Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
nie wiem czy juz było ale mam cynka że w styczniu filmowcy Wiesia przyjeżdzają do Łodzi by cos kręcić i bedą nocowac w hotelu Anders... czyby jakas część łodzi miała byc metropolią z Wiedzimionlandu ?
Łódź Bałuty.

Może się po prostu z Sapkowskim przyjadą spotkać. Poznać trochę miejscowego klimatu. Zacieśnić kontakty z miejscowymi.
A propos prywaty pan Sapkowski mieszka bodajże na Smulsku. Może tamtejsze rejony podesłał pani hissricz.:ROFLMAO:
A co to za przecieki zresztą i rozsiewanie plotek kto by to widział że przy tak profesjonalnej produkcji takie rzeczy wyciekajo

Ciekawa wiadomość. Rozumiem, że ten cynk podesłał jakiś znajomy pracujący w tym hotelu. Na pogaduchy z Sapkowskim to raczej cała ekipa by nie musiała przyjeżdzać, bo i po co? Ale szczerze to nie mam pojęcia, jaki miałby być powód tej zimowej wizyty. Może oprócz samej zimy.

Jak myślicie, kiedy można się spodziewać nowej porcji wiadomości? Powinni chyba w najbliższych dniach ujawnić kolejną grupę aktorów, bo to prawie listopad.

Data startu zdjęć okazała się myląca i teraz jedyne co na ten temat wiemy to to, że nic nie wiemy. I automatycznie nie wiemy jak się mają castingi i kiedy się oficjalnie mogą zakończyć. Równie dobrze mogą ogłosić resztę obsady za miesiąc, no chyba że będą to robić "porcjami".

No, ale posucha informacyjna dokucza. Stawiam, że najwcześniej zaczną kręcić w grudniu / styczniu więc w sumie niewiele czekania zostało na "tłuste" newsy. W przypadku tego serialu mamy się zdecydowanie lepiej niż kiedy czekało się na Wiedźmina 3 -Od ogłoszenia prac nad grą do premiery minęły ponad 2 lata z czego 70% czasu to była męczarnia bez żadnych porządnych materiałów czy informacji :p

Co nie zmienia faktu, że mają tę samą filozofię co Redzi - serwować niewiele i budować hype :p

Co nie zmienia faktu, że mają tę samą filozofię co Redzi - serwować niewiele i budować hype

To powoli staje się jedną z rozpoznawalnych cech serii.
W przypadku tego serialu mamy się zdecydowanie lepiej niż kiedy czekało się na Wiedźmina 3 -Od ogłoszenia prac nad grą do premiery minęły ponad 2 lata z czego 70% czasu to była męczarnia bez żadnych porządnych materiałów czy informacji

Moim zdaniem jest dokładnie tak samo jeśli nie gorzej, bo jeśli chodzi o jakąkolwiek ekranizację sagi, to właściwie czekamy odkąd Bagiński ogłosił rozpoczęcie prac nad projektem, a to było chyba ze 2-3 lata temu, a karmieni jesteśmy taką samą ilością informacji jak przy grach. Czasami wydaje mi się, że czegoś konkretnego dowiemy się dopiero przy premierze.

To powoli staje się jedną z rozpoznawalnych cech serii.
Tak jest niemal z każdą dużą grą AAA kiedy się na nią niecierpliwie czeka (pomijam studia które ogłaszają swoje gry na krótko przed premierą). CDPR i Wiedźminy nie są tu zdecydowanie jakimś wyjątkiem

Moim zdaniem jest dokładnie tak samo jeśli nie gorzej, bo jeśli chodzi o jakąkolwiek ekranizację sagi, to właściwie czekamy odkąd Bagiński ogłosił rozpoczęcie prac nad projektem, a to było chyba ze 2-3 lata temu, a karmieni jesteśmy taką samą ilością informacji jak przy grach.
2-3 lata temu ogłoszono, że planują film, z którego jak wiemy nic nie wyszło (i nikt nawet nie zapewniał, ze wyjdzie, no bo tylko plany i szukanie pieniędzy). Serial ogłoszono nieco ponad rok temu i wtedy jeszcze też nie trwały nad nim od razu właściwe prace pre-produkcyjne. Od momentu, gdy zaangażowano Lauren ta co chwila rzucałą na twitterze jakieś smaczki, wyrywki ze scenariuszy, fotki i detale na temat prac przy tym projekcie. Niby nic konkretnego, ale było o czym dyskutować. Dla porównania REDzi jedyne co pisali na forum / twitterze to "soon" kiedy miała się pojawić jakaś informacja albo paczka screenów. Był okres kiedy przez pół roku nie działo się absolutnie nic. Także myślę że z serialem i Hissrich mamy się zdecydowanie mniej nudno :p

Czasami wydaje mi się, że czegoś konkretnego dowiemy się dopiero przy premierze.
Konkretnego to tak. Duże gry RPG mają przed premierą po 15 zwiastunów i 100 screenshotów, z filmami / serialami (z oczywistych względów) już sprawa wygląda inaczej. Wskazówki na temat konstrukcji fabuły poznamy dopiero pewnie przy teaserze a potem głównym trailerze serialu

Last edited:
Według znanego już tutaj każdemu źródła Natasha Culzac dostała rolę Toruviel

Myślałam, że jednak Lille, ale na Toruviel też świetna, ma w sobie coś hardego :) Dodam tylko, że to kolejna osoba z 'list obserwowanych', która pojawia się w obsadzie, także chyba zrobię jeszcze jeden przelot po nazwiskach, które powyciągałam.

Fajne dziewczę, nie lubię tego typu urody, ale będzie się wyróżniać z tłumu jako elfka.

W sumie szkoda kobiety na tak epizodyczną rolę. W sadze Toruviel niby pojawia się jeszcze kilka razy (przynajmniej trzykrotnie) ale to i tak są minirólki.

W sumie szkoda kobiety na tak epizodyczną rolę. W sadze Toruviel niby pojawia się jeszcze kilka razy (przynajmniej trzykrotnie) ale to i tak są minirólki.

Emm... Wiem, że się powtarzam i z góry za to przepraszam, ale jest bardzo, bardzo możliwe, że Toruviel dostanie rolę więcej, niż epizodyczną. W przypadku 'recurring characters', jak ona, nie ma się co kierować tym, ile, kiedy i gdzie dokładnie dana postać się pojawia. Tego typu postaciom lubi się dorzucać czasu antenowego poprzez dopisywanie nowych wątków, albo 'merdżowanie' z innymi. Ale oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.

@Ithlinne Aegli
Właśnie tego się coraz bardziej obawiam, że z oczekiwanej przeze mnie w miarę wiernej adaptacji książek zrobi się adaptacja na motywach, w której już niewiele zostanie z oryginału. Będzie jak te 'niby soundtracki' z muzyką inspirowaną filmem.

Jeśli ktoś od serialu (dzieła filmowego) oczekuje "wiernej adaptacji" dzieła pisanego (książki) to pretensje o rozczarowanie może mieć tylko i wyłącznie do siebie.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom