Rozpocznę
***burzę, ale co mi tam. Też zauwazyliście w grach komputerowych od czasów drugiego i trzeciego wiedźmina postępujący temat w branży gier odnośnie ich opowieści? Sam wiedźmin3 trochę z tym walczył, ale nie wiem co jest z tymi ludźmi nie tak.
Spójrzcie na takiego sajberpranka: NIE MA PRZYSZŁOŚCI, WSZYSTKO JEST ZŁE, LUDZIE SĄ ŹLI, NIE MA MORALNOŚCI NIE MA RADOŚCI, TYLKO SMUTEK, TYLKO BUL (BUL BUL BUL XD ).
Do tego wiecznie ciemne kolory, i nadawanie teksturom brudnych kolorów, jakby ktoś świeżo
pobrudził każdą ścianę, bo przecież horrory polegają na tym że wszędzie jest
pobrudzone, horrory psychologiczne wcale nie istnieją, no przecież - w ogóle...
Was to kręci czy też widzicie ten paradoks? Coraz więcej ludzi na świecie leczy depresję -
***, DOŁUJEMY JESZCZE BARDZIEJ! tak jakby wgniatanie w ziemię każdego z graczy było metodą na poczucie "czyjegoś zrozumienia".
Nie potrafimy w ogóle cieszyć się pozytywnymi rzeczami. Traktujemy je jako dziecinne i propagandowe, to trochę chore!
*** Rozumiem nastolatków, mają prawo być głupi bo to duże dzieci, niech sobie myślą że podejmując poważne tematy myślą o sobie jako o dojrzałych istnieniach, ale dorośli? Czasami największą odwagą, jest powiedzieć sobie że warto pielęgnować w sobie to co zostało w nas z dziecka. Ale z tego co widzę, branża tutaj też robi dramat jakiś, gier dla nieco mądrzejszych dzieci jest garstka, a pozostają tylko jakieś gierki dla niemowlaków, którym rodzice dają srajfony żeby były ciche i potulne, nie przejmując się że brainrotem niszczą mózgi swoich dzieci pielęgnując w nich cyfrowy autyzm, albo jeszcze gorzej.
Dlatego lubię wracać do pierwszego wieśka, i czasami do trzeciego, do wątków z Jaskrem, który gubi lutnię a Geralt wykorzystuje okazję żeby wzbogacić bazę wirusów na skórze swojego... nie, tego nie napiszę =) .
Jak się na to zapatrujecie? Czy giereczkowo będzie już takie smutne, i jak mawiali za moich czasów - emowate? Bo nic, tylko znowu zacząć sprzedawać żyletki z napisem exit, najlepiej w formie NFT z saberpranka, ewentualnie jakiejś innej gry.
PS. Baaardzo podobał mi się zwiastun nowego Fable, ale na niego pewnie sobie poczekam :< .