Komiksy

+
Komiksy

Każdy chyba je czytał, większość je lubi.Szkoda, że Wiedźmin nie doczekał się wartościowej "komiksyzacji" Co sądzicie o "dziele" B. Polcha?

artuad

Forum veteran
niestety nie czytałem. Raczej nie czytywałem komiksów, ale ostatnio trafiłem na Hellboy'a nie wiem co o nim sądzicie, ale wg mnie niekótre części są naprawde dobre ahh Rasputin

Generalnie o komkisach przypomniałem sobie z okazji trailera Sin City.To naprawdę genialny komiks, mroczny jak czarna farba drukarska A w niektórych przypadkach jeszcze mroczniejszy.

Gdy szperałem po necie doszukełem sie fajnego Wiedźminskiego komiksu zrobionego przez fana niepamiętam adresu ale jeśli znajde to napewno napisze. A jeśli już o komiksach mowa to fajny jest LOSUX (LOSUX- Liceum Ogulnokształconce SUX[bida]) www.losux.prv.pl polecamjavascript:AddSmileyIcon('')

korgan

Forum veteran
hehehe tez jakis komiks widzialem a tak przy okazji jakie czytacie komisky? bo ja ostatnio tylko mange (beserka i chobitsa sobie sciagnalem)

mroku

Forum veteran
Seria pt:"XIII" jest bardzo fajna, moze to nie klimat fantasy ale jezeli ktos lubi przygody agenta 007 to polubi tez ten komiks, do nabycia w empiku (bardzo ladnie wydany - twarda okladka - przez co jest dosc drogi).Cala saga opowiada o kolesiu ktory zostal wyrzucony na brzeg przez morze, przygarnela go para starszych ludzi i zaopiekowala sie nim, juz w pierwszej czesci poznajemy troche jego tajemniczej przeszlosci - ale co konkretnie to juz sami przeczytajcie.Ten komiks jest rysowany przez wspanialego grafika, kurde koles takie rzeczy maluje tak jakos ze trafia do mnie w calosci, jak dostalem pierwszy tom to odrazu chcialem kolejne. Polecam. Jak byłem maly to czytalem Asterixa i Obelixa - dosc fajne ale dla osob troche mlodszych niz mya i oczywiscie byl Spiderman, Batman, Superman - tzn mega bohaterowie ktorzy byli moimi idolami, i zawsze chcialem byc jak oni (zawsze tzn do momentu w ktorym troche sie postarzalem). Ogolnie ksiazka jest lepsza niz komiks.O z eMula mozna sciagnac "komiks erotyczny" - polecam naprawde spora dawka smiechu

ja teraz wole ksiazki niz komiksy (no coz te komiksy byly troche dawno)...ale kiedys czytalo sie kaczora donalda i pare innych ... a tak wogule to kiedys znalazlem taki stary komiks... chyba "kajko i kokosz" nie wiem czy ktos czytal...

Sib Ah said:
Generalnie o komkisach przypomniałem sobie z okazji trailera Sin City.To naprawdę genialny komiks, mroczny jak czarna farba drukarska A w niektórych przypadkach jeszcze mroczniejszy.
Widziałem będzie niezły. Komiks Wiedźmin jest cieniutki jak Polsilver. Po Fukym Kovalu tych samych Panów myślałem że można się spodziewać czegoś naprawdę dobrego ale niestety Pan Polch nie wyniósł się na wyżyny swoich możliwości rysując Wiedźmina. bardzo to przykre.Poza tym Enki Bilal ze swoją trylogią Nikopola - WOW> Jest już film - niestety tylko w multiplexach do których mam cholernie daleko.

zed levar said:
Widziałem będzie niezły. Komiks Wiedźmin jest cieniutki jak Polsilver. Po Fukym Kovalu tych samych Panów myślałem że można się spodziewać czegoś naprawdę dobrego ale niestety Pan Polch nie wyniósł się na wyżyny swoich możliwości rysując Wiedźmina. bardzo to przykre.Poza tym Enki Bilal ze swoją trylogią Nikopola - WOW> Jest już film - niestety tylko w multiplexach do których mam cholernie daleko.
Taaa, Funky Koval był w pytę zaj..isty! Żal mi polcha, że taką szmirę wypuścił.Szkoda, ze Sapkowski tak bardzo olewa, to, co się dzieje z adaptacjami jego dzieł. Przecież to masakra. Kompletnie nie rozumiem Sapka, przecież to tylko zmniejsza popularność jego książek. Zwłaszcza, że w Polsce jest cała masa świetnych twórców. Kto czyta Produkt, ten wie...Właśnie dlatego podoba mi sie fakt, że w Sin City reżyserem jest też Frank Miller -> efekt, sądząc po trailerze jest powalający.

taaa wiem ale ja bardoz lubie Chobitsa, Love China, Beserka, Evangelion i oczuwiscie oh my godnes i Cut Girl nuku nuku Cowboy Bepop, Slayers, Mahoromatic (wywalone nie ma to jak etchi czy jak to tam )Vampire Princesa gundama wing sobie kupuje ksiazeczki ;)co prawda wiekszocie z tego nie widzialem na komiksie ale widzialem anime

jeśli ktoś czytał komiks wiedźmina lub może posiada jakiś link (ale komiks z lat 90 o którym Miko mówił ) to prosiłbym żeby podzielił sie tą wiedzą z nami w tym temacie.Jestem ciekawy jak przedstawiali Geralta ps. komiks który teraz czytam to "prawo rzymskie" tylko musze jeszcze dorysować obrazki...

na zonie sapkowski.pl sa informacje o komiksach o wiedzminie na podst opowiadan, poza tym jakis czas temu byly ponownie wydane w nowych okladkach(2 ksiegi). Gwindor - "Kajko i Kokosz" to tak jak "Tytus,Romek i A'Tomek" kultowy polski komiks, jesli macie okazje wziac z wypozyczalni czy cos to polecam

Ja z komiksów uwielbiam mangę (DB i Ghost in the shell rlz ) i oczywiście Sandmana Neila Gaimana. Zwłaszcza ten ostatni to mój ulubiony

mroku

Forum veteran
A czy ktos moze sie orientuje czy mozna sciagnac komiks Captain Tsubasa?? Bo jestem fanem tej bajki, i mam sporo odcinkow na kompie (nawet z najnowszej serii), a wiem ze film powstal na podstawi komiksow - zna ktos moze jakas strone (tylko nie po japonsku )

Sib Ah said:
zed levar said:
Szkoda, ze Sapkowski tak bardzo olewa, to, co się dzieje z adaptacjami jego dzieł. Przecież to masakra. Kompletnie nie rozumiem Sapka, przecież to tylko zmniejsza popularność jego
Tu sie z tobą zgodzę w pełnej rozciągłości, ale mam wrażenie że Sapek troszkę się od tematyki wiedźmina odcina (w sumie nikt nie lubi być szufladkowany, a już szczególnie w jednej szufladzie). Z drugiej strony człek troszkę sobie szarga opinie (szczególnie te tworzone nie na podstawie książek - ale filmu BLEEEE i komiksu bleeee) więc nie powinien oddawać (lub sprzedawać) swoich pomysłów pierwszemu lepszemu Łosiowi który mu obieca że dobrze wykona pracę bo przykłady mięliśmy. Pamiętam stwierdzenie fana po obejrzeniu filmu - "Czy znajdzie się kłonica na dupę Szczerbnica"

Top Bottom