Masz jakieś kompleksy z tym Jaskerem, czy co...Tibor said:Załamałem się. Tam był Jaskier. I niestety, i tu również nie spełnia książkowego wizerunku, ma ciemne włosy, i ciemny zarost, i dalej, nie ma też długich włosów, bo to co on tam miał na głowie, to na pewno nie są włosy do ramion. I jak dla mnie w ogóle nie przypominał pięknego elfa...
Nie, po prostu próbuje wskazać niedociągnięcia filmu... a poza tym staram się uświadomić innym jak naprawdę powinien wyglądać Jaskier. Dbam o szczegóły i o poprawność w odniesieniu do książki.Fearcaster_ said:Masz jakieś kompleksy z tym Jaskerem, czy co...Tibor said:Załamałem się. Tam był Jaskier. I niestety, i tu również nie spełnia książkowego wizerunku, ma ciemne włosy, i ciemny zarost, i dalej, nie ma też długich włosów, bo to co on tam miał na głowie, to na pewno nie są włosy do ramion. I jak dla mnie w ogóle nie przypominał pięknego elfa...
jeszcze raz:Tibor said:Nie, po prostu próbuje wskazać niedociągnięcia filmu... a poza tym staram się uświadomić innym jak naprawdę powinien wyglądać Jaskier. Dbam o szczegóły i o poprawność w odniesieniu do książki.Fearcaster_ said:Masz jakieś kompleksy z tym Jaskerem, czy co...Tibor said:Załamałem się. Tam był Jaskier. I niestety, i tu również nie spełnia książkowego wizerunku, ma ciemne włosy, i ciemny zarost, i dalej, nie ma też długich włosów, bo to co on tam miał na głowie, to na pewno nie są włosy do ramion. I jak dla mnie w ogóle nie przypominał pięknego elfa...
Kwestie tego jak wygląda zostaw innym, niech i oni sie cieszą tą książką, a nie bedziesz narzucał swoje wyobrażenia, może i masz racje po częsci, ale czy nie uważasz, że to jak wygląda Jaskier to kwestia indywidualna każdego czytelnika...Tibor said:"... a poza tym staram się uświadomić innym jak naprawdę powinien wyglądać Jaskier."
Fearcaster_ said:Tibor said:Czy ja narzucam, gdzieś wygląd Jaskra? Ja tylko zacytowałem jak on powinien wyglądać, przedstawiłem wizerunek jaki został wykreowany w ksiązce przez Sapkowskiego. Nie rozumiem o co Ci chodzi...Jak to może być indywidualna sprawa, skoro w książce jest wyraźnie napisane, to o napisałem, to tylko dokładnie przytoczone, lub sparafrazowane cytaty z sagi... więc wybacz, ale tak wyglądał Jaskier nie inaczej.Fearcaster_ said:Kwestie tego jak wygląda zostaw innym, niech i oni sie cieszą tą książką, a nie bedziesz narzucał swoje wyobrażenia, może i masz racje po częsci, ale czy nie uważasz, że to jak wygląda Jaskier to kwestia indywidualna każdego czytelnika...Tibor said:Załamałem się. Tam był Jaskier. I niestety, i tu również nie spełnia książkowego wizerunku, ma ciemne włosy, i ciemny zarost, i dalej, nie ma też długich włosów, bo to co on tam miał na głowie, to na pewno nie są włosy do ramion. I jak dla mnie w ogóle nie przypominał pięknego elfa...
I właśnie dlatego można mówić o niewykorzystanym potencjale. Bo czy w Polsce nie ma młodych i zdolnych ludzi? W Wiedźminie mogli zagrać jacyś mniej znani aktorzy. Tymczasem próbowano na siłę wcisnąć tych znanych, nie patrząc się czy pasują oni do powierzonych im ról. I tak w prawie każdym polskim filmie. Zamiast szukać młodych talentów inwestuje się w znane nazwiska.Okszim said:ja nie widzę,żadnego potencjału,wszystkie nowe filmy,seriale=starzy aktorzy... mnie to już deneruwję jak w każdej nowej produkcji widzę Żebrowskiego,Fraszyńską,Żmijewskiego i Zamachowskiego....
Szczególnie (jak dla mnie) z wiedźminem kojarzył się w STAREJ BAŚNI przynajmniej w niektórych scenach.Argonian said:Nigdy nie wiadomo, czy jakiś młody małoznany aktor nie nadawał się do tej roli lepiej. Chociaż... Masz racje, Geralt wizycznie wyglądać miał raczej jak trzydziesto paro latek. Może to był jednak najlepszy wybór. Ale przyznasz że szuflada go przytrzasneła na kilka filmów.