Ile punktow doswiadczenia mozna zdobyc w kazdym akcie?

+
Ile punktow doswiadczenia mozna zdobyc w kazdym akcie?

Czy wiadomo ile maksymalnie mozna zdobyc punktow doswiadczenia w kazdym akcie?

Chcialem sie dowiedziec ile ich bedzie i jak rozplanowac zuzycie na rozwoj postaci....
Czy jest mozliwosc rozwiniecia wszystkich zdolnosci?

Policzyć dokładnie to się raczej nie da, ale na ścieżce Iorwetha 35lvl wbija się z palcem w uchu, u Roche'a trzeba porobić poboczniaki.

Rozwinąć wszystkiego się zwyczajnie nie da.

Po stronie Roche-a przed finałową walką z Letho więcej i lepiej się chyba nie da !?
Taki mago szermierz
Gdyby nie było blokady na levelu do 35 po stronie Iorwetha miałbym 36 albo nawet 37 ,tak sądzę

@ UP
Jak się tym grało ? Chodzi mi o to że miałeś i finishery z miecza i heliotrop, jak to odpalało, sam decydował czy w zależności czym nabiłeś pasek ?

Odpalało się naraz to i to ,zabójcza kombinacja aczkolwiek Heliotrop nie był bardzo przydatny bo wszyscy już leżeli na glebie jakbym inwestował więcej w adrenalinę było by lepiej ale nie było jak już
Poprawka Heliotrop odpalał się zaraz po wykonaniu Finishera

Jeśli najpierw idziemy na polowanie i zabijamy potwory dokąd dają doświadczenie, a potem rozwiązujemy wszystkie questy to:
Rozdział 1- 15-16 level
Rozdział 2- 30 - 32 level
Rozdział 3 -35 level jeszcze na początku

A co do grania z Heliotropem, Berserkiem i Finisherem to lepiej jest jednak inwestować w pojedynczą ścieżkę rozwoju, bo tylko na murach Vergen, w Kaedveńskim obozie w 3 akcie, oraz w Nilfgaardzkim obozie w 3 akcie jest wystarczająco przeciwników, żeby to wypróbować. Umiejętność kompletnie nie przydatna w przypadku bossów bo ci giną przed naładowaniem się paska adrenaliny.

wsad3a said:
Jeśli najpierw idziemy na polowanie i zabijamy potwory dokąd dają doświadczenie, a potem rozwiązujemy wszystkie questy to:
Rozdział 1- 15-16 level
...

15-16 poziom w pierwszym rozdziale?! Oj, to musze chyba wicej popracowac, bo ja mam 9 na razie, a juz chyba wiekszosc pobocznych zadan zrobilem i szykuje sie na Kejrana...

phinix-mike said:
15-16 poziom w pierwszym rozdziale?! Oj, to musze chyba wicej popracowac, bo ja mam 9 na razie, a juz chyba wiekszosc pobocznych zadan zrobilem i szykuje sie na Kejrana...

Jeśli zależało ci na jak najwyższym levelu to trzeba było iść najpierw na potwory, a dopiero potem rozwiązywać zadania. Liczba PD za zrobienie questa jest zawsze taka sama, a PD za zabicie potwora spada z każdym levelem postaci.

wsad3a said:
Jeśli zależało ci na jak najwyższym levelu to trzeba było iść najpierw na potwory, a dopiero potem rozwiązywać zadania. Liczba PD za zrobienie questa jest zawsze taka sama, a PD za zabicie potwora spada z każdym levelem postaci.

Uuuu, nie wiedzialem tego. W takim razie naparzam te stworki od tej pory.

phinix-mike said:
Uuuu, nie wiedzialem tego. W takim razie naparzam te stworki od tej pory.

To typowe farmienie Expa, to nie WoW czy inne mmo, nie ma takiej potrzeby, grając normalnie, bez farmy, będziesz miał taką sama przyjemność z gry a nie będzie cię nudzić ganianie się ze "stworkami", ważne żeby je wykańczać a nie próbować przed nimi uciekać. A 35 lvl i tak spokojnie wbijesz.

November said:
To typowe farmienie Expa, to nie WoW czy inne mmo, nie ma takiej potrzeby, grając normalnie, bez farmy, będziesz miał taką sama przyjemność z gry a nie będzie cię nudzić ganianie się ze "stworkami", ważne żeby je wykańczać a nie próbować przed nimi uciekać. A 35 lvl i tak spokojnie wbijesz.

Jak mowisz! Lupac po swojemu a punkty i tak sie nabija...:)

November said:
To typowe farmienie Expa, to nie WoW czy inne mmo, nie ma takiej potrzeby, graj?c normalnie, bez farmy, b?dziesz mia? tak? sama przyjemno?? z gry a nie b?dzie ci? nudzi? ganianie si? ze "stworkami", wa?ne ?eby je wyka?cza? a nie pr

pomor said:
Pytanie tylko kiedy. Jesli byloby mozliwe wyfarmienie levela 35 w pierwszym akcie, no to byloby cos.

Da się wbić lvl 35 w I akcie, poprzez walkę na pięści. Za każdego pokonanego przeciwnika nieważne od poziomu dostajemy 10 exp. Co każdy poziom potrzebujemy 1000 exp = 100 walk. Na 30 poziomów (nie pamiętam jaki mamy po prologu) musimy stoczyć 3000 walk. Po 50 walk dziennie wychodzi 60 dni. Dwa miesiące, dzień w dzień :p

Po strone Iorvetha 35 bez problemu, po stronie Rochea i wykonaniu wszystkich questow 32.Poziom normalny.

Zakonczylem wlasnie gre po stronie Roche'a na poziomie 33, wiec niezle.
Czas teraz sie confac do aktu pierwszego i rozpoczac przygode z Iorwethem:)

A czy poziom trudnosci ma jakis wplyw na otrzymywane pkt. doswiadczenia i talenty ?

W W1 gralem na "normalnym" to mi sie ladnie udalo Wieska "wypasic" a teraz gram na trudnym i odnosze wrazenie ze cos kiepsko to idze...

W jaki sposób zdobywacie w I akcie 15/16 level? Ja wykonałem dosłownie wszystkie questy aktu I i zawsze wykonywałem misje z potworami (Kejran, nekkery i endriagi) na początku, więc nie wyobrażam sobie w jaki sposób mieliście na koniec pierwszego aktu dwa poziomy więcej? Oczywiście jeśli bawiliście się w latanie po lasach i zabijanie potwór lub kilkanaście razy walczyliście na pięści, siłowaliście się na rękę i graliście w kości to się zgodzę, ale wtedy nie piszcie, że to norma mieć takie poziomy na koniec :p.

Też nieco farmię na potworach w Akcie 1/2. Poza faktem, że pomaga to doklepać poziom lub dwa, to i jeszcze wpływa znacząco na sakiewkę - składniki z ciał nekkerów (i innych potworów) mają całkiem dobrą cenę w sklepach. Wystarczy te quest'y z polowaniem na potwory zostawić na koniec i normalnie grać - w czasie wykonywania innych zadań co rusz będziesz wpadał na nekkery i endriagi. Gniazda/kokony niszcztsz dopiero, gdy PD za potwora spada Ci do jakiejś śmiesznej wartości (np. 2 punkty za nekkera).

Grając wcześniej też miałem rozwinięty Heliotrop + Finisher z miecza. Faktycznie takie rozwinięcie jest bez sensu, praktycznie nigdy nie ma tylu przeciwników (lub tak silnych), żeby ktoś po Finisherze jeszcze stał i załapał się na Heliotrop.

Nie wiem od czego to zależy ale przechodziłem grę trzy razy - normalny strona Rocha - 36 lvl - i pominołem ze trzy zadania - aczkolwiek było to chyba na patchu 1.2 , trudny strona Iorweta - przybyło zadanie kłopoty z trolem patch 2.0 - pominołem dwa zadania, i teraz grałem na 2.1 po stronie Rocha i wykonałem absolutnie wszystkie questy - poza zbroją świętokradcy i we flotsam zdobyłem umiejętność doświadczony (+10% zdobywanego expa) i ukończyłem grę na 34 lvl'u a przeszedłem greędosłownie wzdłuż i wszerz... Tylko fakt faktem że poboczne zadania np. zabicie nekerów starałem się zrobić jeszcze przed walką z Kejranem - żeby dopakować sobie właśnie trochę talentów i HP ;)

Top Bottom