Gry komputerowe

+
Remember Me jest na Steamie za niecałe 10 ojro - warto? Ile zajmuje przejście gry?

Jak najbardziej warto, mnie się bardzo podobało, dlatego mnie dziwią negatywne opinie o tej grze. Rewelacyjny klimat, design, muzyka, dość innowacyjne motywy z kontrolowaniem wspomnień, niezły system walki i oprawa. Minusem oczywiście straszna liniowosc. Przejście gry zajęło mi jakieś 17-18 godzin. Z tym, że polecam grę na padzie ;)

@maritimus @Keth
Za 10 ojro warto.
Negatywne opinie to wynik nieprzemyślanego marketingu - gra była reklamowana tak, że myślałem o tym jako o Asasynie w przyszłości, na dodatek z możliwością ingerencji we wspomnienia (przynajmniej części) spotykanych postaci; czyż to nie brzmi wspaniale? A dostałem niezłą bijatykę TPP, z fajnym systemem walki, totalnie liniową, w której są chyba 4 sekwencje zabawy z pamięcią (też liniowe) i taką sobie fabułę.

Gra ma swoje minusy (jak do bólu liniowe i "zamknięte" levele oraz nieco spaprane wykonanie systemu walki - chociaż pomysł na nią jest ciekawy), ale w ogólnym rozrachunku wychodzimy na plus.
jednak przecenione opłaca się brać.

Ja nabyłem grę jako pre-order i nie żałuje. Bardzo mi się podobała, świetny klimat, oprawa audio-wizualna, walka podobna do tej znanej z serii Batman + możliwość tworzenia własnych kombosów. Trochę może przeszkadzały te zamknięte lokacje bo gra miała naprawdę spory potencjał i jakby można było bardziej eksplorować teren, byłoby jeszcze lepiej oraz można było bardziej rozwinąć motyw z modyfikacją wspomnień. W całej grze było zaledwie kilka takich możliwości a szkoda. Jak za 10 ojro to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać ;)

Mi również bardzo się podobała (gra, nie protagonistka :p, nie nie jestem gejem, nie gustuję po prostu w wirtualnych kobietach :p), bardzo fajny klimat, do tego fabuła nawet w porządku, jedyne minusy to jak wyżej, liniowość i system walki... :)

Wygląda fenomenalnie. Naprawdę szczękospad itp. Z tym, że absolutnie nie wierzę, że taką jakość finalnie dostaniemy na PC, o konsolach nawet nie wspomnę, bo myślę, że poziom +/- Crisis 3, to ich górna granica. Znaczy się fajna zajawka, ale póki nie zobaczę gameplaya ze sklepowej wersji Division, pozostanę bardzo sceptyczny.

Last edited:
Takie okrojone CGI imho. Nie zapominajmy, że developerem jest korporacja, która od jakiegoś czasu wypuszcza solidne pod względem grafiki produkcje. Klejnot w koronie Ubi, AC4, taa... Solidne i nic ponadto. Na nic więcej w kwestii technikaliów ich nie stać. Nie ma żadnej gwarancji, iż to co pokazano to faktycznie jakiś grywalny fragment.

Albo będzie to tak wyglądało i będzie praktycznie niegrywalne, albo będzie jak z Patrzącymi Psami... Coś mi się w to wierzyć nie chce że tak będzie wyglądać gra przeznaczona pod MMO, jeszcze w wykonaniu Ubi...

Lokacje przypominają te znane z pierwszej części, mam nadzieję że tym razem wystarczy na dłużej. Pierwsza część miała sporo ograniczeń i przez to gra szybko się kończyła.

Ciekawie rozwiązane niektóre aspekty gry. Podoba mi się także brak laning phase i nudnego farmienia creepów (w którym byłem okropny). Zobaczymy, może im wyjść na prawdę unikatowa MOBA.

Top Bottom