Ekranizacja Sagi - czy za drugim razem będzie lepiej? (Hollywood, Platige Films, Netflix)

+
Status
Not open for further replies.
@HuntMocy Dolina to raczej mi się kojarzy z płaską, otwartą przestrzenią. To jak najbardziej pasuje na puszczę, z której się nie wraca :)

Lauren pakuje się do Budapesztu, czyli przerwa zimowa w produkcji kończy się dopiero teraz. Mamy końcówkę stycznia więc ciekawe czy plotka o zdjęciach w Łodzi okaże się prawdą, mowa była o styczniu a nadal tylko Budapeszt. Chyba że pozmieniali coś w grafiku.

Lauren pakuje się do Budapesztu, czyli przerwa zimowa w produkcji kończy się dopiero teraz. Mamy końcówkę stycznia więc ciekawe czy plotka o zdjęciach w Łodzi okaże się prawdą, mowa była o styczniu a nadal tylko Budapeszt. Chyba że pozmieniali coś w grafiku.
Albo zdjęcia trwały bez niej . Każdy wie co ma robić a Lauren wróciła do USA aby może już robić scenariusz na drugi sezon ? Takie pogłoski już się pojawiły .

Myślę, że takie elementy jak sceny batalistyczne, tworzone komputerowo, cały czas są w produkcji. Cintra, migawki z Sodden, potwory. Na pewno masa roboty.

Kręcą w trzech różnych miejscach na wyspach, więc raczej nie szukają tylko gór. Ale dobrze wiedzieć, że pani reżyser Brändström ma instagrama i lubi się dzielić takimi materiałami. Na Alika Sakharova nie było co liczyć :)

Kaer Morhen dobrze by się tam wpasowało, ale jeśli ma się pojawić w finale sezonu to już działka Sakharova, bo on kręci dwa ostatnie odcinki. Górski krajobraz kojarzy mi się jeszcze z "Granicą Możliwości", ale to + kaniony i nie wiem czy byłby tutaj sens wspinać się na szczyty i szukać punktów widokowych

Last edited:
Nieźle przykoksany jak karczmarza. Pewnie za młodu też był poszukiwaczem przygód, ale strzała w kolano przekreśliła dalszą karierę :sneaky:

Tyle, że termin "little people" nie oznacza po prostu niskich ludzi, tylko ludzi z niedoborem wzrostu, czyli karłów i karlice.

Tam byli jacyś naprawdę niscy aktorzy?

Nie było uczciwie pomniejszonych komputerowo krasnoludów tylko dość niscy (albo jak piszesz i tego nie :D) aktorzy i wyglądało to tragicznie.

Myślałem, że prawie 20 lat (a biorąc pod uwagę produkcję to 20) po trylogii Jacksona to już nie będzie wyzwanie.

Takie pomniejszanie to nadal może być wyzwanie, bo (przynajmniej w ujęciach bez dużej ilości greenscreena) postacie nie są pomniejszane komputerowo, a za pomocą różnych sztuczek operatorskich. Nie wiem jak to było z Hobbitami, no ale tam greenscreena było od cholery, więc można było spokojnie cropować konkretnych aktorów w postprodukcji :D

Może tak będą robić z ważniejszymi postaciami jak Yarpen, Zoltan czy Percival (gnomy są bardzo niskie i jednocześnie raczej chude, więc tutaj nie stawiałbym na karłów, które są dość pucołowate) a na statystów będą brać tylko karłów, bo za dużo byłoby zachodu na planie i w postprodukcji.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom