Offka;n9428251 said:PS. A ja dziękuję za podpowiedzi do Dzikiego Gonu. To chyba pierwszy deck, którym mi się od patcha dobrze grało i do tej 14 rangi mnie dociągnął (takiego słabeusza
A proszę
Last edited:
Offka;n9428251 said:PS. A ja dziękuję za podpowiedzi do Dzikiego Gonu. To chyba pierwszy deck, którym mi się od patcha dobrze grało i do tej 14 rangi mnie dociągnął (takiego słabeusza
Ale zdajesz sobie sprawę, że to w czym bierzesz obecnie udział to testy? Beta testy.Hekwit;n9428591 said:Przed wejściem patcha powinny być publiczne testy przed wprowadzeniem go do gry np. tygodniowe.
kotwica407;n9428631 said:Ale zdajesz sobie sprawę, że to w czym bierzesz obecnie udział to testy? Beta testy.
Rzeczywiście się nie znasz. Menno jest jedną z najlepszych złotych kart i to pomimo potężnego nerfa. Przed patchem miał lepszą umiejętność a nie był grany wcale. Po patchu istnieje deck budowany właśnie wokół Menno.el_ah;n9428771 said:Menno byle jaki.
el_ah;n9428771 said:Możecie napisać, że się nie znam, ale ktoś te zmiany po pijaku wprowadzał. Yennefer z Piorunami prawie martwa. Triss z Motylami prawie martwa. Vabjorn do niczego. Chromy to taki chromy Vabjorn. Menno byle jaki. Jakąś masakrę z tymi złotymi uczynili. I to ma być postęp? Cztery sloty, wskrzesić można jednym Uzdrowieniem (które de facto ma 2 punkty). Paranoja. To już lepiej by zrobili jakby teraz było 10 slotów "elektrumowych" (czyt. stop złota i srebra) i można byłoby wrzucać więcej srebrnych kosztem złotych. Takie to te "legendarne" karty teraz są. Tibora wyrzuciłem z talii już jakiś czas temu, ale teraz ta karta to śmiech. Przy obecnej metodologii nie wiem czy nie wolałbym mieć 8 srebrnych i 2 złote w talii...
Ze złotych na dobrą sprawę działają teraz tylko "jednorazowe". Reszta prosi się o zgon. A jedyna w miarę fajna zmiana to Koral i jej figurynka.
Hekwit;n9428691 said:To akurat nie ma żadnego znaczenia. Patch powinien być przetestowany przed wprowadzeniem go w życie. Poza tym wiele gier jest w wiecznej becie, a mimo to udostępnia się servery testowe aby przetestować nowości. W gwincie też tak jest, ale dla niewielkiej grupki graczy... co jak widać jest mało skuteczne.
kotwica407;n9428861 said:Rzeczywiście się nie znasz. Menno jest jedną z najlepszych złotych kart i to pomimo potężnego nerfa. Przed patchem miał lepszą umiejętność a nie był grany wcale. Po patchu istnieje deck budowany właśnie wokół Menno.
DylSowizdrzal;n9428881 said:Vabjorna i tak nigdy wcześniej nie widziałem,
DylSowizdrzal;n9428881 said:ale goldy które mają aktywne umiejętności faktycznie nie są teraz grane w ogóle, a wcześniej były.
DylSowizdrzal;n9428881 said:Na pewno następny patch przyniesie rozwiązanie tej kwestii, bo jakby porównać na takiego Iorvetha, który teraz ma 7 siły i bije za kolejne 7 z brązową łuczniczką, która ma siłę 6 i bije za 4 albo ze srebrnym smokiem za 7 siły i 5 dmg to słabo to wygląda. Niektóre goldy wymagają balansu, a ich przydatność jest znikoma - to trzeba przyznać.
Offka;n9428251 said:Niech nie wyłapuje, ale niech do serwerów testowych ma dostęp naprawdę duża grupa dobrych i kreatywnych graczy, to może oni coś wyłapią.
Ten cały "balans" to chyba Morenn najlepiej obrazuje obecnie.
PS. A ja dziękuję za podpowiedzi do Dzikiego Gonu. To chyba pierwszy deck, którym mi się od patcha dobrze grało i do tej 14 rangi mnie dociągnął (takiego słabeusza.
burza1982;n9428461 said:Pograłem dziś więcej Gonem i całkiem, calkiem. Nie pisałem, że jest aż tak źle ale mogło być lepiej. Ale po dzisiejszym.
Pierwsze co dziś zrobiłem to wywaliłem okręty i wstawiłem Utopce, dobra sprawa z tymi Utopcami, tylko trzeba dbać, aby cały czas był mróz u przeciwnika. Plus inne jednostki, które przenoszą czy zadają więcej obrażeń przy mrozie(Dużo mrozu, 5 kart = 6 pól)
Cóż za logika: karta przed patchem niegrywalna, karta po patchu jedna z najlepszych - uważa że zmieniona na gorsze.el_ah;n9428971 said:Właśnie przyznałeś krynico mądrości za 3 gr, że przed zmianami był lepszy. Zmienili tę kartę na gorsze.
Właśnie przyznałeś krynico mądrości za 3 gr, że przed zmianami był lepszy. Zmienili tę kartę na gorsze.
5ander5;n9435401 said:Nie wiem po co wymieniono umiejętności setnika ze zwiadowcą... Sensu żadnego w tym nie ma.
burza1982;n9441671 said:Przyjemnie mi się gra Krasnalami. Niby resetują się do siły bazowej jak przechodzą na następną rundę, ale dużo jednostek dodaje siły bazowej teraz, więc i tak udaje się około 30 oczek przenieść.
Jak przeciwnik nie zdejmuję wytrzymałości to dzięki tym kartom (najemnik+wytrzymałość oraz Agitator) można sporo przenieść.
Dlatego nie zaczynam pojedynku od rzucania krasnali z wytrzymałością (nigdy).Hekwit;n9442361 said:Niby nadal można sporo przenieść, ale jeśli przeciwnik Cię przyciśnie w pierwszej rundzie (co nie jest teraz takie trudne) to na nic się zdadzą te dodatkowe punkty w następnej rundzie. Niestety.