Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
@rience16 @Deymos666
Wystarczy.
O ile dopuszczalna jest rozmowa z użyciem cytatów z sagi opisujących wygląd i cechy danej postaci w kontekście powstającej ekranizacji, o tyle przerzucanie się argumentami w celu udowodnienia sobie czyja racja jest "czyjsza" to już ordynarne zbaczanie z przewodniego tematu tego wątku.
Przepychanki zostawcie sobie na prywatną wymianę zdań, od teraz posty nawet w części odbiegające od tematu będą kasowane, a ich autorzy stosownie nagradzani.

@Ithlinne Aegli mi ten tweet brzmi bardziej jak np. ogłoszenia dalszych losów poszczególnych seriali np decyzje o kolejnych sezonach.

Ale faktycznie może być i obsada.

Jeśli o mnie chodzi przyjmę wszystko co tchnie we mnie trochę hajpu i optymizmu, choćby plakat składający się głównie z nowego, dobrego logo :)

Pierwsze zdjęcie i napis "Witcher rumors" stawia pod znakiem zapytania wiarygodność tych informacji. Info o 8 nagranych odcinkach na bank fałszywe, domyślam się, że ktoś coś przekręcił, podał dalej i mamy fake newsa.
Post automatically merged:

Domyślam się, że chodzi o sceny z użyciem kaskadera.
Też tak uważam, że może chodzić o tego konkretnego kaskadera.

To prawdopodobnie walka z bandytami pod Brokilonem.
Miejmy nadzieję. Bo ja już mam lęki i napady paniki. Oczami wyobraźni widzę na przykład, jak to Geralt bieży na ratunek Ciri w oblężonej Cintrze i przebija się przez szeregi wroga.
Nie wiem, czy to chodzi o tą samą walkę, ale tam jest info, że niektórych wrogów oszczędził, co by się nie do końca zgadzało, bo nikt z tego oddziału głowy nie uniósł. I nie powinien.
Info o 8 nagranych odcinkach na bank fałszywe, domyślam się, że ktoś coś przekręcił, podał dalej i mamy fake newsa.
Zakładam, że mowa o zdjęciach z udziałem tej osoby. I podobno jeszcze coś będą dokręcać na wiosnę.
Ciekawe, czy skolopendromorfa przerobili na pająka. Albo to kikimora.

Last edited:
Jeśli całość jest prawdziwa, to zdaje mi się, że dla aktora/kaskadera niezaznajomionego z lore, kikimora może być "dużym pająkiem".

Jeśli całość jest prawdziwa, to zdaje mi się, że dla aktora/kaskadera niezaznajomionego z lore, kikimora może być "dużym pająkiem".
To pewnie tylko jakiś przybliżony szkielet, który zostanie obudowany ciałem dopiero w komputerze. Kikimora niby w jakimś tam ogólnym kształcie zbliżona była do pająka, więc jest taka możliwość.
To by wtedy Cahira nie potrzebowali. Myślę, że aż tak źle nie będzie
Cahir to będzie ten oszczędzony. Nie chcą czekać do imprezy.

Nie wiem, czy to chodzi o tą samą walkę, ale tam jest info, że niektórych wrogów oszczędził, co by się nie do końca zgadzało, bo nikt z tego oddziału głowy nie uniósł. I nie powinien.
No właśnie nie pamiętam by w tej walce kogoś oszczędził, więc są dwie opcje: albo ingerencja twórców w materiał źródłowy, albo zła interpretacja słów kaskadera i Geralt oszczędził kogoś ale w innej walce. Osobiście nie przypominam sobie na ten moment opowiadania w którym wiedźmin kogoś oszczędza. Ktoś coś kojarzy?
Edit: (może Tailes?)
Ciekawe, czy skolopendromorfa przerobili na pająka. Albo to kikimora.
Być może to kikimora z opowiadania "Mniejsze zło", którą Geralt dostarczy wójtowi no osiołku, co oznaczałoby dodatkową scenę walki nie ukazaną w opowiadaniu. Ale i wersja ze skolopendromorfem może być prawdopodobna.

"Filming until episode 8 is already complete". Co może oznaczać, że skończyli kręcić to, co mieli nakręcić przed zabraniem się za ostatni odcinek. Nie muszą kręcić chronologicznie. Mogli zacząć od np. Drugiego odcinka, potem zabrać się za pierwszy i potem za ósmy. Miałoby to sens, bo obecnie kręci Alik Sakharov, który ma odcinki 1, 2, 7, 8. Może nakręci wszystkie swoje i potem wkraczają kolejni reżyserzy.

Ale jeśli nie o to chodziło w tekście to raczej mamy do czynienia z fejkiem.

Może pojawi się coś nowego :)
Wątpię. To wygląda jak zbiór zapowiedzi nowych projektów i nowych sezonów istniejących seriali. "Big announcements"
to na pewno nie newsy castingowe czy fotki postaci dawno zapowiedzianego serialu :p Ale mogliby już Dunego i Pavettę ogłosić (jeśli mają w ogóle taki zamiar) skoro kręcą sceny w Cintrze

No właśnie nie pamiętam by w tej walce kogoś oszczędził, więc są dwie opcje: albo ingerencja twórców w materiał źródłowy, albo zła interpretacja słów kaskadera
Stawiam raczej na jakieś nowe sceny i mało znaczące postacie. Jeśli rzeczywiście Furdik to powiedział, to raczej nie spoilowałby ważnych momentów (nawet, jeśli nie podawał konkretnych imion). To samo się tyczy tych walk z "big creatures", bo poza Zeuglem to nie przypominam sobie w opowiadaniach zbyt wielu.

Last edited:
Właśnie do mnie dotarło, jakie ochłapy informacyjne chłoniemy z wyczekiwaniem :D

No właśnie, @adventus.991 dobrze pisze, nie 8 odcinków jest nagranych, tylko według tego "newsa" 7.

A jeśli to nie fake, to naprawdę słowa "big creature" można interpretować różnorako. Strzyga to też może być big creature. Albo dżin.

Może nakręci wszystkie swoje i potem wkraczają kolejni reżyserzy.
Nie wiem, jak to wygląda od strony samego tworzenia, ale sensowna teoria. Niby mijają dwa miesiące od przypuszczalnego początku zdjęć, ale aż tak szybko by chyba się nie obrobili z większością zdjęć.
To samo się tyczy tych walk z "big creatures", bo poza Zeuglem to nie przypominam sobie w opowiadaniach zbyt wielu.
Może Chalotra z Buring zostały zatrudnione do roli włochatego, różowokremowego (na pewno ten kolor ma swoją nazwę - łososiowy czy inny liliowokanarkowy), dwugłowego potwora.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom