Gry komputerowe

+
Prośba do moderacji. Zróbcie jakiś osobny temat do chwalenia się wynikami z takich głupich gierek. Ile razy wchodzę myślę, ze ktoś napisał coś ciekawego, a okazuje się, że zdobył tysiącpięcsetstodziewięćset punktów w jakichś klockach, albo upolował dwa miliony psów. Ostatnie dwie strony są tym zawalone.

Prośba do moderacji. Zróbcie jakiś osobny temat do chwalenia się wynikami z takich głupich gierek. Ile razy wchodzę myślę, ze ktoś napisał coś ciekawego, a okazuje się, że zdobył tysiącpięcsetstodziewięćset punktów w jakichś klockach, albo upolował dwa miliony psów. Ostatnie dwie strony są tym zawalone.

Bardzo dobry pomysł, dzięki za sugestię, zaraz ogarnę :)

A co niby takiego w tym złego? Temat o grach jest, to ludzie piszą. I nie zauważyłem, żeby strasznie dużo było postów o "głupich grach". Raptem kilka. Więc weź nie marudź.

A podobnych postów o hodowaniu psów nie pamiętasz. Nie jest to więc kwestia "kilku postów". I tak, nic w tym złego, mnie to po prostu mało interesuje. To była tylko sugestia z mojej strony, że może osobny temat byłby w tym przypadku rozwiązaniem. Więc weź zluzuj majty.
@Napoleon_Pl
Wiesz co, miałem Ci odpisać czy to jest "moje forum":facepalm: czy nie, ale doszedłem do wniosku, że i tak w dalszym ciągu będziesz innych pouczał w chamski i nieelegancki sposób, tak jak to właśnie teraz robisz i tak jak robisz to do tej pory, tak więc chyba nie warto.

Last edited:
A podobnych postów o hodowaniu psów nie pamiętasz. Nie jest to więc kwestia "kilku postów". I tak, nic w tym złego, mnie to po prostu mało interesuje. To była tylko sugestia z mojej strony, że może osobny temat byłby w tym przypadku rozwiązaniem. Więc weź zluzuj majty.

Może nie zauważyłeś ale to nie jest Twoje forum... Więc daj się innym wypowiadać na tematy na jakie mają ochotę, co? Jak to ładnie określiłeś "zluzuj majty"
@Parachrist A jaki to sposób? Bo pisałeś w tym samym tonie... Czyżby hipokryzja? :)

Last edited:
Jednakże serek ma rację. Niejako od tego jest ten temat, żeby wymienić się informacjami dotyczącymi gier komputerowych niemających własnego wątku.

Niektóre tematy w "Sensie życia" także nie są w centrum moich zainteresowań, dlatego ich nawet nie czytam / nie wypowiadam się, ale czy to źle świadczy o zawartości?

Imo jest spora różnica między postowaniem swoich najnowszych osiągów w klikance a dzieleniem się linkami do jakiegoś newsa i komentowaniem tego, ale być może tylko ja to tak widzę...

Round 1 - FIGHT!

Rację mają obie strony, niestety obie strony szybko i niepotrzebnie przeszły do argumentów ad persona. Bo z jednej strony to ogólny temat o grach, więc te flashowki jak najbardziej tu właśnie przynależą - z drugiej, dobrym pomysłem jest oddzielny temat na nie, skoro robi się tego coraz więcej (od dawna nie interesuję się takimi gierkami, chętnie bym zobaczył co kto poleca).
Także dla nich po waranie, mi medal i jest git.

Round 1 - FIGHT!
Rację mają obie strony, (...)

Nie do końca mogę się z tym zgodzić (ale to moja osobista, subiektywna opinia).
Otóż tak jak widzę potrzebę istnienia ogólnego wątku o grach (dla mniej "popularnych" tytułów), tak nie dostrzegam konieczności "zaśmiecania go" przez chwalenie się wynikami z jakiś "przeglądarkowych" produkcji.
Całość rozmywa się w natłoku "szumu informacyjnego", co stanowi mało atrakcyjną treść dla kogoś nie szukającego tutaj czegoś innego niż "leaderboards".

Bo z jednej strony to ogólny temat o grach, więc te flashowki jak najbardziej tu właśnie przynależą - z drugiej, dobrym pomysłem jest oddzielny temat na nie, skoro robi się tego coraz więcej (od dawna nie interesuję się takimi gierkami, chętnie bym zobaczył co kto poleca).

Flashowe gierki to "przekleństwo" zasługujące na jakiś osobny temat ;) ...

Ciekawa opinia w temacie prezentacji gier, a ich finalnego stanu. Wszystko przez pryzmat "The Last of Us".

Grę przeszedłem raz na hardzie, potem oglądałem dwukrotnie jutubowski łolkfru i muszę stwierdzić, że facet ma trochę racji. Tak, momentami AI zachowa się kretyńsko, tak czasami ktoś się zatnie, a kolesie od walki bezpośredniej czasami (zazwyczaj są przyczajeni, rzucają się na ciebie, gdy jesteś odpowiednio blisko i zwykle wtedy, gdy inny koleś do ciebie strzela) biegną bezpośrednio na ciebie. Choć osobiście najbardziej raziła mnie niewidzialność Ellie. Generalnie w temacie samej czystej mechaniki rozgrywki TLoU nowych trendów nie wyznaczył.

Z tym, że imputowanie w filmiku, jakoby tak wyglądał gameplay, jest zwykłym kłamstwem w żywe oczy. Ani razu nie spotkałem się z sytuacją, by mołotow znikał w ręce wroga, enpece flankują, przeciwnicy reagują gdy zobaczą Joela, podejście zupełnie z boku zazwyczaj kończy się wykryciem, bieganie praktycznie eliminuje jakiekolwiek pozory "cichej" rozgrywki.

Koleś ma kilka celnych uwag (niewidzialność Ellie, zasadzki), ale jego obiektywizm i rzetelność leży, bo większość filmiku, to montaż gliczy i bugów (które są w każdej grze), a koleś twierdzi, że tak wygląda rozgrywka. Nie wygląda.

Zaopatrzyłem się w Splinter Cell Conviction. Oby spełnił moje oczekiwania. Chaos Theory to jedna z najprzedniejszych gier w jakie grałem. Eh gdzie te czasy gdy Ubi robiło tytuły, świeże, nowatorskie i przede wszystkim wspaniałe..

Top Bottom