Dawanie exp za wszystko jest bez sensu, ja uważam że najtrudniejszy poziom powinien mieć obcięte dostawanie xp jeszcze co najmniej o połowę.
Alek daj spokój wiem że lubisz wyzwania.Wiem że zawsze wybierasz najtrudniejszy poziom ale w grach RPG doświadczenie powinno być przyznawane za wszystkie wykonane zadania...Bez znaczenia czy 5pky czy 5000.Dawanie exp za wszystko jest bez sensu, ja uważam że najtrudniejszy poziom powinien mieć obcięte dostawanie xp jeszcze co najmniej o połowę.
BUG z doświadczeniem dosięgnął i mnie.
Dostaję doświadczenie tylko za zabijanie potworów, nie dostaję za postępy w głównych questach jak i za zakończenie questa.
Poziom 10, kończyłem quest Panie Lasu, ścieżkę zadania Barona prawie zakończyłem. (Oba questy oczywiście "zielone").
Pozostało mi wczytać zapis sprzed paru godzin i czekać na patch...Przez cały quest Panie lasu nie dostawałem w ogóle doświadczenia za postępy i za cały quest na końcu.
Dostawałem natomiast w trakcie jego trwania doświadczenie za zabijanie potworów: za wyverne i harpie kolo gniazda, za utopce idąc z Jankiem, za wilki i wilkołaka koło drzewa i za endriagi przy duchu.
Zastanawiam się jeszcze czy nie użyć moda na XP, bo z tego co widać na patcha trochę sobie jeszcze poczekamy.
BUG z doświadczeniem dosięgnął i mnie.
Dostaję doświadczenie tylko za zabijanie potworów, nie dostaję za postępy w głównych questach jak i za zakończenie questa.
Poziom 10, kończyłem quest Panie Lasu, ścieżkę zadania Barona prawie zakończyłem. (Oba questy oczywiście "zielone").
Pozostało mi wczytać zapis sprzed paru godzin i czekać na patch...Przez cały quest Panie lasu nie dostawałem w ogóle doświadczenia za postępy i za cały quest na końcu.
Dostawałem natomiast w trakcie jego trwania doświadczenie za zabijanie potworów: za wyverne i harpie kolo gniazda, za utopce idąc z Jankiem, za wilki i wilkołaka koło drzewa i za endriagi przy duchu.
Zastanawiam się jeszcze czy nie użyć moda na XP, bo z tego co widać na patcha trochę sobie jeszcze poczekamy.
Gratulacjeszkoda że pewnie na ps4 żadne mody nie będą wydane... Mogli by Redsi wesprzeć modową scenę i wydać co lepsze mody w sklepie.
Ja również gram w ten sposób i potwierdzam że exp działa prawidłowo...REDzi (sorki panowie) mają głęboko w poważaniu nas wszystkich i spijają browara przy grillu zaczynając długi weekend...Taka jest prawda-hajs wpadł więc trzeba go przeliczyć....Najpierw publicznie oznajmili że znają źródło problemu i fix wyjdzie w poniedziałek...Dalej miał być razem z patchem 1.5 środa\czwartek...a jak pisałem że najwcześniej ujrzycie go po wekendzie to mnie wyśmianoPostanowiłem sprawdzić działanie MODa Fix Exp for quest na problem braku doświadczenia w zadaniu głównym "Panie lasu", który mnie spotkał.
Zainstalowałem wersję standardową, bez podnoszenia czy obniżania doświadczenia. MOD zadziałał idealnie, dostałem doświadczenie za kolejne etapy zadania i na zakończenie.
W tym jednym zadaniu głównym ominęło mnie przez BUGa prawie 900pkt doświadczenie