Jak zabić nekkera

+
Jak zabić nekkera

Macie jakiś pomysł na pozbycie się nekkera inny niż zablokowanie go.
Wogóle to ta karta jest zbyt wypasiona i powinna być srebrna.
Co Wy na to?

Wszystkie karty pozwalające na zadanie 3 obrażeń w siłę bazową kontrują nekkera (karta zostaje zniszczona i na stole nie pojawia się nowy). Dodatkowo niektóre karty mają możliwość ingerencji w talię przeciwnika. Zniszczenie/zabranie/wrzucenie do cmentarza nekkera z talii mocno osłabia taktykę jeżeli przeciwnik gra tylko na 3 nekkerach bez klonowania ich.

Gdyby nekker był srebrny nie trzeba by go było zabijać bo można mieć tylko 1 egzemplarz srebrnej karty... No i co jest z tymi którym wydaje się, że brązowe karty (które im wydają się zbyt silne) powinny zostać zmienione w srebrne.

Guest 4136390

Guest
Podaj deck, którym grasz to coś Ci się odpowiedniego do niego dopasuje. Grzyby są dobre.

Last edited by a moderator:
Grzybki w decku warto zawsze mieć (chyba, że grasz NG) i srebrnego blokera. Zawsze się to przyda niezależnie na co byś nie grał. Nekker sam w sobie jest normalną kartą i używa się go późno, bo wpierw trzeba nabić mu punktów. Natomiast problematyczne są harpie z deathwishem, kiedy RNG wrzuca je koło nekkera. Dzisiaj tak przegrałem, bo jednak kolejne 10-11 punktów wyskakujące to już sporo.

Gomola zależy od punktu widzenia hehe - ja grając pożerką nie znoszę kiedy Harpia wyciąga mi nekkera, bo wolę go na kolejną rundę i nie raz przez te Harpie przegrałem;)

Top Bottom