Filmy Fanowskie by adventus

+
@adventus

Jak to tak śmiać się z downgradu? Toż to poważne sprawy są!! Sam filmik pokazuje że ludzie przez niego umierają, a tu takie śmiechy-hihy?

I wynocha mi stąd z tym offtopem!

Jako panoramixa możecie właśnie piocha wziąć. Z jego ściankami może dokładnie dyktować redom jak budować Wiedźmina 3.

Edit:
Po chwili przemyślenia zgłaszam się na Panoramixa, jeśli Numernabisem ma być benzen. Od początku istnienia rekitowego community gadaliśmy ze sobą na redkitowym shoucie, a ja sporo różnym ludziom tam pomagałem w sumie, więc do kogo się nie odezwać w potrzebie jak nie do innego moddera xD.

... a ścianki o W3 piszę tylko niewiele gorsze od piocha.

Wybierz mnie.

Last edited:

Guest 3669645

Guest
@Fartuess Rozważę Twoją kandydaturę :p

Tymczasem muszę się zgłosić o pomoc do naszych dzielnych moderów. Od dłuższego czasu myślę o zrobieniu własnego gameplayowego trailera pierwszego Wiedźmaka (REDzi nie raczyli takiego zrobić). Takiego w stylu trójkowych zwiastunów.

Ale brakuje mi narzędzia, dzięki któremu mógłbym nagrać fragmenty z gry pozbawione HUDa i innego psującego efekt badziewia. Pisałem już w tej sprawie kiedyś w karczmie (tak mi się wydaje) i polecono mi FCR. Wypróbowałem i okazało się że owszem, da się HUD usunąć, ale jednocześnie tracimy kontrolę nad kamerą, zostaje ona zablokowana. Z cyklu jak zirytować uczciwego gracza :p Szperałem na stronach z modami, nie znalazłem nic co by mi pomogło.

Muszę na czas nagrań wywalić cały HUD i kropkę (kursor) na środku ekranu, także ikonę miecza / paski życia podczas walk -Jednocześnie mając normalną kontrolę nad Gerwantem. Da się to jakoś uzyskać? @SMiki55 @Rustine Wy tam grzebiecie przy W1, poradzita coś?

Last edited by a moderator:

Guest 3669645

Guest
Pod warunkiem, że będziesz korzystał z Powrotu.
Pod warunkiem, że będzie można zostawić oryginalny interfejs :p

---------- Zaktualizowano 19:57 ----------

EDIT: No dobra, ten wasz interfejs i menu może być, po nagraniach najwyżej wywalę :troll:

Guest 3669645

Guest
Zrobię Ci jutro, ale będziesz musiał nagrywać w kamerze TPP.
Dziękuję uprzejmie. Jeno o kamerze TPP była mowa :cheers:

---------- Zaktualizowano 20:15 ----------

A da się w tym waszym Powrocie regulować tą kamerę? Przybliżać, oddalać.

Bez FCR w W1 bardzo delikatnie w trybie TPP się da, niemal jest to przybliżanie/oddalanie niewidoczne.

Chwilowo nie mam jak wygodnie go obejrzeć ale zdradzicie czy ma jakże istotna dla naszej społeczności persona pojawiła się w filmie? :whistle:

@SMiki55 A był okres gdy mieliśmy tyle samo postów... Ja w tym czasie nabiłem niecałe 300, a Ty przeszło 4k! :wat:

Adventus, mam radę. Kup większy monitor, ustaw rozdziałkę 4k a na potrzeby filmiku wytnij tylko kwadrat ze środka na 1920x1080 px. Interfejsu na nim nie będzie, bo będzie na zewnątrz.

Guest 3669645

Guest
Adventus, mam radę. Kup większy monitor, ustaw rozdziałkę 4k a na potrzeby filmiku wytnij tylko kwadrat ze środka na 1920x1080 px. Interfejsu na nim nie będzie, bo będzie na zewnątrz.
Też o tym myślałem, ale tak czy owak widok będzie słabszy niż oryginalna kamera. Jakby przerabiać film panoramiczny na standard 4:3 :p Poza tym mam za słabego kompa na 4K. Nawet w pierwszym Wieśku. Już przy nagrywaniu frapsem w full HD ledwo co 30 klatek utrzymuję.

Guest 3669645

Guest
Mam do zrobienia filmik z kompilacją najpiękniejszych miejsc / obiektów w Polsce.

Muszę zrobić sobie listę takich miejsc po których będę szukał materiałów do filmiku. Macie jakieś propozycje? Poza oczywistymi oczywistościami (popularne miasta, mazury itd.) co jeszcze w Polsce można znaleźć pięknego? ;)

Aha, i jeszcze muszę jakiś do tego kawałek dobrać. Polski najlepiej. Może coś Chopina? <hm>

EDIT: Czemu mi się posty nie połączyły w edycję? :(