Kejran- Cieniokost

+
Kejran- Cieniokost

Dobry Wieczór !, mam pytanie czy jak zabiłem kejrana bez znalezienia cieniokostu i zrobienie miksturki mangusty z embrionu endriagi, to moge zaliczyć jeszcze questa Kejran-Cieniokost ? czy musze zaczynać od początku grę.

Zaznaczam że mam orginalną wersję gry.

Nie da rady. Musisz wgrać save'a sprzed Kejrana. :)

Ale jeśli chcesz sam sprawdzić -
cieniokost znajduje się na końcu jaskini pod wodospadem.

RaV47

Forum veteran
Ja mam taki o to problem. Zanim w ogóle doszedłem do tego zadania "Kejran: cieniokost" to już parę godzin wcześniej byłem w tamtej jaskini i zdobyłem ten cieniokost. Jednak przez zagapienie użyłem go do innego eliksiru, a cieniokostu już tam nie zdobędę. Istnieje jakiś mod umożliwiający zdobycie tego cieniokostu nieszczęśnego ? Ew. jak wygląda kwestia walki z kejranem bez wcześniejszego wypicia Mangusty ?

RaV47 said:
Ja mam taki o to problem. Zanim w ogóle doszedłem do tego zadania "Kejran: cieniokost" to już parę godzin wcześniej byłem w tamtej jaskini i zdobyłem ten cieniokost. Jednak przez zagapienie użyłem go do innego eliksiru, a cieniokostu już tam nie zdobędę. Istnieje jakiś mod umożliwiający zdobycie tego cieniokostu nieszczęśnego ? Ew. jak wygląda kwestia walki z kejranem bez wcześniejszego wypicia Mangusty ?
Cieniokost można zastąpić pyłem śmierci (wypada z upiorów, ew. do kupienia u Cedrika). Ale zadania nie zaliczy. Walka bez eliksiru naraża pewnie na zatrucie co w zależności od poziomu trudności problem mały lub większy.

RaV47 said:
Zamiast cieniokostu można użyć albo płodu albo embrionu[nie pamiętam dokładnie]endriagi.Mnie samo dodawało w składnikach eliksiru. :)

Hey,
mam problem. odcinam 4 macki ale nie mogę przejść QTE. Próbuję po 15 razy i nigdy pasek nie zapełnia mi się do końca.

Vattier

CD PROJEKT RED
bawolek said:
Hey,
mam problem. odcinam 4 macki ale nie mogę przejść QTE. Próbuję po 15 razy i nigdy pasek nie zapełnia mi się do końca.
Gdybyś użył wyszukiwarki, to nie dość, że uniknąłbyś pisania w niewłaściwym wątku, to w dodatku byś już znalazł poradę:

http://pl.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/22694-zabicie-kejrana/

Jeżeli wcześniej użyjesz innego składnika i stworzysz eliksir mangusta to zadania z cieniokostem już się nie da zrobić. Nie wiem jak wyglada walka bez eliksiru ponieważ grę przechodzę zawsze na 100% i robię wszystkie questy. Aczkolwiek wydaje mi się że należy unikać tego śluzu który on wypluwa co jakiś czas i powinno się bez mangusty obejść.

Powiadacie, ze nie ma zadnego cheat'a z consoli na dodanie tego do cieniokostu do inventory? Troche to przykre, ale jeszcze bardziej przykre, ze to przeciez bug zglaszany szmat czasu temu, a kolejne patche (2.0 +2.1) go nie poprawily.

Ja też mam pytanie odnośnie tego zadania z kajranem. Bo generlanie zdobyłam cieniokost i jak próbuję zrobić ten eliksir to nie mam trzeciego składnika i nie wiem co sie dzieje czy mam go jakoś zdobyć czy jak? Była bym wdzięczna za pomoc.

zdobyłam cieniokost i jak próbuję zrobić ten eliksir to nie mam trzeciego składnika i nie wiem co sie dzieje czy mam go jakoś zdobyć czy jak?
Cześć, aby stworzyć Mangustę musisz posiadać następujące składniki: rebis, aether, fulgur. Składniki alchemiczne pozyskujesz z roślin oraz potworów. Najprawdopodobniej brakuje Ci któregoś ze składników. Swoją drogą, wcale nie trzeba zdobywać cieniokostu, aby stworzyć Mangustę.

@Zuzia_Kubicka - Tutaj masz spis wszystkich roślin i przedmiotów w zależności od posiadanego składnika. Cieniokost (fulgur) już masz. Potrzebujesz jeszcze czegoś z rebisem i aetherem.
Pamiętaj, żeby używać w miarę możliwości popularnych i łatwych do zdobycia składników (najlepiej ziół), bo taki na przykład język trolla (aether) jest dość trudny do zdobycia (i w ściśle ograniczonej liczbie), a może być Ci potrzebny później.
Zioła i części z zabitych potworów zbieraj wszystkie, zawsze i przy każdej okazji. Jeśli ich nie wykorzystasz w alchemii czy rzemiośle, to nadwyżkę zawsze możesz sprzedać.

Ej mordy potrzebuję pomocy. Nie mogę zabić kejrana. O ile udaje mi się odciąć mu macki to kiedy jest to qte to za każdym razem mnie zrzuca. Wyłączyłem trudne qte w ustawieniach i mam minimalne ustawienia graficzne, ale mój toster jest dosyć słaby więc to przez niego nie udaję mi się go zabić. Dlatego jeśli jest tu ktoś komu się nudzi i ma W2 to bardzo bym prosił o zabicie mi tego kejrana. Tu macie save do pobrania. https://drive.google.com/file/d/17QsvijqsPDdkxlBBnRE5VEFbGvxssurC/view?usp=drivesdk. Zależy mi na tym savie, ponieważ gram na savie z W1. No chyba że ktoś ma podobny save do mojego: zbroja kruka, miecz od Pani Jeziora, miecz od Foltesta za odczarowanie strzygi, a z wyborów to pieniądze z banku dla wiewiórek i neutralność w odmętach. Nie zabiłem ani Yevina ani Gotfryda bo to ponoć też ma znaczenie w W2. Jeśli ktoś ma podobny save to może mi podesłać. Jeśli ktoś będzie tak miły i mi tego kejrana zabije lub podeśle mi save będę bardzo wdzięczny

Proszę bardzo- nie zapomnij o fantach.
Dzięki mordo życie mi uratowałeś
Post automatically merged:

Ja
Proszę bardzo- nie zapomnij o fantach.
Jak chcesz to mogę Ci na maila wysłać dodatkową zawartość do gier W1 W2 W3 i wojna krwi (w sensie soundtracki, tapety na kompa, artbooki itp bo kiedyś dawali za darmo na gogu i se pobrałem to jak chcesz to mogę Ci wysłać.

Last edited:
Top Bottom