited:
HuntMocy;n10125762 said:
Natomiast fakt że dopiero teraz zaczyna czytać książki i przeglądać mapy niezbyt dobrze wróży jeśli chodzi o start zdjęć.

Ja odniosłem wrażenie, że już przeczytała ("Well-read"). Poza tym, to że powstaje biblia serialu, świadczy o tym, że w końcu wiedzą gdzie zaczną opowiadać historię. Z lektury wywiadów doszedłem do wniosku, że to był dla nich spory problem, ten cały punkt startowy dla historii.

froget67;n10131892 said:
szczegolnie fajnie by było gdyby Geralt jednak był trochę upiorny i szkaradny, a nie jakiś piękniś. Na pierwszy rzut oka to on ma przerażać.

Szkaradny? To, że Geralt miał blizny, nie-klasyczną urodę i lekko przerażające oczy nie znaczy, że był nieatrakcyjny/brzydki. Wzbudzał w końcu takie niezdrowe zainteresowanie pań, że coś w nim musiało być i mam pewną teorię co. Ja sobie go wyobrażam z takim 'zwierzęcym magnetyzmem', czyli czymś co ma np. Vincent Cassel, Mads Mikkelsen (to tylko przykład, nadal nie chcę go na Gerwanta), czy Adam Driver - że niby nie powinni się podobać, a powodują, że kolana miękną, żołądek zjeżdża, a nogi same się rozkładają :D No ale na to składa się o wiele więcej, niż tylko twarz. Z panów wymienianych na kandydatów na Geralta jedynie Zach McGowan robi na mnie podobne w odbiorze wrażenie.

I dobrze.

Trochę zaniepokoiła mnie plotka jakoby wszystko miało jeszcze zaistnieć w 2018 roku. Niech się nie śpieszą, a zrobią coś naprawdę dobrego (i wydadzą nawet w 2020).

Faktycznie nie zapowiada się to zbyt optymistycznie. Najgorzej, że wszyscy ci aktorzy proponowani przez fanów zdążą się zestarzeć i trzeba będzie nowych wybierać. Przynajmniej Sapkowski do spółki z fanfikowcami coś jeszcze wytworzy by podbić zainteresowanie.

Czas najwyższy konto na twiterze założyć . Producentka już jedną osobę zganiła za pisanie do niej na "ty" . Cały czas mam wrażenie , że dyskusje co do obsady nie mają sensu bo i tak to będą nie znani aktorzy lub mało znani . Propozycje fanów się nie zestarzeją bo one już są przestarzałe ( Mads Mikkelsen - 52 wiosen a Josh Holloway 48 ...) Tak czy napisała wyraźnie , że droga do castingów i szukania lokacji do zdjęć jest daleka jeszcze . Dała do zrozumienia , że pracuje obecnie nad pilotem serialu i mam wrażenie , że to może być " Mniejsze zło " w tym pilocie . Ja stawiam na połowę 2019 i to by było dosyć logiczne bo z taki odskokiem są zapowiadane seriale netflixa na max 2 lata przed premierą .

michalek12345;n10136552 said:
Producentka już jedną osobę zganiła za pisanie do niej na "ty" .

Gdzie? Wydaje mi się to dziwne. Po angielsku jest normalnym zwracanie się do człowieka 'you'. Nikt nie zwraca się do innych ludzi w internecie 'miss', czy 'sir'.

Ja tam jej nie zazdroszczę, nie opędzi się od całej masy 'życzliwych'... A ludzie na twitterze (w ogóle w internecie) potrafią być naprawdę wstrętni, jakieś groźby, nawet śmierci, wysyłane do aktorów, reżyserów, czy scenarzystów to jest norma.

Last edited:
Z tego co widziałem to większość komentarzy jest raczej pozytywna, typu "powodzenia", "trzymam kciuki", czy trochę bardziej krytyczne "mam nadzieję, że tego nie spieprzycie". Są też tam obawy, że serial nie będzie wierny książkom itp., ale jakichś specjalnych hejtów nie zauważyłem. Chyba, że zostały skasowane.

A co do tego "you" to tam wszyscy tak piszą, zresztą wczoraj zareagowała pozytywnie na komentarz "shut up and do your job", więc nie widzę tu większych spięć.

Może źle się wyraziłem , chodziło jej chyba zwrot per dziewczyno czy coś takiego
If you feel the need to speak about me again, at least refer to me as a power-hungry broad, as well. That’s more accurate than “girl.” Thanks!

Status
Not open for further replies.
Top Bottom