Forumowy feedback

+
Dodam, że dzwoneczek zapala się (u mnie) przy przechodzeniu do nowych stron/wątków, po czym zaraz gaśnie...

Dodam, że dzwoneczek zapala się (u mnie) przy przechodzeniu do nowych stron/wątków, po czym zaraz gaśnie...
Dowiedziałem się, że to dlatego że masz nieprzeczytane posty z powiadomień. Jak sobie wejdziesz po kliknięciu w dzwonek w „pokaż wszystkie” i zaznaczysz, żeby wszystko przeczytało, to już nie powinien się zapalać.

Czy ilość tematów wyświetlanych w dziale "najnowsze" została skrócona do 15? Od wczoraj lista tematów w tym dziale wydawała mi się jakaś krótsza, sprawdziłem dziś inne działy i tam jest wyświetlanych po 20 tematów (nie licząc przyklejonych).

Klikając na odnośnik 'Fora' na górnej belce, ukazuje się lista wyboru z logami gier. Język mam ustawiony na polski ale loga są po angielsku. Zaburza to spójność forum. Sprawdziłem, w wersji rosyjskiej forum jest tak samo.
Post automatically merged:

Znalazłem też parę takich "kwiatków", czyli nie przetłumaczonych opcji, w menu zarządzania kontem:
1. Ustawienia:
1.Ustawienia.jpg

2. Prywatność:
2.Prywatność.jpg

3. Ostatnia aktywność:
Ostatnia aktywność.jpg

Na głównej stronie forum (ze spisem tematów) Jest takie ostrzeżenie w języku angielskim (język forum polski)
główna strona.jpg

Ten błąd jest tylko w polskiej wersji forum. W innych wersjach napis jest w odpowiadającym ustawieniu języku.
Takich angielskich wstawek na polskim forum jest sporo. Wygląda to na spore niedopracowanie co źle świadczy o profesjonalizmie firmy. Aż dziw, że tego jeszcze nie usunięto.

Jeszcze dziś takie coś mi wyskoczyło:
błąd upss.jpg

Co spowodowało błąd to wiem, ale dlaczego opis błędu po angielsku?

błąd rosyjski.jpg

Wychodzi na to, że tylko polska wersja forum jest tak bardzo niedopracowana. W sumie nie dziwota, na GOG też polska wersja jest tą najgorszą.

Dla potwierdzenia, że polska wersja jest najgorszą i najmniej dopracowaną wersją. Nawet po niemiecku jest ok... Ech...
niemiecki błąd.jpg

Last edited:

Lexor

Forum veteran
@Vattier: W menu powiadomienia przy każdym powiadomieniu w prawym dolnym rogu widnieje taka "zapalona" lub "zgaszona" kropeczka. Jak się na nią najedzie to pokazuje się napis "przeczytane" lub "nieprzeczytane" - sęk w tym, że ten napis jest odwrotny do rzeczywistości (tzn. np. teraz wszystkie moje powiadomienia "są już nieprzeczytane").

@Lexor - faktycznie, ale chyba tak ma być. To znaczy opis kropki teraz ma w domyśle "ustaw jako" a nie "jest" - wtedy "przeczytane" i "nieprzeczytane" wydaje się być poprawne: wyświetla się "(powiadomienie ustaw jako) przeczytane" bądź "(powiadomienie ustaw jako) nieprzeczytane".
Choć moim zdaniem odwrotnie (z domyślnym "powiadomienie jest") byłoby bardziej logicznie.

Ed.: Tak namotałem, że sam ledwo rozumiem co napisałem :ROFLMAO:

Lexor

Forum veteran
@Wroobelek: Rozumowanie "ustaw jako" pasuje, ale obecna forma prezentacji tej opcji nie jest dla mnie logiczna, ponieważ informację odbieram jako "opis obecnego stanu" a nie "przełącznik".

Do tej pory przez dłuższy czas korzystałem z lapka i było OK. Teraz włączyłem peceta i -zonk - nie mogę się zalogować na na to forum. W okienko wpisuję hasło (nick i e-mail pokazuje mi poprawnie), a po kliknięciu "LOG IN NOW" okno wraca do stanu sprzed procesu logowania wyświetlając mi w prawym górnym rogu "Rejestracja" i "Zaloguj" zamiast mojego nicka. Tego posta piszę z telefonu, na którym bez problemu przeglądarka loguje mnie automatycznie.
Zaznaczę, że na gog.com tym hasłem loguję się bez problemu.

Wychodzi na to, że problem tkwi w mojej przeglądarce, bo w trybie "in private" loguję się bez problemu.

Po resecie ustawień przeglądarki (samo czyszczenie cookies nie pomogło) wszystko wróciło do normy. Napisałem w tym temacie, bo - oczywiście - błędów szukałem wszędzie (w tym również na forum), tylko nie u siebie. Jeśli administracja uzna, że te posty są nie na temat lub nic nie wnoszą do dyskusji, to proszę o ich usunięcie.

Last edited:
Ciekawy błąd mi na forum wyskoczył:

Błąd forum.png

Też tak macie? :D
Jest cały czas, występuje we wszystkich dyskusjach. Nawet po odświeżeniu strony.

Ciekawy błąd mi na forum wyskoczył
Powierdzam, też tak mam w tej chwili. Ja ten błąd widzę już nie pierwszy raz.
Błąd sam znika po jakimś czasie, przeładowania nie pomagają.

EDIT: Wyczyszczenie cache / przelogowanie się też nie pomaga.

Last edited:
Dobry wieczór, forumowicze.

Czy jest jakaś szansa na dodanie emotki klauna w formie reakcji analogicznej do REDpointów?

Pytam dla kolegi. W jego nieskromnej opinii byłaby to funkcja wielce przydatna. Czasami jeden obrazek (w tym przypadku emotka) wyraża tysiąc słów.

P.S. W przyszłości można by też urządzić konkurs na posta roku, który zdobył największą liczbę klaunów.

Dobry wieczór, forumowicze.

Czy jest jakaś szansa na dodanie emotki klauna w formie reakcji analogicznej do REDpointów?

Pytam dla kolegi. W jego nieskromnej opinii byłaby to funkcja wielce przydatna. Czasami jeden obrazek (w tym przypadku emotka) wyraża tysiąc słów.

P.S. W przyszłości można by też urządzić konkurs na posta roku, który zdobył największą liczbę klaunów.
Podbijam swoją własną propozycję.

Powiem więcej. Przeglądając forum uważam, że klaun jest potrzebny jak nigdy.

Top Bottom