Grand Theft Auto

+
Ale z drugiej strony śmieszne jest obrażanie się, rezygnacja z preorderów itd. Może Rockstar rzeczywiście się nawróci i da lepszą wersję na PC... oby...

Guest 2686910

Guest
Ale z drugiej strony śmieszne jest obrażanie się, rezygnacja z preorderów itd. Może Rockstar rzeczywiście się nawróci i da lepszą wersję na PC... oby...
Ja bym powiedział, że to właściwa reakcja na olewanie.
Ale czy faktycznie tak zareaguje na tyle znacząca część klientów, żeby R* zauważył i przemyślał swoją taktykę? Oczywiście, że nie.

Pewnie, że nie. Watch Dogs też*wiadomo było, że jest zrypane a sprzedawało się*jak świeże bułeczki. GTA V jest najlepsze z serii i sprzeda się dobrze. Zresztą nie znamy powodu przesunięcia premiery.

Wiadomo, że wygląda to zdecydowanie lepiej, ale trzeba przyznać, że Rockstar wyciągnął z 360/PS3 ostatnie soki :)

Żartujesz ? O sprzedaż tej samej gry trzy razy. Premiera na nowe konsole przed świętami to raczej też nie przypadek.
Aha, czyli ,myślisz, że ktoś będzie tak głupi, żeby kupować konsolę specjalnie dla jednej gry, którą i tak dostanie na PC, tylko odrobinę później? (Z wersją na past-geny to co innego, nie było wiadomo, czy w ogóle wyjdzie na pieca)

Guest 2686910

Guest
Nie tyle może tu chodzić o kupno konsoli dla samej gry, co o kupno gry na konsolę, którą już się ma "bo nie mogę się doczekać", a potem na PC np. dla modów (albo 60 fps, albo 1440p, albo dla samej idei, albo coś). Jak się poczyta na forach zagranicznych to takie podejście nie jest takie zupełnie rzadkie.

Last edited by a moderator:
Gry konsolowe w przeciwieństwie do pecetowych na ogół można odsprzedać. Kumpel tak właśnie zrobił, ograł piątkę na PS3, a jak zapowiedzieli nową wersję to starą sprzedał i czeka na wersję PC. Niewykluczone, że znajdą się i tacy co kupią też grę na nex gena nie mogąc się doczekać wersji pecetowej, oczywiście zakładając że ktoś ma kilka konsol i mocnego peceta :p

Liczę bardzo, być może naiwnie, że ta obsuwa rzeczywiście jest po to, żeby dostarczyć nam lepszy port.

A jeśli okaże się, że dostaniemy powtórkę z rozrywki z GTA IV, a przesunięcie premiery służyło wyłącznie temu, by zwiekszyć sprzedaż gry na konsole, to będzie smut.

Ograłem piąteczke dwa razy na PS3 i nawet wtedy było ładnie. Biorąc pod uwagę czego dokonano modami w GTA IV... Można dostać ciarek (ciarków?) na samą myśl.

Liczę bardzo, być może naiwnie, że ta obsuwa rzeczywiście jest po to, żeby dostarczyć nam lepszy port.

A jeśli okaże się, że dostaniemy powtórkę z rozrywki z GTA IV, a przesunięcie premiery służyło wyłącznie temu, by zwiekszyć sprzedaż gry na konsole, to będzie smut.

Ograłem piąteczke dwa razy na PS3 i nawet wtedy było ładnie. Biorąc pod uwagę czego dokonano modami w GTA IV... Można dostać ciarek (ciarków?) na samą myśl.
Jeśli moderzy dostaną narzędzia pozwalające na tyle, co te od Skyrim, to dłuuuugo nie będzie ładniejszej gry.

Jeśli moderzy dostaną narzędzia pozwalające na tyle, co te od Skyrim, to dłuuuugo nie będzie ładniejszej gry.
Niepotrzebne im takie narzędzia do poprawy grafiki. Skyrim w kwestii grafiki ulepszany jest wyłącznie ENB i teksturami.
Tak samo jest z GTA IV, które nie potrzebowało edytora.

Muszę przyznać że tryb FPP wygląda świetnie. Kiedy pojawiła się zapowiedź czegoś takiego to myślałem że to będzie jakiś bzdurny dodatek w formie paru misji. Na pewno wypróbuję.

Guest 2686910

Guest
Ech... kupię, będzie chrupać i klatkować, a ja jeszcze podziękuję. Sczeźnij, R*.

Last edited by a moderator: