Król Gon??

+
alo mi sie udało go ubić srebrnym silnym i to bez problemów, troche go jeszce podsmoliłem i padł jak długi:D

sielas21 said:
alo mi sie udało go ubić srebrnym silnym i to bez problemów, troche go jeszce podsmoliłem i padł jak długi:D
zostało ci po nim coś ciekawego w szczątkach?

Jak ktoś nie pokarze filmiku to mu nie uwierzę !Dzisiaj robiłem ten quest i Gona nie ima się żaden miecz w każdym stylu ! Ci co piszą że go załatwili to głupoty piszą. No chyba że była taka możliwośc w 1.1a ale wątpię !

Psyhe said:
Jak ktoś nie pokarze filmiku to mu nie uwierzę !Dzisiaj robiłem ten quest i Gona nie ima się żaden miecz w każdym stylu ! Ci co piszą że go załatwili to głupoty piszą. No chyba że była taka możliwośc w 1.1a ale wątpię !
to chyba nie tak... to po prostu bug... jak czasem zadziała to się da ubićja tak miałem z królową kikimorą - udało mi się pokonać ją mieczem (screeny na forum)po oskarżeniach, że fake, że trainer itd... próbowałem jeszcze raz bo chciałem nagrać filmiknie udało mi się stąd wysnuwam wniosek, że to bug i dlatego jest możliwe również pokonanie króla w IV akcie

fiebik said:
fiebik said:
zostało ci po nim coś ciekawego w szczątkach?
:mad:sztuczna szczęka i beret... Nie pamiętam czy z antenką...

Potwierdzam, że Króla Gonu można ukatrupić w IV akcie i nie sądzę, że to bug. W poradniu jest wyraźnie napisane że to bardzo trudny przeciwnik, a więc trudny, ale do pokonania.Udało się za pierwszym podejściem. Opcji dialogowej nie było, od razu był "czerwony". Styl srebrny silny (III poziom, miecz runiczny z 3 run ziemii) + olej przeciw upiorom. Gram na poziomie średnim. Ponadto jaskółka, opcjonalnie bodajże zamieć, las mariborski, chociaż nie wiem czy to akurat miało znaczenie. Walka była partyzancka, odciągnąłem go od kręgu i reszty upiorów, bo po zabiciu 9 znika. A potem igni (IV poziom), aard (III poziom), podejść bardzo blisko, parę ciosów i wycofanie na z góry upatrzone pozycje. I tak może z kilkanaście krótkich spięć, z koła zycia nic mu nie ubywało, wydawało się że wszystko paruje, już sobie powiedziałem, że za chwile kończę, a tu po jednym z ciosów błysk i zostały szczątki. Myślę więc, że nie ma on wcale 5000 exp., tylko trzeba go trafić raz a dobrze. A olej przeciw upiorom robi resztę. Gdyby ktoś w wyniku ekperymentów odkrył do czego wykorzystać jego szczątki to proszę o podpowiedź. No bo w końcu jak już są, to powinny się do czegoś przydać.Wiem, że załatwianie Króla nie było intencją autorów, ale pozostawili taką możliwość, jeszcze podkręcając graczy, że jest trudny. Nie żebym podchodził do gry tak "śmiertelnie", np. Panią Nocy i wilkołaka oszczędziłem, bo miałem wybór i znalazłem do tego powody.A Króla Gonu? Atakuje mnie silny potwór, bez opcji dialogowej, nie jest to żaden mój kupel pod wpływem wrogiego czaru, nie łączy mnie z nim żaden sentyment, więc do cholery niby czemu mam go nie załatwić? Uciekać przecież nie będę, jak nie muszę.Nie ma co się zastanawiać, jakie były intencje twórców, najwyżej w kolejnym patchu zlikwidują taką możliwość. A póki jest możliwość uzyskania specjalnego składnika to może ktoś ma jednak jakieś pomyśły?

Ja mam pomysł: poproszę o sejwa z oparami gonu, to popróbuję coś z niego uwarzyć :)Bo mi się niestety nie udało, mimo wielu prób...Mój mail anth@o2.pl.

A ja mam pytanie:czy żeby go zabić to w kręgu druidzkim nie może palić się mandragora ???Ja gdy ją zapaliłem to Król Gonu nie odszedł na "tamten świat" tylko "stał/lewitowal" i obracał głową a na filmiku widziałem że się chowa pod ziemię.Postanowiłem to wykorzystać i go zabić jednak niezależnie jakim mieczem, jakim stylem i jakim znakiem on dalej był nietknięty.Geralt po prostu stał jak chciałem użyć miecza a znaki nie działały. Czekam na odpowiedź bo chcę go spróbować zabić.

żeby spróbować powalczyć z królem w IV akcie, zapomnij o paleniu mandragory...drugim warunkiem jest pozostawienie przy "życiu" chociaż jednego (z dziewięciu) upioratylko wówczas będziesz miał okazję zmierzyć się z gonem

A nawet straszniejszy. Nic zupełnie go nie rusza.Mam poziom 38, miecz od Pani Jeziora, siła i zręczność nas 5 poziomie, to samo wszystkie style walki oprócz grupowych. I nic drania nie rusza.Miecz srebrny, stalowy, oleje, runy, eliksiry. Igni na poziomie 4 wzmocnione Filtrem Petriego...Wyciągnąłem Króla Gonu aż do zrujnowanego młyna. O 9:00 czasu gry on przestaje walczyć i powoli wraca do druidzkiego kręgu- mam sava w tym miejscu, kilka razy szedłem za nim próbując wszyskich możliwych sposobów ataku. Jak się dobrze człowiek ustawi to można go zablokować i tłuc godzinę nawet. I nic. Zero. Jedynie ciosów toporkami nie paruje, ale też nie zadają mu żadnych obrażeń. A toporków nie da się niczym posmarować czy naostrzyć.

Nic go nie rusza! Non stop tylko: PAROWANIE; PAROWANIE... (kurczę, już dawno powinien wyparować :D ). W IV akcie Króla Gonu nie da się zabić. Próbowałem na wiele sposobów, a mój Geralt był już trochę "napakowany". Po zabiciu 9 Upiorów Gonu KG po porstu odchodzi... Z resztą jaki sens miałoby zabijanie KG w IV akcie? Tzn. w późniejszej części gry pomaga on rozwiązać "problem z Wielkim Mistrzem". (Jeśli mówię niejasno, to tylko dlatego, że nie chcę "spojlerować". ) Gwoli wyjaśnienia... Ci którzy przeszli grę mogą zajrzeć tutaj: ( UWAGA MNÓSTWO SPOJLERÓW ;) ) http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=4590.0 No i jeszcze jedno... Poradnik do gry jasno daje nam do zrozumienia, że Króla Gonu w IV akcie da się zabić, lecz jest to "bardzo trudny przeciwnik i lepiej unikać walki z nim". Jest to oczywiście nieprawda, jak już wcześniej powiedziałem. Z resztą poradnik w wielu miejscach się myli. Mam nadzieje, że zostanie on poprawiny w Edycji Rozszerzonej Wiedźmina.Pozdrawiam!

Czasami da się zabić króla gonu. Na patchu 1.2 zabiłem go, ale chyba przez jakiś bug bo waliłem w niego tylko Aardem

A więc sytuacja z nim u mnie wyglądała tak.....najpierw nie paliłem korzenia mandragory i tylko parował ataki mieczem a ruszał go tylko Aard a Yrden tylko podskakiwał no i się zdenerwowałem i zapaliłem korzeń w zniczu i później on tylko lewitował i po pewnym czasie gdy nic mu nie robiłem zaczął lecieć w kierunku znicza to mu na to nie pozwoliłem....użyłem Aarda i dalej lewitował a działała na niego tylko pochodnia ale mimo wielu ataków nie zadawała mu ona jakichkolwiek obrażeń tylko Dziki Gon podskakiwał tak jakby był atakowany.

Da sie go pokonać. Trzeba mieć Igni ze wszystkimi wykupionymi talentami (nawet złotymi), i tak samo styl silny srebrny (tym go nawalać trzeba).Poza tym, jak się pojawi dobrze jest go odciągnąć i wybić pobliskie upiony (pierwszą grupkę, którą się wyciągnęło). Dalej należy nawalać go wzmocnionym znakiem Igni. Król gonu powinien paść po kilku minutach.Jak chcecie, to mogę wam powiedźieć jak to jest z eliksirem z oparów gonu (da się go wykonać, daje cztery złote talenty i kilka srebrych).

Tiar-Mootow said:
Jak chcecie, to mogę wam powiedźieć jak to jest z eliksirem z oparów gonu (da się go wykonać, daje cztery złote talenty i kilka srebrych).
Jakoś Ci nie wierzę.

Ja też może nas oświecisz bo to wydaje mi się trochę dziwne bo chyba nie planowano tego eliksiru bo po walce z Królem Gonu na koniec gry nie da się już medytować więc eliksiru chyba nie ma a nawet na stronach internetowych z receptami na wszystkie mikstury nawet mutageny tam tego eliksiru nie widać.

jar609 said:
Ja też może nas oświecisz bo to wydaje mi się trochę dziwne bo chyba nie planowano tego eliksiru bo po walce z Królem Gonu na koniec gry nie da się już medytować więc eliksiru chyba nie ma a nawet na stronach internetowych z receptami na wszystkie mikstury nawet mutageny tam tego eliksiru nie widać.
ale da się medytować po pokonaniu Gona w czwartym rozdziale. ;)A co do tego eliksiru, to potwierdź to screenem, wtedy uwierzymy. ;)

Clancys said:
Clancys said:
ale da się medytować po pokonaniu Gona w czwartym rozdziale. ;)A co do tego eliksiru, to potwierdź to screenem, wtedy uwierzymy. ;)
Chodziło mi o to że nie ma eliksiru z tego potwora bo przewidywano że w tym akcie niemożliwe będzie jego zabicie czyli nie będzie można zrobić eliksiru.

Top Bottom