https://www.facebook.com/MikkelsenNaWiedzminaInternet się domaga Madsa w tej roli xP
![]()
E: Ciekawe, który z was za to odpowiada
https://www.facebook.com/MikkelsenNaWiedzminaInternet się domaga Madsa w tej roli xP
![]()
@Nars O ile Chyra to utalentowany aktor to reszta raczej nie prezentuje "światowego formatu"...
Owszem, ale aktor grający Geralta powinien być w stanie nauczyć się walki mieczem tak jak Liam Neeson (SW Ep. 1) i Ewan McGregor (nowa trylogia SW). W przeciwnym razie walka będzie wyglądać tak jak w przypadku Christophera Lee - niemal same bliskie plany. Żenujące to było w porównaniu do rewelacyjnej choreografii w Mrocznym widmie.Jak dla mnie najważniejszy warunek dla potencjalnego odtwórcy roli Geralta, to dobry warsztat. Charakteryzacja i treningi zajmą się resztą (w granicach rozsądku rzecz jasna).
Niewątpliwie to jeden z najlepszych polskich aktorów średniego pokolenia.Chyra mi pasuje przede wszystkim ze względu na charyzmę.
Gdybyś oglądał film z Dni Fantastyki (mojego autorstwa), to wiedziałbyś, że AS obecnie popiera Mikkelsena.Chyra wpasowałby się w kandydata od SapkowskiegoW jednym z wywiadów mówił, że w roli Geralta widziałby Kevina Costnera (oczywiście kiedyś, teraz jest troszkę za stary)
Wygląd jest rzeczą umowną nawet w przypadku bohaterów historycznych.W takiej Ameryce i wygląd i umiejętności i wszystko inne ma tak samo duże znaczenie. Dlatego u nich (prawie) wszystko wygląda bardzo dobrze, bo niczego nie robią na odpiernicz i nie idą na kompromisy![]()
To prawda, ale to dotyczy głównie filmów wysokobudżetowych - wytwórnie mogą sobie pozwolić na zatrudnienie najlepszych specjalistów.Ale i tak trzeba przyznać, że tam ludzie od strony technicznej oraz przygotowania produkcji / kompletowania obsady znają się na rzeczy.
Gdybyś oglądał film z Dni Fantastyki (mojego autorstwa), to wiedziałbyś, że AS obecnie popiera Mikkelsena.![]()
Owszem, ale aktor grający Geralta powinien być w stanie nauczyć się walki mieczem tak jak Liam Neeson (SW Ep. 1) i Ewan McGregor (nowa trylogia SW). W przeciwnym razie walka będzie wyglądać tak jak w przypadku Christophera Lee - niemal same bliskie plany. Żenujące to było w porównaniu do rewelacyjnej choreografii w Mrocznym widmie.
Geralt - Andrzej Chyra
realny termin premiery to końcówka 2017 roku i to przy dobrych wiatrach![]()
PS. Idealnym Bonhartem byłby dla mnie Marian Glinka (w Wiedźminie z 2001 roku grał Boholta):
Niestety aktor już nie żyje więc to takie życzenie-ciekawostka.
A co byście powiedzieli na Carice van Houten w roli Yen? Kobieta ma niebywałą charyzmę i to na ekranie widać. A kojarzyć ją będziecie zapewne z roli Melisandre. A i do Mikklesena ze swoim zimnym typem urody pasowała by idealnie.
View attachment 5585
No ba. Acz choreografia walk z Dooku, to bardziej wina wieku pana Lee, niż braku chęci do nauki fechtunku.
Tak szukam i szukam, co sądzicie o Aleksandrze Hamkało w roli Triss?
![]()
Nie widziałem żadnego filmu z tą aktorką, ale ma parę klipów w necie i wydaje się, że coś tam potrafi.
Jestem pewien, że jeśli film powstanie, to Geralta zagra ktoś całkiem nam nieznajomy. Nagle pojawi się jakiś idealny Geralt znikąd... Tak to zwykle jest![]()
Teraz pytanie - kogo byscie NIE CHCIELI zobaczyć w ekranizacji? Moje typy, nieswieta, zwiednieta, opatrzona do granic trojca - Szyc, Karolak, Adamczyk.