Gry komputerowe

+
XCOM: Enemy Within - ktoś grał? Dziś przypadkiem zauważyłem, że do XCOMa wyszedł dodatek. Na aledrogo stoi po ~5 dyszek, czyli tyle, ile dałem za podstawkę z jakimiś DLC, więc nie wiem, czy brać. Warto? Dużo kontentu dodaje?

XCOM: Enemy Within - ktoś grał? Dziś przypadkiem zauważyłem, że do XCOMa wyszedł dodatek. Na aledrogo stoi po ~5 dyszek, czyli tyle, ile dałem za podstawkę z jakimiś DLC, więc nie wiem, czy brać. Warto? Dużo kontentu dodaje?
Nie grałem, ale trochę czytałem i chwalili.

Bardzo fajny dodatek, dużo nowego dodaje, polecam. Ale mimo wszystko bym polował na niższą cenę, bo można już było go kupić po ok 30 zł. Ale i tak warto :)

Attachments

• CDA_5_2014_4bfo.jpg
    CDA_5_2014_4bfo.jpg
    57 KB · Views: 40
Pojawiły się wymagania Middle-earth: Shadow of Mordor.

Minimalne wymagania sprzętowe:

system operacyjny 64-bitowy: Windows Vista, Windows 7, Windows 8
procesor Intel Core i5-750, 2.67 GHz lub AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
4 GB RAM
karta graficzna GeForce GTX 560 lub AMD Radeon HD 6950
DirectX 11
szerokopasmowe łącze internetowe
25 GB wolnego miejsca na HDD

Zalecane wymagania sprzętowe:

system operacyjny 64-bitowy: Windows 7, Windows 8
procesor Intel Core i7-3770, 3.4 GHz lub AMD FX-8350, 4.0 GHz
8 GB RAM
karta graficzna GeForce GTX 670 lub AMD Radeon HD 7970
DirectX 11
40 GB wolnego miejsca na HDD

źródło - http://www.gram.pl/news/2014/04/04/znamy-wymagania-sprzetowe-middle-earth-shadow-of-mordor.shtml

Coś czuję, że w niedalekiej (?) przyszłości (na pewno przed premierą Wieśka) będzie trzeba przesiąść się na procesor 4 rdzeniowy.

I wymagania Child of Light:

Minimalne wymagania sprzętowe :

system operacyjny Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (wersje 32 i 64 bit)
procesor Intel Core2Duo E8200 2,6 GHz lub AMD Athlon II X2 240 2,8 Ghz
2 GB RAM
karta graficzna GeForce 8800 GT lub AMD Radeon HD 2900 XT (512 MB VRAM, Shader Model 4.0)
DirectX 9.0c
3 GB wolnego miejsca na HDD
karta dźwiękowa zgodna z DirectX z najnowszymi sterownikami
klawiatura i mysz zgodne z Windows, opcjonalnie kontroler Xbox 360 lub inny kompatybilny kontroler

Zalecane wymagania sprzętowe:

system operacyjny Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (wersje 32 i 64 bit)
procesor Intel Core2Quad Q8400 2,6 GHz or AMD Athlon II X4 620 2,6 GHz
4 GB RAM
karta graficzna GeForce GTX 260 lub AMD Radeon HD 4870 (512 MB VRAM, Shader Model 4.0)
DirectX 9.0c
3 GB wolnego miejsca na HDD
karta dźwiękowa zgodna z DirectX z najnowszymi sterownikami
klawiatura i mysz zgodne z Windows, opcjonalnie kontroler Xbox 360 lub inny kompatybilny kontroler

No, przynajmniej ta gra mi ruszy ;) ...

Last edited:
Dowiedziałem się o tym niedawno i moje zaskoczenie było niemałe:
Jeśli chodzi o kierunek artystyczny, to Oddworld zawsze był w mojej prywatnej czołówce, zresztą remake wciąż wygląda jak oryginał, co o czymś świadczy.

Nowy Oddworld, jaram się :p

Pojawiły się wymagania Middle-earth: Shadow of Mordor

Ho, ho popłynęli. Widzę festiwal absurdalnych wymagań trwa w najlepsze i deweloperzy ani myślą zwolnić.
Tymczasem nawet jednej prawdziwie "next-genowej" gry dotąd nie było.
Co nie przeszkadza, by każda z zapowiedzianych przebijała w kwestii wymagań Crysisa 3, zarazem nie zbliżając się doń jakością oprawy.
W ramach przypomnienia zalecane C3;

Core i3-530 lub Phenom II X2 565
4GB
GPU - 1 GB RAM + DirectX 11, GeForce GTX 560 lub Radeon HD 5870

Z tym, że zalecane nie równa się optymalnym. Te wyglądają następująco.

Core i7-2600k lub Bulldozer FX4150
8 GB
GeForce GTX 680 lub Radeon HD 7970

Zatem optymalne w przypadku nowego "Władcy" powinny przedstawiać się mniej więcej tak...

i7 3970X Extreme
16 GB
GTX Titan Z

Zaś optymalne, realne dla nowego wiedźmina tak;

i7 6880K
32 GB Ram DDR4
GTX 990 Ti

Sytuacja robi się tak niedorzeczna, że byłaby śmieszna, gdyby nie fakt, że to kapkę przerażające.
Wygląda na to, że tandem GTX 780Ti + i7 4770 powinien wystarczyć do bezproblemowej gry w nowe produkcje w 30 klatkach, w 1080p, przy średnich detalach. Dobrze wiedzieć, że najmocniejsze gpu za 2.5 tyś. złotych jest tak perspektywiczne.

Paranoja z tymi wymaganiami. Ja się ledwo co łapię na minimalne (X4 955 + 6950), a taki Crysis 3 śmigał u mnie bez większych problemów na wysokich w 1200px... Gdzie te czasy, że za 2.5k można było złożyć PCta, który pozwalał na kilka lat bezstresowej zabawy w nowe gry na wysokich...

Wydaje mi się, że jedyna opcja to sprowadzić za 30-40% taniej sprzęt z zagranicy jak się ma możliwość, to wtedy może trochę posłużyć, ale to też nie jest reguła.

5 lat temu jak byłem na kupnie laptopa to za 700$ mogłem kupić sprzęt, który u nas był za 3000+ ale moja kuzynka już zabrała dla siebie oraz dla chłopaka lapki, więc nie mogła wziąć trzeciego przez granicę.

W Niemczech dużej różnicy nie ma, na dodatek słyszałem że są jakieś różnice w klawiaturach. Proponowałbym albo UK albo USA, ale nie mam pewnych informacji.

Top Bottom