Hitman
Widzę, że seria Hitman nie ma swojego tematu, więc naprawiam to niedopatrzenie.
Jakiś rok temu zacząłem sobie nadrabiać każdą część serii, a całkiem niedawno skończyłem Krwawą Forsę. Najmniej grywalna jest oczywiście pierwsza część, której nie polecam. Lepiej ją odpuścić i zagrać w Kontrakty, gdzie najciekawsze misje z "jedynki" zostały zawarte. Druga część o podtytule "Cichy zabójca" ma już bardziej przemyślany gameplay, no i jest wiele sposobów na ukończenie poszczególnych misji. Zarówno w Silent Assassin jak i Kontrakty grało mi się bardzo dobrze, mimo, iż te gry mają już na karku swoje lata. W dodatku Kontrakty mają całkiem ciekawie zaprezentowaną fabułę.
Jednak prawdziwym opus magnum serii jest Krwawa forsa, gdzie mamy mnóstwo sposobów na pozbycie się celu, a najbardziej satysfakcjonującym jest zwykłe upozorowanie wypadku. Najciekawsze w grze jest rozgryzanie poszczególnych misji, aż wreszcie znajdziemy idealny sposób jej przejścia. Tutaj także fabuła jest mocną stroną, no i zakończenie, którego się nie zapomina z nieśmiertelnym "Ave Maria" w roli głównej.
Zostało mi jeszcze Rozgrzeszenie, które jest bardziej liniowe od Krwawej forsy, choć rozgrywka wydaje się nadal przyjemna i satysfakcjonująca. Czekam też na zapowiedź kolejnej części, mam nadzieję, że będzie powrotem do rozgrywki w stylu Blood Money.
Widzę, że seria Hitman nie ma swojego tematu, więc naprawiam to niedopatrzenie.
Jednak prawdziwym opus magnum serii jest Krwawa forsa, gdzie mamy mnóstwo sposobów na pozbycie się celu, a najbardziej satysfakcjonującym jest zwykłe upozorowanie wypadku. Najciekawsze w grze jest rozgryzanie poszczególnych misji, aż wreszcie znajdziemy idealny sposób jej przejścia. Tutaj także fabuła jest mocną stroną, no i zakończenie, którego się nie zapomina z nieśmiertelnym "Ave Maria" w roli głównej.
Zostało mi jeszcze Rozgrzeszenie, które jest bardziej liniowe od Krwawej forsy, choć rozgrywka wydaje się nadal przyjemna i satysfakcjonująca. Czekam też na zapowiedź kolejnej części, mam nadzieję, że będzie powrotem do rozgrywki w stylu Blood Money.