Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
Trailer wcześniej niż się spodziewamy?

Bardzo wątpię, przecież dopiero chwilę temu ruszyły zdjęcia. Co najwyżej mogliby pokazać jakiś oficjalny materiał z planu przeplatany wypowiedziami twórców i aktorów, Gwiezdne Wojny miały coś takiego.

Nie sądzę jednak żeby cokolwiek się za tym kryło. Ot, ktoś napisał że czeka na zwiastun okraszając to sympatycznym gifem, Lauren polubiła, bo jej się spodobało po czym odlubiła, uznając że może to ludzi wprowadzić w błąd.

Też bym się mocno do tego nie przywiązywał. Co prawda i na tym etapie zwiastun mógłby się pojawić (choćby taki jak dla TDK, czyli wyłaniające się logo i dialogi w tle) i ładnie by to nakręcił hajp (chyba, że logo byłoby nędzne ;p) ale to do promocji seriali Netflixa niepodobne.

Nie zdziwiłbym się jak pojawi się teaser z logiem, bo coś na social media serialu trzeba powrzucać.

Okres zdjęciowy szybko zleci. Pół roku to jak mgnienie oka przy tym, ile czekaliśmy przy produkcji Wiedźmina 3 xD

Może już w lipcu zaczną dawać jakieś materiały. Typu logo, teaserowy plakat.

Wygląda na to, że piszą już sezon 2. Plotka o zielonym świetle od Netflixa chyba się potwierdza. O ile to nie jakieś standardowe dla okresu zdjęciowego przymiarki do kolejnych odcinków, które nie muszą być od razu zaakceptowane.

Podobno Therica Wilson-Read, czyli serialowa Sabrina, ćwiczy łucznictwo. Ale nie mam pojęcia jaki i czy w ogóle ma to związek z Wiedźminem.

Te zdjęcia są niby z jej instagrama, ale ja ich tam nie widzę. Może dostępne tylko dla wybrańców.

To nie są zdjęcia z galerii, to jest jej relacja (już wygasła). U góry widać paski :)

Na razie bym się nie doszukiwał związku z serialem. Łucznictwo fajna rzecz, też bym się nauczył.

Przypuszczam, że drugą osobą może być Yennefer. Wygląda mi to nieco na jakąś scenkę stworzoną na podstawie Ostatniego Życzenia. Mężczyzna chyba jest kimś w rodzaju poborcy podatków.
Ale to wszystko mgliste domysły na podstawie bardzo niewyraźnych przesłanek.

Last edited:
Jakoś nie kojarzy mi się żadna postać.
A co do aktora to już sam akcent raczej go wykluczał.
Znalazłem jego aktorskie video i od razu można stwierdzić, że na castingu do Wiedźmina miał inny akcent.
Moim zdaniem to dobry aktor.

To tak jak przypuszczałem. Może i burmistrz. Ja nie byłem w stanie zrozumieć tego słowa. Ona pod koniec mówi nawet 'I always get what I want' co jest prawdopodobnie nawiązaniem do rozmowy Yennefer z Geraltem w pokoju, w którym zastawiła na niego pułapkę.
Ja, gdy czegoś pragnę, nie marzę, lecz działam. I zawsze zdobywam to, czego pragnę.

Niby można było się spodziewać tego opowiadania w serialu, bo bardzo istotne dla wątku Grrwant-Rennifer, ale dobrze mieć potwierdzenie (nigdy nic nie wiadomo). Fajnie będzie zobaczyć dżina i rozpieprz w Rinde.

Rola Yen będzie na pewno bardziej rozbudowana niż w książkach, więc wątpię, żeby cokolwiek z nią pominęli, bo jeszcze będą musieli sporo rzeczy dopowiedzieć.

Yep. Wybrzeża mają też piękne i z ciekawymi formacjami skalnymi, więc może też Thanedd? Aretuza mogłaby pojawić się w S1 gdyby chcieli pokazać jakieś flashbacki z Yen albo nowe sceny z np. Tissaią.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom