Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
    MODY
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Immersja i realizm kontra rozgrywka

+
Prev
  • 1
  • 2
First Prev 2 of 2

Go to page

Deymos666

Deymos666

Senior user
Aug 7, 2019
To ja mam podobnie. Nie od każdej gry oczekuję bycia złożonym symulatorem życia, ale że tak powiem w ramach konwencji. Dlatego np. w grze opartej na strzelaniu chętnie przyjmę realistyczne zachowania broni w rodzaju fizyki odrzutu, opadania pocisku itd., ale z drugiej strony to też rozrywka, więc nie w każdej grze chciałbym ginąć od trafienia w witalny organ, wyjąwszy może zwyczajowy headshot.

Wydaje mi się, że te drobiazgi wpływające na realność świata przedstawionego można łatwiej uczynić mniej uciążliwymi i powtarzalnymi, tak jak te przykładowe animacje. Zresztą wydaje mi się to naturalna ewolucja - od dawna wiarygodność świata przedstawionego zajmuje sporą część uwagi devów. Kiedyś takie cykle dobowe to była rewolucja, zamiast stania jak kołki w jednym miejscu. Teraz to z grubsza standard, że NPC wykonują szereg aktywności.

Tu jako ciekawostka - była w tym zakresie gra, która świata nie zdobyła, a pod tym względem wyprzedzała swoje czasy. Nazywała się Legends of Valour, polecam materiały o niej. Ja miałem ją w oryginale i to było dość hardocoreowe RPG. Ale NPC żyli swoim życiem w bardzo autentyczny sposób, zwłaszcza biorąc poprawkę na datę wydania:

shungang

shungang

Rookie
Aug 16, 2019
myślę, że można pogodzić 2 sprawy: animacje podnoszenia rzeczy, przeszukiwania, nakładania, przeładowania, jedzenia, mycia się, można ustawić tak aby były tylko przez pewien czas gry. Na ekranie nagle widzimy jak "suwak" z szybkością dynamiki się automatycznie przesuwa i to zmniejsza dalej ilość animacji wyświetlanych - oczywiście gracze może ustawić suwak na wcześniejszą pozycję. Pozwoli to płynne przejście z dużego realizmu i imersji do dynamicznej gry, gdzie już nie interesują cię pie...oły, a wyświetlają się tylko nowe animacje..

• RED Point
Reactions: AndrewXRW
Prev
  • 1
  • 2
First Prev 2 of 2

Go to page

Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.