Fanowskie galerie na DeviantArt

+
No ja tam akurat fanką wąskich warg nie jestem. Co prawda książkowa Yen takowe miała, ale AS kiedyś przywołał Madelaine Stowe, jako aktorkę, która mogłaby ją zagrać. Więc widzę tu pewne pole do manewru. A ta Yen z artu ma zdecydowanie za wąskie usta #nielubię ;P

eustachyJ23 said:
Coen, który decyduje się walczyć z Nilfgaardem, ramię w ramię ze zwykłymi ludźmi. Po co? Przecież nie musi. Poza tym, co mutanta, bezduszną maszynę obchodzi jakiś tam ludzki konflikt? Po co się w to ładować, skoro nic się nie zarobi, co najwyżej dziurę w sercu?
Vesemir, stary zabijaka, którego mimo trzech i pół wieku (orientacyjnie) na karku nader łatwo było zawstydzić, co to nawet kłamać nie umiał, który oszustwo miał za czyn niegodny.
Eskel i scena powitania z Geraltem, nie tak wita się niezdolna do okazywania emocji maszyna.

Coën wybuchający śmiechem w trakcie zabawy z Ciri, jakoś ta scena najbardziej utkwiła mi w pamięci, jako niezaprzeczalny przejaw posiadania uczuć. Swoją drogą spotkałem się z opinią, że Coën był w pewien sposób "mentalnie" równie unikalny co Geralt. Wiadomo, zaciągnięcie się do wojska, śmierć w bitwie, żarty i śmiechy w trakcie obcowania z Ciri. Ponoć to jeden z efektów ciężko przebytych Prób (co najlepiej ukazywały jego oczy).

E:

eustachyJ23 said:
Proszę : http://kokomiko.deviantart.com/art/Yennefer-159546327
Niestety, autorka dokonała rzeczy strasznej i zmieniła usta Yennefer...

Wrzucam wcześniejszą wersję, jakby ktoś był zainteresowany:

A mi się podoba, bardzo mi się podoba (wersja z wąskimi ustami). :]

eustachyJ23 said:
Jak nie jak tak?
No normalnie - nie i już.

eustachyJ23 said:
Zwłaszcza, że chodziło mi o hipotetyczny koncept postaci, którego Monica miała by stanowić inspirację. Kolor oczu czy włosów w takim przypadku jest bez znaczenia
Ma to ogromne znaczenie. Monica przefarbowana na blond wyglądałaby znacznie gorzej niż brunetka. Z niebieskimi oczami miałaby w sobie coś upiornego. W moich wyobrażeniach Francesca na ma też aż takich krągłości jak Monica, jest bardziej smukła. Monia po prostu nie pasuje na Stokrotkę i tyle. #dealwithit

Nie chodzi o calkowite usuniecie uczuc tylko o ich stlumienie gdy sytuacja tego wymaga. Taki wylacznik emocji by nie wplywaly na ocene sytuacji, na skutecznosc w walce itp. W scenie walki z bracmi Michelet, Geralt mogl sie uspokoic, wytlumic gniew i naplyw adrenaliny, ale nie chcial.

Vojtas said:
No normalnie - nie i już.

Ma to ogromne znaczenie. Monica przefarbowana na blond wyglądałaby znacznie gorzej niż brunetka. Z niebieskimi oczami miałaby w sobie coś upiornego. W moich wyobrażeniach Francesca na ma też aż takich krągłości jak Monica, jest bardziej smukła. Monia po prostu nie pasuje na Stokrotkę i tyle. #dealwithit

Święta racja, ja wiem, że Monica, to ikona piękna, ale wciskanie jej jako wzorzec dla Stokrotki z Dolin to już jakaś herezja, ślepe zapatrzenie itp. :]

Ja Monicę, zawsze widziałem w roli Tissaii de Vries.

A skoro już chcemy znaleźc inspirację dla Francesci Findabair, to proponuje:

A dlaczego wlasciwie rozmawiamy o Stokrotce? Jakies tajemne przecieki co do postaci majacych sie pojawic w wiedzmaku trzecim, czy tylko tak by powymieniac sie zdjeciami?

raisond said:
A dlaczego wlasciwie rozmawiamy o Stokrotce? Jakies tajemne przecieki co do postaci majacych sie pojawic w wiedzmaku trzecim, czy tylko tak by powymieniac sie zdjeciami?

Znaczy wiesz, Ciri też oficjalnie nie jest potwierdzona, a o niej rozmawialiśmy. Ten temat chyba jest niejako powiązany z Koncept Artami, postaci z gier i Sagi, a więc potencjalnym wyglądem tych postaci. No chyba, że trzeba mieć czyjeś błogosławieństwo by rozmawiać o Stokrotce. Jeśli tak, to przepraszam. :(

Czuj sie blogoslawiony.
Cos nie widze, by bylo wielu chetnych do zmierzenia sie z tematem namalowania najpiekniejszej kobiety na swiecie. Przejrzalem caly internet, dwa razy.

Mila Kunis to ładna dziewczyna, ale takich ładnych dziewczyn jak Mila Kunis jest dużo, a Francesca to przecież najpiękniejsza z najpiękniejszych :p

Dajcie spokój z Francescą. Nic dobrego nie wyniknie z szukania aktorki, która nadaje się na najpiękniejszą kobietę świata <rotfl>. I tak wiemy, że nie jest nią Mila Kunis, pff. Poza tym, małe przypomnienie - w grze każda postać może być swobodnym dziełem grafików i nie muszą się przejmować tym, jakie ktoś ma umiejętności aktorskie ;)/>/>/>/>/>. Akurat tutaj możemy się skupić tylko na wyglądzie, bo dobór głosu, dialogi itp. to inna para kaloszy.

Cybvep said:
Dajcie spokój z Francescą. Nic dobrego nie wyniknie z szukania aktorki, która nadaje się na najpiękniejszą kobietę świata <rotfl>. I tak wiemy, że nie jest nią Mila Kunis, pff. Poza tym, małe przypomnienie - w grze każda postać może być swobodnym dziełem grafików i nie muszą się przejmować tym, czy ktoś grać umie, czy nie ;). Akurat tutaj możemy się przejmować tylko wyglądem, bo dobór głosu, dialogi itp. to inna para kaloszy.
Poza tym można przecież stworzyć takiego kogoś jak Francesca od podstaw ;p można też nie tworzyć wcale jeśli to nie będzie konieczne ;p

Co do głowy - to złudzenie przez rozwiane włosy. Tak myślę. A szczęka - no odrobinkę mogłaby być... nie wiem jak to opisać: mniej kwadratowa, o. Dosłownie odrobinkę mniej.

Top Bottom