Gra się nie włącza

+
Witam wszystkich. Pobrałem CP2077 bez problemu, włączam, klient się uruchomił, klikam przycisk ,,graj,, i.... NIC. Dosłownie nic się nie dzieje, żaden błąd nie wyskakuje, po prostu gra się nie włącza. Wymagania sprzętowe komputer spełnia :').

Masz kopię na GOG-u czy na Steamie? W tym pierwszym przypadku możesz spróbować uruchomić grę bez pośrednictwa GOG Galaxy, bezpośrednio z pliku .exe znajdującego się w folderze z grą.
Grę kupiłem na steamie.

Witam wszystkich. Pobrałem CP2077 bez problemu, włączam, klient się uruchomił, klikam przycisk ,,graj,, i.... NIC. Dosłownie nic się nie dzieje, żaden błąd nie wyskakuje, po prostu gra się nie włącza. Wymagania sprzętowe komputer spełnia :').
Hejka, dodaj proszę w odpowiedzi plik z narzędzia diagnostycznego dxdiag.
Naciśnij równocześnie klawisze Windows R
1607704122802.png

wpisz
dxdiag
i naciśnij klawisz Enter

Po uruchomieniu narzędzia diagnostycznego poczekaj aż dolny pasek postępu dojdzie do końca.
Następnie kliknij zapisz wszystkie informacje.
Jako miejsce zapisu wybierz pulpit.
Po zapisaniu dodaj w odpowiedzi plik raportu dxdiag.

Hejka, dodaj proszę w odpowiedzi plik z narzędzia diagnostycznego dxdiag.
Naciśnij równocześnie klawisze Windows R
View attachment 11076221
wpisz
dxdiag
i naciśnij klawisz Enter

Po uruchomieniu narzędzia diagnostycznego poczekaj aż dolny pasek postępu dojdzie do końca.
Następnie kliknij zapisz wszystkie informacje.
Jako miejsce zapisu wybierz pulpit.
Po zapisaniu dodaj w odpowiedzi plik raportu dxdiag.
Post automatically merged:

Attachments

• DxDiag.txt
    115.9 KB · Views: 287
Dziękuję za plik.
Zacznij proszę od zaktualizowania sterownika karty graficznej Nvidia.
Sterownik do pobrania tutaj.
Zapisz na dysku i nie uruchamiaj, bo na to przyjdzie czas.

Pobierz darmowy program DDU, którym odinstalujesz sterownik karty graficznej.

1 Pobierz na dysk program DDU > kliknij tutaj.
2 Zrób gdzieś na dysku folder o nazwie DDU, przenieś pobrany plik DDU exe do nowego folderu i uruchom.
3 Kliknij extract
4 Skasuj przeniesiony plik exe z nowego folderu DDU.
5 Będąc w folderze DDU otwórz podfolder > DDU v...
6 Odpal plik Display Driver Uninstaller.exe
7 Po uruchomieniu programu w oknie z opcjami zaznacz kwadraciki dokładnie tak, jak na poniższym zrzucie ekranu.

1607705979697.png

8 Po zaznaczeniu zamknij okienko z opcjami.
9 Wyłącz program DDU klikając znak X w prawym górnym rogu programu.
10 Ponownie uruchom program DDU.
11 Pod trybem uruchomienia z rozwijanego menu wybierz tryb awaryjny zalecane.
12 Kliknij > uruchom w trybie awaryjnym.
Uwaga, poniższe zrzuty ekranu i opis pochodzą z jednego z moich starych poradników więc okienka mogą wyglądać inaczej.
13 Po uruchomieniu w trybie awaryjnym zainteresuj się prawą stroną okienka DDU i kliknij select device type wybierając gpu.
Posted Image

Jeśli program automatycznie nie wykryje karty > rozwiń „select device” i wybierz Nvidia.
Posted Image

14 Kliknij > usuń wszystkie sterowniki i uruchom ponownie.
Posted Image

15 Po uruchomieniu systemu odpal wcześniej pobrany sterownik karty graficznej. Poczekaj cierpliwie aż instalator rozpakuje pliki.
Posted Image

16 W nowym oknie zaznacz sterownik graficzny Nvidia i kliknij zgadzam się.
Posted Image

17 Zaznacz niestandardowa i kliknij dalej.
Posted Image

18 W nowym okienku zaznacz tylko i wyłącznie sterownik graficzny i PhysX, inne kwadraciki mają być puste.
Posted Image

Po odznaczeniu dla pewności zaznacz wykonaj czystą instalację i kliknij dalej.
Posted Image

19 Po zainstalowaniu sterownika uruchom ponownie system.
20 Po uruchomieniu systemu zaktualizuj proszę system windows 10, bo masz go w starej wersji.

@_Patrol

Hej,

Czy mógłbyś również zerknąć u mnie? Próbowałem robić to co opisałeś wyżej, jednak nie mam NVIDIA i pewnie zrobiłem coś inaczej, bo nadal nie działa.

Z góry dzięki.

Last edited:
@_Patrol

Hej,

Czy mógłbyś również zerknąć u mnie? Próbowałem robić to co opisałeś wyżej, jednak nie mam NVIDIA i pewnie zrobiłem coś inaczej, bo nadal nie działa.

Z góry dzięki.
Można to zrobić również jeśli posiadasz kartę graficzną ze stajni AMD.
W każdym razie widzę, że masz najnowszą wersję sterownika karty graficznej, ALE system windows nie jest w najnowszej wersji. Czy mi się wydaje, że jesteś w programie windows insider?

Bardzo dziękuję za instrukcje, jednak niestety nie pomogła ona w problemie. Jedyne co się zmieniło to to, że po wciśnięciu przycisku graj w launcherze komputer zaczął trochę głośniej pracować...

Bardzo dziękuję za instrukcje, jednak niestety nie pomogła ona w problemie. Jedyne co się zmieniło to to, że po wciśnięciu przycisku graj w launcherze komputer zaczął trochę głośniej pracować...
Oki doki, dodaj proszę zrzut ekranu, na którym zobaczę, którą wersję systemu posiadasz.

Naciśnij równocześnie klawisze WINDOWS R
wpisz
winver
i naciśnij klawisz enter

W odpowiedzi dodaj zrzut ekranu nowego okienka.

Teraz zauważyłem w menedżerze zadań, że po kliknięciu parę razy przycisku graj pojawia się kilka zadań ,,Steam Client WebHelper,, Czy to jest związane z grą?

Można to zrobić również jeśli posiadasz kartę graficzną ze stajni AMD.
W każdym razie widzę, że masz najnowszą wersję sterownika karty graficznej, ALE system windows nie jest w najnowszej wersji. Czy mi się wydaje, że jesteś w programie windows insider?

Już zaktualizowałem, i nadal to samo.
Nie, skąd takie wnioski?

Teraz zauważyłem w menedżerze zadań, że po kliknięciu parę razy przycisku graj pojawia się kilka zadań ,,Steam Client WebHelper,, Czy to jest związane z grą?
Proces Steam Client WebHelper pojawia się zaraz po uruchomieniu steam nawet jeśli nie grasz w gry, które kupiłeś w steam.
Nie odpisałeś na pytanie ;)

Już zaktualizowałem, i nadal to samo.
Nie, skąd takie wnioski?
Zaktualizowałeś powiadasz?

wpisz
winver
i naciśnij klawisz enter

Proces Steam Client WebHelper pojawia się zaraz po uruchomieniu steam nawet jeśli nie grasz w gry, które kupiłeś w steam.
Nie odpisałeś na pytanie ;)

Zaktualizowałeś powiadasz?

wpisz
winver
i naciśnij klawisz enter

Faktycznie, mam dostępną aktualizację, pobieram ją w tym momencie, dam znać jak pobiorę, i oby gra zadziałała. :)
Post automatically merged:

Chodzi o aktualizację Windows 10 20H2, tak?

Last edited:
Faktycznie, mam dostępną aktualizację, pobieram ją w tym momencie, dam znać jak pobiorę, i oby gra zadziałała. :)
Daj znać. Po zaktualizowaniu systemu do najnowszej wersji 20H2 koniecznie uruchom ponownie.
Po uruchomieniu odczekaj chwilę i sprawdź czy nie ma czegoś do zaktualizowania odpalając ponownie windows update.

Jeśli nic już do zaktualizowania nie będzie, to odpal aplikację sklep microsoft i klikni trzy kropki
(prawy górny róg)
Następnie kliknij pliki do pobrania i aktualizacje,a po przekierowaniu kliknij pobierz aktualizacje.
Jakiś czas temu była tam aktualizacja directx i visual c++

Wypłaszcza mi się chwilę po kliknięciu przycisku play. Nawet nie widzę ekranu ładowania.
Mam Cyberpunka na GOGu. Jak próbuje wejść do gry z pliku w bin/x64 to mam to samo.

CPU: AMD Phenom II X6 1090T
GPU: NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB
Płyta główna: Asus M4A87TD
RAM: 8GB
Wersja Windowsa: 20H2
DirectX:12
Overlay: off
NVIDIA Sterowniki: Najnowsze, robione z DDU

Eh no tak, aktualizacja zakończona niepowodzeniem... Zawsze mam szczęście do takich wydarzeń :-D no nic, pobiorę wszystkie możliwe aktualizacje, kto wie ile to potrwa.. Dzięki wielkie za pomoc ;)

Top Bottom