Forum - bugi, sugestie, opinie

+
Edycja nazw tematów na forum

Mi też się podoba "z czym do ludzi" :D

Zmieniałeś w szerokiej w pasku tematu?

Zmieniałem tutaj:

W sumie teraz rozumiem, że w ten sposób edytuje się tylko tytuł posta - ten "Tytuł" jest mało intuicyjny, powinno być właśnie "Tytuł posta".

Auć, zmieniłam. Ale mogę odmienić znowu ...

Cóż, skoro mamy dwa głosy "za" to może jednak przywróć poprzednią nazwę ;)

Tutaj mamy niebieskie tarcze z dwoma białymi trójkącikami przed nazwą (żółtą) tematu z nieprzeczytanymi postami. Spróbuj, powinno działać (mi działa) ;)
Faktycznie działa, dzięki. :) No to w takim razie pkt 3. do skreślenia.

Tak czy siak nad tym pomyślimy, bo mimo wszystko klikanie na nazwę tematu jest bardziej intuicyjne.

Jeżeli chodzi o zamieszanie z nieprzeczytanymi postami:

- wejście na podforum z nieprzeczytanym postem -> wejście do tematu z nieprzeczytanym postem -> przejście na ostatnią stronę tematu -> wszystko ok, znaczniki znikają, temat oraz podforum są jako przeczytane

- kliknięcie w temat z nowym postem (w głównym oknie forum, skutkuje przenosinami do nowego posta) -> wyjście do głównego widoku forum (ciągle podforum oznaczone jako nieprzeczytane) -> ponowne wejście do podforum (żaden temat nie ma znacznika nowego postu), zaraz potem wyjście do głównego widoku forum -> znacznik nieprzeczytania znika

Tak, mam sesje :D

Keth, tak z ciekawości:

czy forum wiedźmińskie przejdzie równie sprawną modernizację czy raczej trzeba czekać do W3? Od razu widać który operator lepszy.

Jakby forum TW funkcjonowało tak jak to, byłoby świetnie. Bo to, pomijając drobne problemy śmiga kapitalnie ;)

Keth, tak z ciekawości:

czy forum wiedźmińskie przejdzie równie sprawną modernizację czy raczej trzeba czekać do W3? Od razu widać który operator lepszy.

Dołożymy wszelkich starań, żeby usprawnić wygodę korzystania również z Forum TW :)

Keth, tak z ciekawości:

Ja trzymam kciuki za taką "zmianę wart" za każdym razem, gdy pada forum Łiczera, a jak dobrze wiemy dzieje się to dość często.

I mam jeszcze jedną sugestię w kategorii "usprawnienia". Forum mogłoby automatycznie odświeżać stan przeczytanych/nieprzeczytanych postów (i ostatnich postujących) po użyciu opcji "wstecz". Brzmi to enigmatycznie, więc nieco rozwinę. Chodzi o to, że gdy kliknę w wątek, w którym mam nieprzeczytane posty, a potem nacisnę "wstecz", forum nadal będzie pokazywało, że w tym wątku jest coś nowego (mimo że nowych postów jeszcze nie ma). Aby odświeżyć status tematów, klikam w tytuł wątku na belce ścieżki (tzn. nad przyciskiem "Odpowiedz w tym wątku"). Podobnie jest w sytuacji, gdy coś napiszę w temacie i użyję "wstecz", by wrócić do strony ze spisem tematów forum - kolumna "Autor ostatniego posta" będzie nieaktualna. Jak to działa w praktyce, można zaobserwować na forum Gram.pl, gdzie po przeczytaniu tematu i użyciu opcji "wstecz", tytuł w spisie wyświetla się już jako przeczytany (czyli zamiast czarnego, jest szary). To forum pamięta czasy CDP. ;)

Jedyne co mi aktualnie przeszkadza to to że mimo że zaznaczam zapamiętaj przy logowaniu to wylogowuje mnie z automatu po ~5 minutach. Nawet gdy przeglądam temat i chcę skoczyć na następną stronę może się okazać że w między czasie muszę się znów logować. Nie wiem czy tylko u mnie ma miejsce.

@ Keth, możesz zdradzić jaki demon siadł w kodzie strony, że nie zapamiętywało logowania? Nie da mi to spokoju do końca dnia. ;)

Forum ostatnio złapało u mnie tendencje do nie zapamiętywania ostatnich sesji. Pisząc prościej, wchodzę na forum, loguje się, sprawdzam wszystkie nieprzeczytane wątki, zamykam forum/przeglądarkę -> Uruchamiam przeglądarkę, wchodzę na forum, loguje się, a tam znów mam zaznaczone jako nie przeczytane wszystkie tematy co w ostatniej sesji, mimo, iż w większości nie było nowej aktywności.

Nars, a przed wyłączeniem przeglądarki te tematy były odznaczone? Jeśli nie, to jest to ten sam bug z odznaczaniem.

Top Bottom