Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Gry mroczne, gry straszne, gry klimatyczne

+
  • 1
  • 2
  • 3
Next
1 of 3

Go to page

Next Last
Y

yamaha111

Senior user
Mar 8, 2009
Gry mroczne, gry straszne, gry klimatyczne

Od moderatora: [size=15pt]Oto wątek poświęcony wszelkim grom z szeroko rozumianej kategorii 'horror' itp[/size]Pomyślałem, że tak spaniała gra jak SH zasługuje na swój własny temat.Dla mnie SH to coś więcej niż gra zwykłe gry nie mają w sobie głębi lub jakiś głębszych przesłań w SH jest inaczej.Za najlepszą cześć cyklu uważam, SH2 ale o tym już pisałem w innym temacie.Jedna rzecz mnie ciągle niepokoi ciągle mam wrażenie, że najnowsza cześć serii Silent Hill Homecoming okaże się wielką klapą.Ciągle nie mogę zrozumieć, czemu panowie z Konami oddali swój flagowy tytuł firmie, która niczym się jak dotąd nie wykazała, ale nie tylko oto chodzi.Patrząc na trailery można odnieś wrażenie, że to Silent Hill The Movie The Game.A o komicznie przestarzałej grafice i śmiesznych potworach to już nawet nie wspomnę.

U

username_2066874

Forum veteran
Mar 8, 2009
Yamaha111 said:
Pomyślałem, że tak spaniała gra jak SH zasługuje na swój własny temat.
Click to expand...
Obawiam się, że moderatorzy mogą nie podzielać twego zania :-\O grach dyskutujemy tu:Gry komputerowelub tu:Gry kultowe

Y

yamaha111

Senior user
Mar 8, 2009
Max.raj napisał
Obawiam się, że moderatorzy mogą nie podzielać twego zania UndecidedO grach dyskutujemy tu:Gry komputerowelub tu:Gry kultowe
Click to expand...
To są tematy ogólne a ja chce podyskutować o tej jednej konkretnej serii.Poza tym skoro jest temat o serii Gothic to czemu nie może być tematu o SH.PS. Wkurza mnie jak zwykli użytkownicy bawią się w moderatorów.

G

Gwindor123

Forum veteran
Mar 8, 2009
Yamaha111 said:
Max.raj napisał
Obawiam się, że moderatorzy mogą nie podzielać twego zania UndecidedO grach dyskutujemy tu:Gry komputerowelub tu:Gry kultowe
Click to expand...
To są tematy ogólne a ja chce podyskutować o tej jednej konkretnej serii.Poza tym skoro jest temat o serii Gothic to czemu nie może być tematu o SH.PS. Wkurza mnie jak zwykli użytkownicy bawią się w moderatorów.
Click to expand...
A mnie jak niektórym się wydaje, że to co oni wymyślą jest ważniejsze i wyjątkowe. O SH możesz spokojnie pogadać w wątkach podanych przez Max.raj'a. Wg. mnie nie ma sensu tworzyć nowego tematu tylko do dyskusji o SH, skoro są tematy, gdzie można to spokojnie robić bez "zaśmiecania" działu. Ale to jest tylko moje zdanie, zobaczymy, co sadzą o tym moderatorzy.

U

username_2066874

Forum veteran
Mar 8, 2009
Yamaha111 said:
Poza tym skoro jest temat o serii Gothic to czemu nie może być tematu o SH.
Click to expand...
WIedźmin i Ghotic to cRPG, a SH raczej (przynajmniej wg. posiadanej przezemnie wiedzy :p) do tego gatunku nie należy. Ghotic ma swój temat warunkowo, ale moderatorzy już niejednokrotnie zamykali tu tematy innych gier tłumacząc, że to forum Wieśka. Dlatego nie wróże temu tematowi zbyt długiego żywota.
PS. Wkurza mnie jak zwykli użytkownicy bawią się w moderatorów.
Click to expand...
Polecam Melisanę na uspokojenie.[size=5pt]Jeżeli natomiast tym tekstem chciałeś mi w jakikolwiek sposób ubliżyć, to z równym powodzeniem możesz[/size] :wall:

E

Eri94_user70

Forum veteran
Mar 9, 2009
Gothic - Nie wiem dlaczego, ale jakaś to jest jakaś wyjątkowa gra i zasługuje na osobny temat. G1 ma 8 lat i jeszcze mnóstwo osób w nią pyka. G2 też dużo i to jest chyba najlepsza część. A poza tym części coraz więcej... Niedługo 4 wyjdzie

A

Aalaron

Forum veteran
Mar 9, 2009
Problem w tym, że, o ile tematy tego typu istnieć nie powinny to akurat na ten konkretny nie ma żadnego paragrafu, istnieje już bowiem kilka podobnych i nie zamkniętych topiców. Więc jeśli zostanie zamknięty ten, będą musiały być zamknięte wszystkie bo inaczej będzie to pachniało dyskryminacją użytkowników. Jesli dalej będziemy szli w zaparte w niezamykanie takich tematów to równie dobrze możnaby założyć temat o każdej grze, która powstała - bo jak o Gothicu i WP to czemu np. nie o Fallout 3? Z kolei jeżeli zostaną zamknięte wcześniejsze tematy by móc zamknąć i ten będzie to oznaczało niekonsekwencję władzy wykonawczej co doprowadzi do osłabienia jej autorytetu.Ergo: tak czy tak - będzie do niczego. :teeth:

E

Eri94_user70

Forum veteran
Mar 9, 2009
W WP też dyskutujemy o książkach Tolkiena, a w Gothic... podaję cheaty, których w necie nie znajdziesz!

undomiel9

undomiel9

Moderator
Mar 9, 2009
A ja wybrałam opcję numer 3 i rozszerzyłam temat o inne opcje.Wilk syty, owca cała... chociaż kolega Aalaron pewnie zaraz powie, że tak też niedobrze ;)Ale póki co jestem górą, muahahaha.A Ty, Czesiu, widzę, że stosujesz ciekawą metodę reklamy... mam nadzieję, że nie jest to Twój znak rozpoznawczy, bo trąci spamem ;>

E

Eri94_user70

Forum veteran
Mar 9, 2009
undomiel9 said:
A ja wybrałam opcję numer 3 i rozszerzyłam temat o inne opcje.Wilk syty, owca cała... chociaż kolega Aalaron pewnie zaraz powie, że tak też niedobrze ;)
Click to expand...
Nie tylko! Ten temat nie jest tylko o SH, to trzeba zmienić pierwszy post.
undomiel9 said:
A Ty, Czesiu, widzę, że stosujesz ciekawą metodę reklamy... mam nadzieję, że nie jest to Twój znak rozpoznawczy, bo trąci spamem ;>
Click to expand...
Pisząc tamten post nie miałem na celu "zareklamowania" się, tylko uzasadnienia istnienia tych dwóch tematów.

undomiel9

undomiel9

Moderator
Mar 9, 2009
Może tytuł wątku i mój post na tej samej stronie wystarczą dla celów informacyjnych ;)Ale jeśli nie...*poszła zedytować pierwszy post

Vattier

Vattier

CD PROJEKT RED
Mar 9, 2009
Czesio said:
Czesio said:
[PS. Wkurza mnie jak zwykli użytkownicy bawią się w moderatorów.
Click to expand...
Czasami zostają moderatorami np. zobacz: Idaho, AlmightyBla, Ifayra, ASEEL, Vatt`ghern, Aen - Byli aktywni na Versusie i forum, jak byli zwykli, to teraz są moderatorami.
Click to expand...
Moderatorami jesteśmy tylko tam i tak na dobrą sprawę tylko we własnych działach - nie mamy zamiaru tutaj się wtrącać modom w robotę (choć czasem wyrażamy swoją opinię i jest to tak odbierane... :p nobody's perfect...)Co do mrocznych gier... sądzę, że mmorpg też tu można podać, więc podam (już drugi raz zresztą) Requiem: Bloodymare. Nie ma tam przesady, otoczenie jest często zwykłe (trawa, naturalne kolory, ładne miasta), ale kiedy w grze wybija godzina 23, świat osnuwa tajemnicza mgła, a z najgorszych koszmarów przedostają się na ten świat potwory. Powykrzywiane w najdziwniejszych grymasach twarze ludzkie, uzupełnione zdeformowanym ciałem. Ciekawe zjawisko :)

A

Aalaron

Forum veteran
Mar 9, 2009
Yamaha111 said:
Od moderatora: [size=15pt]Oto wątek poświęcony wszelkim grom z szeroko rozumianej kategorii 'horror' itp[/size]
Click to expand...
Czyli F3 się nadaje? :p

Vattier

Vattier

CD PROJEKT RED
Mar 9, 2009
Aalaron said:
Aalaron said:
Od moderatora: [size=15pt]Oto wątek poświęcony wszelkim grom z szeroko rozumianej kategorii 'horror' itp[/size]
Click to expand...
Czyli F3 się nadaje? :p
Click to expand...
Windowsowa szukajka? :D

S

SaLi

Forum veteran
Mar 9, 2009
Swojego czasu (pacholęciem będąc ;) ) taką grą wydawał mi się Thief: the dark project...Klimat katakumb, zombie, cienie, nieludzkie odgłosy niesamowita, sugestywna, mocna wciągająca fabuła - muszę przyznać, ze kilka razy grając w nocy zapalałem światło ;)

F

Firnomir

Forum veteran
Mar 9, 2009
SH w wersji na PSP, mówcie co chcecie, ale wieczorem, gdy jest się samemu w domu, w łóżku, przy zgaszonym świetle gra naprawdę ma "dreszczyk".

U

username_2085265

Forum veteran
Mar 10, 2009
Zdecydowanie druga część SH jest najlepszym horrorem. Klimat rozwala grającego na drobne kawałki. Fabuła - miód. Warto zagrać, choćby po to, by się przekonać, jak wygląda pełnokrwisty horror.

U

username_2081456

Senior user
Mar 10, 2009
Ja polecam przygodówki , takie jak Necronomicon, Gabriel Knight 3, Zegarmistrz, Black Mirror. Ciekawa była również gra " the suffering" , stale trzyma w napięciu :)

U

username_2085265

Forum veteran
Mar 15, 2009
The Suffering? To ta, gdzie siedzi się w więzieniu i potwory przypominające śmierci chodzą po korytarzach?A co do tematu, mogę polecić jeszcze Grim Fandango. Mimo że to bardziej mroczna przygodówka niż horror, jest warta wspomnienia.

U

username_2081456

Senior user
Mar 15, 2009
Zgadza się Tvey, właśnie o tego Sufferinga chodzi ;) Twórcy mieli ciekawe pomysły na potworki (szczególnie te ze strzykawkami w plecach)

• 1
  • 2
  • 3
Next
1 of 3

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.