Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Gry komputerowe

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 1739
  • 1740
  • 1741
  • 1742
  • 1743
  • …

Go to page

• 1895
Next
First Prev 1741 of 1895

Go to page

Next Last
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,801
Oct 23, 2014
Misiael_1 said:
Kto już grał w pierwszy epizod Dreamfall Chapters?
Click to expand...
Ja dopiero co zainstalowałem i przeraziłem się "optymalizacją" (to już Ryse: Son of Rome chodzi szybciej, a wygląda o niebo lepiej - co nie znaczy, że Dreamfall Chapters jest brzydki). Może potem będzie lepiej (albo gorzej - sądząc po relacjach niektórych ludzi) niż w tych pierwszych 5 minutach.
Zagram w weekend (przy okazji wnerwiając się na brak obiecanej polskiej wersji - napisy są angielskie, niemieckie i francuskie).

M

Misiael

Rookie
#34,802
Oct 24, 2014
IwaN said:
Zagram w weekend (przy okazji wnerwiając się na brak obiecanej polskiej wersji - napisy są angielskie, niemieckie i francuskie).
Click to expand...
Ja już przeszedłem i jestem zachwycony (mam o tym nawet notkę na blogu). Optymalizacja faktycznie po prostu fatalna, ale nie po to czekałem osiem lat na kolejną część sagi, żeby mnie miały takie drobnostki odstraszyć. Co do braku polonizacji, to ma to swoje dobre strony - spora część epizodu rozgrywa się w Europolis, gigantycznym mieście położonym w Europie Środkowej i w angielskich dialogach pojawia się sporo rdzennie polskich słów. Świetny smaczek dla graczy z Polski :)

Last edited: Oct 24, 2014
Karesh

Karesh

Mentor
#34,803
Oct 24, 2014
sebogothic said:
Da się tak i tylko tak pobieram gry ze Steama czy Origina. To jest właśnie dla mnie jeden z plusów takich platform. Z moim netem to musiałbym mieć kilka dni non stop kompa włączonego by coś pobrać. A tak włączam pobieranie tylko wtedy gdy siadam do kompa i w tydzień, dwa się pobierze. ;) Co ciekawe o ile na Steamie prędkość pobierania nie przekracza 80 kb/s tak na Originie śmiało przekracza 200 kb/s a często dochodzi do 500-600 kb/s a czasami nawet do 2 mb/s :p
Click to expand...
Strasznie duża rozpiętość prędkości, ja mam Internet 30mb i leci mi zawsze po 3.5MB/s czy Steam czy inne. Po kablu, UPC. Dziwnie, że u Ciebie jest raz 80kb/s a raz 2MB/s :?

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
#34,804
Oct 24, 2014

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,805
Oct 25, 2014
Misiael_1 said:
Ja już przeszedłem i jestem zachwycony (mam o tym nawet notkę na blogu).
Click to expand...
Jestem tak po prawie trzygodzinnej sesji z grą i mogę powiedzieć, że (jak dotąd) klimat i muzyka są świetne. Dialogi też trzymają poziom.

Misiael_1 said:
Optymalizacja faktycznie po prostu fatalna, ale nie po to czekałem osiem lat na kolejną część sagi, żeby mnie miały takie drobnostki odstraszyć.
Click to expand...
Ja jestem nieco załamany bo naiwnie myślałem, że nic straszniejszego pod względem obciążenia GPU nie będzie, aż zobaczyłem otwarcie sceny w Europolis.

Misiael_1 said:
Co do braku polonizacji, to ma to swoje dobre strony
Click to expand...
Początkowo musiałem się przestawić (przywyknąć) na angielki głosy postaci (wcześniej znałem je tylko z wersji PL).

Misiael_1 said:
- spora część epizodu rozgrywa się w Europolis,
Click to expand...
Nie strasz mojego GPU.

Misiael_1 said:
gigantycznym mieście położonym w Europie Środkowej i w angielskich dialogach pojawia się sporo rdzennie polskich słów. Świetny smaczek dla graczy z Polski :)
Click to expand...
Ciekawe jakby to ujęli w polonizacji, bo wiadomo, że dla postronnego odbiorcy to folklor (tak jak postronne dialogi po rosyjsku).

M

Misiael

Rookie
#34,806
Oct 26, 2014
Ja bym radził obniżyć ustawienia grafiki na minimum, wtedy przynajmniej robi się znośnie (co nie znaczy, że dobrze) jeśli chodzi o płynność działania. Mam nadzieję, że twórcy poprawią optymalizację w kolejnych epizodach, co cała sekcja w Europolis woła pod tym względem o pomstę do Cthulhu.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,807
Oct 26, 2014
Wiesz, różnica pomiędzy Awesome, a Low jest zabójczo mała pod względem ilości klatek. Najlepsze jest to, że w pierwszej lokacji gra chodzi wyśmienicie na Awesome, w drugiej jeszcze przyzwoicie, a trzecia zarzyna wszystko w dziwny sposób (duża rozpiętość klatek).
Ale pocieszam się tym, że Europolis pokonuje (ponoć) nawet GTX 780 :p ...

M

maciekka09

Rookie
#34,808
Oct 26, 2014
Sunset Overdrive na PC? Reklama zdaje się potwierdzać.

Link: http://ds.serving-sys.com/BurstingRe...ede991995a.swf

Czy XONE będzie miał w ogóle jakieś exclusive'y..? Bo wygląda, że niezbyt.

Last edited: Oct 26, 2014
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#34,809
Oct 26, 2014
Ryse i Dead Rising 3 już trafiły na peceta więc wcale by mnie to nie zdziwiło ;) Aczkolwiek pewnie trochę przyjdzie poczekać, najpierw musi się sprzedać wersja na Xboxa.

K

Kuboniusz

Rookie
#34,810
Oct 26, 2014
Jeśli to prawda, to Xboxowi zostanie tylko Forza i Halo. Słabo. A Phil Spencer mówił, że chce, aby na X1 exclusivy wyparły multiplatformy :D.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,811
Oct 26, 2014
Odnośnie optymalizacji Dreamfall Chapters:

Low (720p) - Chińska dzielnica [średnio około 10 klatek, minimum w granicach 8]

Awesome [odpowiednik Ultra; bez wygładzania] (720p) - Chińska dzielnica [średnio 4 klatki, minimum 1]

Jak widać Unity zabija "grafikę", a oszczędza procesor (dodatkowo kiepsko radzi sobie z wielowątkowością). I pomyśleć, że ja martwiłem się o wymagania Wiedźmina 3.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#34,812
Oct 26, 2014
Kuboniusz said:
Jeśli to prawda, to Xboxowi zostanie tylko Forza i Halo. Słabo. A Phil Spencer mówił, że chce, aby na X1 exclusivy wyparły multiplatformy :D.
Click to expand...
No i Quantum Break, choć mam nadzieję, że ten tytuł też trafi na blaszaki, bo zapowiada się interesująco i chętnie bym zagrał :)

M

maciekka09

Rookie
#34,813
Oct 26, 2014
HuntMocy said:
No i Quantum Break, choć mam nadzieję, że ten tytuł też trafi na blaszaki, bo zapowiada się interesująco i chętnie bym zagrał :)
Click to expand...
Alan Wake też miał być ex'em. Cierpliwości :D

Btw. port AW powinien być czczony przez developerów dookoła świata. Jedyna gra w której wrażenie wywarło na mnie menu główne. Takie... funkcjonalne. Czyste. Ładne.

Last edited: Oct 26, 2014
K

Kuboniusz

Rookie
#34,814
Oct 26, 2014
HuntMocy said:
Click to expand...
Pytaniem nie jest czy?, a kiedy?. Remedy to nie jest studio first-party Microsoftu. Wszystkie (jeśli się mylę, możecie mnie zbesztać) ich wcześniejsze gry wychodziły na blaszaki :). Sam również bardzo chętnie bym zagrał.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,815
Oct 26, 2014
mikomakjenkins said:
Alan Wake też miał być ex'em. Cierpliwości :D
Click to expand...
Alan na samym początku nie miał być exclusiv'em - wczesne wersje były nawet prezentowane jako poligon dla procesorów czterordzeniowych Intela:

Później się to zmieniło, ale jak widać PC finalnie nie ominęło.

Tak jak mam całe Sunset Overdrive tam gdzie słońce nie dochodzi :D, tak w Quantum Break bym zagrał.

M

Misiael

Rookie
#34,816
Oct 27, 2014
No nic, jak już pisałem - pozostaje mieć nadzieję, że twórcy wezmą sobie to do serca i ostro popracują nad optymalizacją w drugiem epizodzie.

IwaN said:
Tak jak mam całe Sunset Overdrive tam gdzie słońce nie dochodzi :D,
Click to expand...
Za przepiękne strollowanie Assassin's Creed w poniższym trailerze gra i jej twórcy mają ode mnie sporego plusa.

Last edited: Oct 27, 2014
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#34,817
Oct 27, 2014
U mnie w SO nie leży ten rodzaj humoru, a i zbyt dynamiczna rozgrywka jakoś nie ciągnie.
Starzeje się? View attachment 7002

Attachments

• old_fart.gif
    old_fart.gif
    2.4 KB Views: 15
M

Myszokotka

Forum veteran
#34,818
Oct 27, 2014
Ktoś się orientuje, czy jak 1 sezon The Walking Dead mam na Steama, a 2 kupiłabym stąd - http://www.macgamestore.com/product/3034/The-Walking-Dead-Season-2/ (wersja do pobrania ze strony Telltale), to czy to jakoś wykryje moje wybory z pierwszej części?

M

mrrruczit.732

Mentor
#34,819
Oct 27, 2014
Myszoskoczka said:
Ktoś się orientuje, czy jak 1 sezon The Walking Dead mam na Steama, a 2 kupiłabym stąd - http://www.macgamestore.com/product/3034/The-Walking-Dead-Season-2/ (wersja do pobrania ze strony Telltale), to czy to jakoś wykryje moje wybory z pierwszej części?
Click to expand...
Ja chyba zrobiłem tak samo i widział wybory - ale niech ktoś potwierdzi bo to tak na 90%.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#34,820
Oct 28, 2014
Obejrzałem trochę materiałów z Sunset Overdrive i coraz bardziej mi się podoba. Takie radosne skrzyżowanie Tony'ego Hawka z Prototypem tudzież InFamousem. Jeśli to faktycznie trafi na PC to z pewnością sięgnę :)

EDIT

Najnowszy zwiastun polskiego survival horroru Kholat, klimat wylewa się z ekranu niczym ciekły azot.

Już wcześniej pisałem o tej grze więc tak tylko skrótowo przypomnę, że fabuła oparta jest na autentycznej historii grupy rosyjskich studentów, którzy zginęli w tajemniczych okolicznościach w górach Uralu w 1959 roku. Więcej o tych wydarzeniach znajdziecie tutaj -> CLICK

Last edited: Oct 28, 2014
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 1739
  • 1740
  • 1741
  • 1742
  • 1743
  • …

Go to page

• 1895
Next
First Prev 1741 of 1895

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.