Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
A propo Sezonu Burz:

"Miał włosy szare jak popiół, na skroniach przetykane śnieżnobiałymi pasmami. Trupiobladą twarz. Haczykowaty nos. I jasnożółte oczy z pionową źrenicą."

I teraz pytanie, czy Sapkowski widząc wizerunek growego Geralta jednak postanowił się zainspirować paroma szczegółami z gier. A może tylko Brehen miał takie oczy?

czy Sapkowski widząc wizerunek growego Geralta jednak postanowił się zainspirować paroma szczegółami z gier

Cóż to za akuzacje?!

taki Mads Mikkelsen, Adam Driver, Michael Shannon, czy Vincent Cassel są zdecydowanie brzydalami, co nie przeszkadza im w byciu jednocześnie bardzo atrakcyjnymi mężczyznami ;)

Wskaż jeden element nie pasujący do pozostałych...

W sensie, na tej liście powiedziałbym że brzydal jest tylko jeden (którego nazywanie atrakcyjnym mnie szokuje), ale co ja tam wiem.

EDIT: spytałem żony, potwierdziła - trzech spoko gości nawet jesli nie typowych przystojniaków, jeden odpychający maszkaron.
EDIT#2 - brzydale to spoko, ale mnie to się czepiali, jak okresliłem taką jedną jako "bliżej do paszczura" :p

Today at 8:38 AM

Report

Last edited:
Szczerze to zdziwiłbym się gdyby gry nie wpłynęły ani trochę w twórczość Sapkowskiego, choćby w sposób jaki on kojarzy postać Geralta. W "Sezonie Burz" wiedźmin korzysta ze znaków częściej niż chyba w całej sadze, (pomijam fakt że fabuła Sezonu swoją strukturą bardziej przypomina właśnie przejście jakiegoś wątku głównego z gry z paroma questami pobocznymi) a w przedmowie do "Szponów i Kłów" opisując Białego Wilka wspomina o bliźnie na twarzy, o której nigdy nie pisał w książkach. Więc wydaje mi się, że chcąc nie chcąc Sapek mógłby nieświadomie wykorzystać motywy z gier.

Wskaż jeden element nie pasujący do pozostałych...

W sensie, na tej liście powiedziałbym że brzydal jest tylko jeden, ale co ja tam wiem.

EDIT: spytałem żony, potwierdziła.

Który? Serio pytam.

EDIT: Co Ty tam wiesz :sneaky:

EDIT2: Myślę, że jedna pani to mało reprezentacyjna próba :D

Ta pierwsza fotka w jakiś dziwny sposób sprawia, że zaczynam wierzyć, że ona mogłaby przypominać Yen. Przynajmniej jak spojrzeć pod odpowiednim kątem (bo profil to ma nieciekawy).

Który? Serio pytam.

Dajmy szansę komuś zgadnąć :p
Dla mnie gostek jest w zupełnie innej kategorii niż pozostała trójka.

Myślę, że jedna pani to mało reprezentacyjna próba
Tak samo reprezentacyjna jak jedna twierdząca, że ten ohydek jest "bardzo atrakcyjny".

No oczywiście, że o Drivera. O żadnym z pozostałych nie przyszłoby mi (EDIT: ani żonie) nawet do głowy powiedzieć, "brzydal".

A propos oczu jeszcze, Rusty odchylił powiekę martwemu Coënowi i od razu poznał, że to wiedźmin. Shani również. Wiele jest jak widać przypadków, gdzie wiedźmińskie oczy są charakterystyczne. Przy czym da się je zrobić tak, by nie były zbytnio inwazyjne dla ludzkiego wizerunku. W W3 są fajne, kiedy pierwszy raz zobaczyłem Taulera w queście z Lambertem, w ogóle nie zwróciłem uwagi na to, że ma wiedźmińskie oczy. A przynajmniej nie na pierwszy rzut oka.

A propos oczu jeszcze, Rusty odchylił powiekę martwemu Coënowi i od razu poznał, że to wiedźmin. Shani również. Wiele jest jak widać przypadków, gdzie wiedźmińskie oczy są charakterystyczne. Przy czym da się je zrobić tak, by nie były zbytnio inwazyjne dla ludzkiego wizerunku. W W3 są fajne, kiedy pierwszy raz zobaczyłem Taulera w queście z Lambertem, w ogóle nie zwróciłem uwagi na to, że ma wiedźmińskie oczy. A przynajmniej nie na pierwszy rzut oka.
Mnie to w sumie ukłuło z początku, ale pewności nie miałem, bo oczy o podobnym kolorze widziałem też u innych, normalnych npców.

Zrobiłem małą korektę tej przeróbki gdzie ktoś wstawił twarz Cavilla na render z gry.
Wydaje mi się że taki wygląd byłby bardzo odpowiedni ;]
witcher-cavill-geralt-no-beard-bez-brody2.jpg

Attachments

• witcher-cavill-geralt-no-beard-bez-brody.jpg
    witcher-cavill-geralt-no-beard-bez-brody.jpg
    189.9 KB · Views: 188
Po eliksirach to myślę, że odpowiedni. Wygląda, jakby miał martwicę tkanek albo jak coś co wyszło z laboratorium Frankensteina :p

Ale się dłuży to czekanie na newsy castingowe. Cztery miesiące mijają od startu przesłuchań a Jaskra ani widu, ani słychu. Wystarczyłoby mi to jedno nazwisko i resztę obsady mógłbym sobie odpuścić :v No, ciekaw jestem może jeszcze kogo wezmą na Duny'ego i Eithne (bo zakładam, że będzie Brokilon).

Mam dużo obaw co do tej produkcji, jednak tym największym ze wszystkich jest kategoria wiekowa. Jak myślicie zrobią serial TV-14 idąc na łatwiznę, czy TV-MA?

Last edited:
Mam dużo obaw co do tej produkcji, jednak tym największym ze wszystkich jest kategoria wiekowa. Jak myślicie zrobią serial PG-13 idąc na łatwiznę, czy R?

To nie kino, tutaj nie wciska się na silę niższej kategorii wiekowej, wystarczy spojrzeć na główne produkcje na Netflix. Chyba nawet Lauren gdzieś kiedyś wspominała, że brutalność itp. zostanie oddane zgodnie z tym co jest w książkach, i że nie musimy się martwić o łagodzenie scen. Wiemy już też, że Renfri będzie miała nagie sceny dzięki wiadomemu portalowi.

Prędzej uwierzyłbym w czarną Ciri niż w zrobienie z Wiedźmina bajki dla nastolatków, to byłby strzał w kolano ;)

nie wiem czy juz było ale mam cynka że w styczniu filmowcy Wiesia przyjeżdzają do Łodzi by cos kręcić i bedą nocowac w hotelu Anders... czyby jakas część łodzi miała byc metropolią z Wiedzimionlandu ?

Status
Not open for further replies.
Top Bottom