Kingdom Come: Deliverance

+
Nie ma to jak od razu trafić z kumplem w dyby
Kingdom Come_ Deliverance II 05.02.2025 00_09_35.png

A ja właśnie z okazji premiery dwójki postanowiłem w końcu zabrać się za jedynkę :D

Jako że lubię kiedy język w grze pasuje do realiów to planuję zagrać po czesku i tutaj moje pytanie: jak ten język wypada w praktyce? Z tego co pamiętam z wcześniejszych rozmów to czeski został dodany dopiero po czasie i ponoć nie wypada najlepiej. Ktoś grał w tej wersji i może się odnieść?

A ja właśnie z okazji premiery dwójki postanowiłem w końcu zabrać się za jedynkę :D

Jako że lubię kiedy język w grze pasuje do realiów to planuję zagrać po czesku i tutaj moje pytanie: jak ten język wypada w praktyce? Z tego co pamiętam z wcześniejszych rozmów to czeski został dodany dopiero po czasie i ponoć nie wypada najlepiej. Ktoś grał w tej wersji i może się odnieść?
Grałem po czesku, ale nie wiem o co ci napisać.
Nie znam języka, więc dla mnie brzmiał normalnie. A już na pewno lepiej niż brytyjski.

Śmieszą mnie te nagłówki w growych mediach o '' fantastycznej optymalizacji,, gra na takie bugi , że musiałem już sporo razy wczytywać grę ... Gra się fajne klimat jest , ale nie nazwał bym tego fantastyczna optymalizacja xd

Technicznie moim zdaniem optymalizacja a bugi to moim zdaniem dwie różne rzeczy.

Co nie zmienia faktu, że w niektórych grach i jedno i drugie potrafi skutecznie odbierać przyjemność z rozgrywki.

Mam na liczniku steama 37 godzin w grze, jesli chodzi o bugi doświadczyłem ich kilka, głównie problemy graficzne, które występowały w pierwszej częsci; migoczące cienie w oddali, niepoprawnie działające odbicia w wodzie, migoczące obiekty w dialogach takie jak kufle. Poza graficznymi problemami 2 albo 3 razy zdarzyło się, że rozmówca milknął po wypowiedzianej kwestii i dialog nie ruszał dalej, trzeba było przeklikać wypowiedź i ruszało. Szczerze, po tylu godzinach gry, pamietając co się działo w jedynce, oraz mając na względzie skale tytułu ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Gra jest dopieszczona i wygląda fenomenalnie.

Czasami gra działa dziwnie . Misja od kowala . Rozbijam grupę bandytów co ukradli wóz z towarem i współtowarzysz karze mi go wytropić i go pojmać . Jak go znajduje i jest walka na pięści z nim bo gość nie chce się oddać potulnie . Jak przegrywam z nim to zaraz załącza druga scenka tak jak bym przestępstwo popełnił i przestępca , który ma zawisnąć grozi mi , że zaprowadzi mnie na wzięcie w dyby xd trochę to bez sensu. Tak się staje jak z nim przegrywam ( jeszcze tej walki nie ogarniam xd) graficznie to Wiedźmin 3 i rdr2 miażdżą to grę na poprzednich konsolach xd

Last edited:
Natłukłem 376 h w CP2077. Na plejstenszynowane mogę powiedzieć, że dziesięć dni temu splatynowałem tytuł. Czuję pustkę i spełnienie jednocześnie. Nic już nie muszę, zero testosteronu nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co xD.
Właśnie się pobiera pierwsza część KCD....

Top Bottom