Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
Chyba za wcześnie na ocenę wyglądu Geralta, to dopiero pierwsze przymiarki kostiumowe. Być może celowo pokazano to na takim etapie, żeby sprawdzić reakcje potencjalnych widzów. Moim zdaniem jak na testy kostiumowe nie wygląda to źle. Mogło być znacznie gorzej ;)

comment_KGtBXGoyn0B8excDUWt2LVo4DfzTLI3d.jpg

Ma sobie zoperować tą brodę, czy jak? Dziury w brodzie się niestety nie da pozbyć. Pozdrawiam, posiadaczka dziury w brodzie
Gips i szpachla nie takie cuda robiły. I zdecydowanie krótsze włosy by mu posłużyły, bo w tych długich piórach wygląda jak przypakowany krewniak Legolasa.

Nie wygląda to za dobrze. Włosy przesadnie długie, twarz za ładna bez żadnych blizn. Mam nadzieję, że to tylko jakieś przygotowania i nie jest to finalna wersja Geralta.

Wierzę w ten projekt, ufam Lauren i propsuję Henry'ego, ale... no kurde nie podoba mi się to co zobaczyłem :cautious: Najgorsze są te włosy, strasznie długie, puszyste... W żadnym wypadku jednak nie skreślam tego serialu, bo to tylko pierwsze spojrzenie. Materiał nakręcony, a to co ostatecznie oglądamy w kinie czy telewizji to dwie różne rzeczy nie mówiąc już o fotkach z planu, nagraniach z przesłuchań czy takich przymiarkach kostiumów. A nawet jeśli ich wizja Geralta sportretowana przez Henry'ego nie będzie mi leżała to nadal to może być świetny serial. Michał Żebrowski w niektórych (ale tylko niektórych) momentach wyglądał dobrze, co z tego jednak skoro tamten serial był totalnym ścierwem pod niemal każdym względem leżąc i kwicząc tak technicznie jak i fabularnie.

Najważniejsze, że ruszają i do końca tego roku pewnie dostaniemy jeszcze sporo materiałów czy to oficjalnych czy ukradkowych.

PS. Może z opaską zamiast kucyka byłoby lepiej :unsure:

Tak się zastanawiałem bo kogoś mi Cavill na tej krótkiej prezentacji przypominał i już wiem kogo. Podobny jest trochę do Uhtred'a z The Last Kingdom ;)

Cavill musi zredukować masę ciała jest za szeroki i mimo czarnego tła widać to na tym filmiku. Strój wygląda na nim jak worek przepasany sznurkiem, takie odnoszę wrażenie. Włosy to tragedia. Mimika ala superman.

Przyglądając się nowym postaciom nie mogłem powstrzymać się żeby spróbować wymyślić kim są. Teorie mam co do dwóch. Jako, że dużo tu postaci związanych z historią Renfri to było pierwsze skojarzenie. Skoro wśród postaci jest jej macocha to prawdopodobnie oznacza, że będą sceny z Creyden. Przy jednej z postaci granej przez Musiała jest dopisek Sir (Lazlo), ale w CV Tobiego Bamtefa jego postać to Sir Danek. Stąd wnioskuje, że mogą to być na na przykład po prostu nadworni rycerze, coś podobnego jak w historii Syanny z Krwi i Wina.
Choć bardziej od nich zastanawia mnie kim może być ten młody ciemnoskóry chłopak Dara. Tutaj dużo trudniej cokolwiek konstruktywnego wymyślić.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom