Forumowicze pomagają

+
Owszem ulice też trzeba posprzątać, ale czy te głodujące dzieci od razu mamy skazać na taką a nie inną robotę? Po drugie, jak myślisz skąd biorą się ludzie, których nazwałeś żulami? Po części to mogą być przecież takie zaniedbane i zostawione (przez obojętne na los ludzki społeczeństwo) osoby. Wcześniej nie klikałem, a teraz jeśli nie zapomnę będę poświęcał te 15 sekund na "doświadczonych" trochę inaczej. Zresztą Lucyf, nie chcesz, przeszkadza Ci to, po prostu nie rób sobie na złość i sprawę zostaw. Tyle na ten temat ode mnie.

No dobra, daj 7-latkowi ulotki i niech wy***a na ulicę, to jego problem, że starzy piją, to jego wina, że nie ma co jeść, niech zdycha.Nie chodzi tutaj o utrzymywanie ludzi. Chodzi o zapewnienie możliwości nauki, przecież nie każdy chce zamiatać ulice. Dajesz ludziom szansę, to ich problem, co z nią zrobią. Jeśli ktoś ma 25 lat i jest menelem, każdą kasę przepija, to ja go pieprzę. Często spotyka się ludzi przyzwyczajonych do tego, że im się należy, że wszystko da im ktoś inny. Takim ludziom NIE pomagam.Jeśli komuś nie chce się uczyć, to trudno, decyduje się na zamiatanie ulic. Ale nie możesz mówić, że ktoś jest niczym, ponieważ nie ma wykształcenia. A nie ma go dlatego, że zamiast uczyć się musiał pracować, żeby przeżyć. A musiał pracować, ponieważ nie kliknąłeś. Proste? :p

Lucyf, zanim zaczniesz pouczać innych przemyśl parę spraw. To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z akcją o której mowa w tym temacie. Co ma zasiłek dla "leni" wspólnego z pomocą dzieciom czy ludziom z chorobami serca? Nie chcesz, nie klikaj - ale nie wygaduj bzdur, które nie mają żadnego odniesienia do tematu. Robisz całą dyskusje i sie pienisz żeby na końcu stwierdzic, że właściwie nie wiesz o jaką akcje chodzi:/ EDIT: Radek, uważaj na słownictwo

Lucyf

Forum veteran
Dziadu-> zasiłek dla "leni" wypłynął w trakcie dyskusji która się zawiązała gdy napisałem, że nie popieram tego typu akcji, że wole konstruktywną samodzielną pomoc, co do której mam pewność, że trafia do kogo powinna i przynosi skutek, a nie jakieś wirtualne kliknięcie za 5gr. Proste. Więc co tu nie ma nic wspólnego z akcją??

Dobra ta rozmowa nie ma sensu... Lucyf nie za bardzo sie wogole orientuje w tym co mowi i chyba musi jeszcze troszke podrosnac...Lucyf wlasnie caly problem nie w tym ze nie chcesz kliknac tylko Twoja argumentacje czemu nie chcesz tego zrobic: "nie popieram tego typu akcji" kiedy ta akcje nie ma nic wspolnego z tym jak ja okreslasz: "dawanie kasy "biednemu" o którym nic nie wiesz jest idiotyzmem"

Lucyf

Forum veteran
Nie chcesz nie pisz, ja wtedy nie będę miał po co odpisywać. Pomijam oczywiście, że wygląda mi to na próbę uchylenia się od dyskusji bo nie ma się argumentów. A w ogóle masz jeszcze jakieś kompleksy z wiekiem związane, bo cały czas tylko wałkujesz moje latka i wałkujesz.

Ludzie, chcecie się kłócić to się kłóćcie na PW a nie tutaj.A i żeby nie było OT, to ja jestem jak najbardziej za tego typu akcjami

Lucyf said:
Nie chcesz nie pisz, ja wtedy nie będę miał po co odpisywać. Pomijam oczywiście, że wygląda mi to na próbę uchylenia się od dyskusji bo nie ma się argumentów. A w ogóle masz jeszcze jakieś kompleksy z wiekiem związane, bo cały czas tylko wałkujesz moje latka i wałkujesz.
Jakbys nie zauwazyl to nawet Dziadu zwrocil Ci uwage ze nie zabardzo wiesz co piszesz:"Lucyf, zanim zaczniesz pouczać innych przemyśl parę spraw. "A jesli chodzi o uwagi odnosnie Twojego wieku to nie mam kompleksow ale po Twoim sposobie rozumowania i argumentowania, ze tak to zobrazuje, widac ze jeszcze troche expa musisz nabic.

Keth

Ex-moderator
Lucyf i reszta, kończcie to.Temat zamykam do jutra, abyście trochę ochłonęli.

Jeżeli inicjatorem jest Polska Akcja Humanitarna, a sam pajacyk trwa już od przynajmniej pięciu lat, linki do niego znajdują się m. in. na stronach Polityki i CD Action, to nie widzę powodu, dla którego nie może znaleźć się także na forum. Czasami jednak warto się trochę zainteresować zanim wytoczy się artylerię argumentów.

Podbijam, bo cel jest zbożny.

Wiedźmin klika w pajacyka

Kiedyś na shamo (taka strona o falloutach) wyklikaliśmy wspólnie kilka tysięcy złotych. Ale potem strona zdechła, po reanimacji nie było już komu klikać i akcja umarła śmiercią naturalną. Byłoby nieźle, gdyby udało się coś takiego odbudować tutaj.

Czy mogliby moderatorzy podpiąć na górze tematu chociaż linka do pajacyka?

Ed.: Klikaliśmy również w inne linki:
Polskie Serce
Okruszek
(wszystkie powyższe linki po 5 gr za 1 klik dziennie)
Dziecięce Marzenia - nie wiadomo ile za 1 klik
Na shamo liczyliśmy to w ten sposób, że każdy kto klikał - pisał posta, w którym doliczał wyklikane kwoty.

Jak się przyjmie na forum, to dobrze. Jak nie - cóż, ja i tak będę klikał.

Rozpoczynam zabawę:

Razem 15 gr i 1 marzenie :)

Na tej stronce jest 9 takich klikaczy zebranych http://poomoc.pl/ , tak więc przekazanie tych paru groszy trwa mniej więcej 10-15 sekund - otworzenie w nowych kartach na pare sekund i pozamykanie :D. Można uznać że to jedna z moich startowych stron od kilku miesięcy.

Zapraszam Was serdecznie do wzięcia udziału w charytatywnej licytacji na rzecz chorej na raka dziewczynki, która mieszka w mojej rodzinnej miejscowości.
Za Waszą aktywność i chęć pomocy z góry serdecznie dziękuję .
Oto link: https://www.facebook.com/events/1408...07887/?fref=ts
A gdyby link nie działał , należy w wyszukiwarce kontaktów FB wpisać : Bazarek na rzecz Dorotki Botkowskiej

Forumowiczów zainteresują z pewnością te fanty:

Kolekcjonerska Wiedźmińska mysz komputerowa wraz z podkładką (Przedmiot pochodzi z Australii).

Kolekcjonerski Wiedźmiński Kufel.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561429167299677&set=gm.1444049882540565&type=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561426643966596&set=gm.1444049305873956&type=1

Jest przeprowadzana aukcja charytatywna, w której można kupić kilka rzeczy związanych z Wiedźminem: klik! A więcej informacji możecie znaleźć tu.
Cel jest szczytny, a i rzeczy, które można kupić bardzo atrakcyjne ;).

Cześć!
Przepraszam, że tak w sumie z dupy to wrzucam, ale pilnie potrzebna jest pomoc! Otóż mój ukochany, w tym momencie 65 letni dziadziu leży w szpitalu z glejakiem mózgu IV stopnia, co oznacza 2% szansy na przeżycie 5 lat. Choć to niewiele to każda kolejna chwila jaką będę mógł z nim spędzić jest bezcenna, bo to on siedział ze mną godzinami próbując nauczyć mnie matematyki. Czas ten nie poszedł na marnę, stało się to moją pasją, teraz przykładam się by pewnego dnia zasiąść na jednym z miejsc w CDPR jako grafik. Nadszedł czas, w którym chcę się zrewanżować. Błagam pomóżcie, przekażcie swój jeden % podatku do Sursum Corda z dopiskiem cel szczegółowy: Władysław Homa.
Numer KRS: 00000 20 382

Przekażcie to dalej!

View attachment 12843
View attachment 12844

Attachments

• dziadzio1.jpg
    dziadzio1.jpg
    275.7 KB · Views: 64
  • dziadzio2.jpg
    dziadzio2.jpg
    226.5 KB · Views: 60
Top Bottom