Gry - bundle, promocje, okazje

+

Od 04.12.2025 posiadacze Total War Warhammer 1 i 2 będą mogli za darmo grać na połączonej mapie całej trylogii - Immortal Empires - bez konieczności posiadania części trzeciej. To stały, darmowy bonus. W zasadzie nie ma powodu, by nie korzystać.

Epic kolejną darmówkę planuje ogłosić podczas The Game Awards (w nocy z 11 na 12 grudnia).

Brzmi to jak zapowiedź czegoś mocnego.

Od ponad tygodnia dostępna jest grudniowa odsłona subskrypcji Humble Choice.
Na obecny, potencjalnie najmocniejszy od wielu miesięcy zestaw składa się osiem gier, spośród których prym wiodą:

Nine Sols
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
Streets of Rage 4
Intravenous 2

Paczka przykuła moją uwagę tym pierwszym tytułem, czyli doskonale ocenianą, stylową metroidvanią o wizji artystycznej sięgającej Hollow Knighta, którą zainteresowałem się już krótko po premierze w maju ubiegłego roku i na którą ostatnio ostrzyłem sobie już zęby na poważnie, stąd zareagowałem na tego headlinera entuzjastycznie. Miłą niespodzianką było natomiast dowiedzieć się o istnieniu ostatniego wymienionego, w uproszczeniu zapowiadającego się jak skrzyżowanie Hotline Miami ze Splinter Cellem; społeczność Steam rozpływa się w zachwytach.

Zestaw można nabyć do 6.01 (wówczas zadebiutuje oczywiście styczniowa paczka) w cenie €12.99, czyli 55 zł z górką, natomiast tradycyjnie w okolicy ostatniego tygodnia powinien pojawić się specjalny kupon dla osób, które ostatnio nie miały aktywnej subskrypcji; zgaduję, że zapewni obniżkę o 33%. Postanowiłem nie wydawać w tym roku ani złotówki na gaming, więc celem dotrzymania wiernosci temu zamierzeniu tym bardziej wstrzymam się do początku roku. ;)

Last edited:
Disco Elysium za darmo na Epicu :oops:

Jeden z najbardziej unikalnych RPGów, jakie kiedykolwiek stworzono. Świat jest zwariowany i dziwny. Dużo polityki i filozofii, często w krzywym zwierciadle. Nie ma też żadnej tradycyjnie rozumianej walki. Jeżeli w ogóle używa się przemocy, to w ramach skill checków w dialogach, natomiast w zasadzie wszystko jest opcjonalne. Pod tym względem gra przebija nawet Tormenta, gdzie jest jednak kilka obligatoryjnych walk.

Top Bottom