Jak zdobyć Ard'aenye ?

+
Jak zdobyć Ard'aenye ?

W poradniku dołączonym do pudełka pierwszego Wiedźmina jest napisane że w krypcie kruka jest miecz Ard'aenye. W internecie natomiast jest pełno info. o tym że ten miecz został wycofany wraz z nadejściem pierwszego patcha. Niestety nigdzie nie znalazłem oficjalnej informacji od CDPR mówiącej o tym że ten miecz został skasowany. Dlatego też chciałbym zapytać się osób grających w ER jak to jest z tym mieczem, czy da się go znaleźć czy naprawdę został usunięty z gry?
Pozdrawiam. :)

Raczej został usunięty, mi nigdy nie udało się go znaleźć. Nawet stosując się do tych wszystkich porad i grając na najwyższym poziomie trudności.

Na tym forum gdzieś się kręci spory wątek o tym mieczyku. Po przestudiowaniu go można stwierdzić, że owej broni nie znajdziesz jeżeli masz jakiegokolwiek pacha naprawiającego grę. Choć dla mnie jest to trochę dziwne, szczególnie, że na liście importowanych przedmiotów, z pierwszej części do drugiej Wiedźmina, jest Ard'aenye.

Dobrze by było gdyby ktoś z REDów oficjalnie sie wypowiedział na temat tego miecza legendy i tym samym zakończył wszystkie niejasności z nim związane.
Przecież chyba kazdy aktualizuje sobie gre do nowszej wersji jeśli jest to za darmo, więc jeżeli logika podpowiada ze prawie 100% grających w W1 ma wersje 1.5, czyli bez Ard'aeyna to po co dodawać go do dwójki skoro i tak prawie nikt go nie będzie miał. Taka dziwna, niejasna sytuacja moim zdaniem.

W Edycji Rozszerzonej nie ma tego miecza. Któryś z Redów na starym jeszcze forum kiedyś wspomniał, że ten miecz został wycofany ze względu na zbyt "przegięte" statystyki. Okazało się, że bonus +200% do obrażeń za bardzo zaburza balans.

Top Bottom