Krypta

+
Status
Not open for further replies.
VeleradzWyzimy said:
ale można go spokojnie zasiec stylem szybkim a nawet nie zauważymy jak padnie. :D
Można się namachać szybkim ale lepiej go wykończyć odpowiedniejszym silnym. Igni też się w sumie można wspomóc, chociaż na początku ten znak to lekko cienizną zajeżdża :)

Ale zato w późniejszych etapach gry można zatłuc większośc potworów samym Igni i miecze stają się niemal zbędne.

VeleradzWyzimy said:
Ale zato w późniejszych etapach gry można zatłuc większośc potworów samym Igni i miecze stają się niemal zbędne.
Ha, no wiadomo. Igni na IV poziomie robi z Geralta niezłego Berserkera :) Ghule padają po mniej więcej trzech/czterech znakach.

cheza said:
Ha, no wiadomo. Igni na IV poziomie robi z Geralta niezłego Berserkera :) Ghule padają po mniej więcej trzech/czterech znakach.
Znakach?Sekundach chciałaś powiedziec.

VeleradzWyzimy said:
VeleradzWyzimy said:
Znakach?Sekundach chciałaś powiedziec.
Powiedziałam tak jak chciałam. Chodziło mi o to, że można je pokonać dwoma igni. Nie chciałam używać powtórzeń 8)

Własnie nie wiem jak. Zastosowałem sie do powyższych instrukcji i wyszedł mi biały miód. Nie wiem gdzie moge znaleźć czysty Vitrol. Wiedźma go nie ma, a nie moge kupic narazie niczego od alchemika z karczmy bo nie ma takiej opcji

Kup od Abigail książkę'O roślinach polnych".Tam będzie opis Białego Mirtu,który ma w sobie Vitriol.Ma go też czaszka Barghesta(Chyba,nie jestem pewien)

VeleradzWyzimy said:
Kup od Abigail książkę'O roślinach polnych".Tam będzie opis Białego Mirtu,który ma w sobie Vitriol.Ma go też czaszka Barghesta(Chyba,nie jestem pewien)
Co do zbierania kwiatków - upewnij się, że masz wykupiony talent w inteligencji, bo z roślinek będą nici. A książkę od Abigail trzeba kupić, by zrobić dla niej zadanie dot. Alvina.Z barghestów można uzyskać kły bestii, które są czystym vitriolem. Z tego co pamiętam to czaszka nie nadaje się do robienia eliksirów.

kły bestii zawierają czysty vitrolczaszki barghestów nie mają właściwości alchemicznych
materwyx said:
... Zastosowałem sie do powyższych instrukcji i wyszedł mi biały miód...
kot: alkohol (każdy) + rebis + quberith + quberith, np. jaskółcze ziele + 2x balissabiały miód: alkohol (każdy) + vitriol + rebis + aether

Przeszlam do 2 aktu :)Niestety uswiadomilam sobie ze zapomnialam zabic Alghul'a Ozzrel'a w krypcie (wczesniej mialam z nim problemy wiec sobie odpuscilam). Zastanawiam sie czy wrocic sie save'em i postarac sie go zabic jeszzce raz ::).Zanim sie zdecyduje prosilabym o wskazowki :-\Moje pierwsze podejscia byly beznadziejne,chyba 15 razy probowalam i nic: z jaskolka,zamiecia,znakami,stylami :dead:prosze o porade...

Anairda said:
Prosze o porade...
no, ale o jaką poradę ci chodzi?;]widzisz, Ozrella opłaca się zabić wyłącznie, gdy masz apetyt na mocny miecz (dostaje się go w nagrodę za wszystkie 10 trofeów - po 2 z kazdego aktu). Jeśli nie, to nie ma sensu - te marne 300 czy tam ileś orenów cię nie zbawi :) wszystko zależy, jak daleko jesteś w II akcie i jak daleko masz ostatniego sava z I aktu

Ja to nie mam ochoty sie wracac i go zalatwiac, niechce mi sie po tylu nieudanych probach. Tylko tez sie zastanawiam czy za to ze nie wykonam tego pobocznego zadania to czy pozniej nie bede miala z czyms problemu.Jestem na poczatku 2 aktu, odebralam swoj ekwipunek i tyle :)

Anairda said:
Tylko tez sie zastanawiam czy za to ze nie wykonam tego pobocznego zadania to czy pozniej nie bede miala z czyms problemu
Problemu nie będzie żadnego, ale z mieczem możesz się pożegnać. Osobiście bym się nie cofał - jest co najmnij kilka okazji do zdobycia niezłej brzytwy, a pieniądze można wygrać w kosci. EXP nadrobisz przy pobocznych w II akcie :)

Tak jak powiedział Socchi - nie zabijając Ozrella uniemożliwiasz sobie odebranie nagrody od Łowczego za zdobycie wszystkich potworów będących trofeami.A jaki masz poziom postaci? Możesz zawsze dać komuś save'a przed walką.

Dzieki za porade :), bo serio sie zalamalam przy 15 podejsciu do Ozzrel'a :-\ i nie mam zielonego pojecia jak go wykonczyc.

cheza said:
Tak jak powiedział Socchi - nie zabijając Ozrella uniemożliwiasz sobie odebranie nagrody od Łowczego za zdobycie wszystkich potworów będących trofeami.A jaki masz poziom postaci? Możesz zawsze dać komuś save'a przed walką.
Poziom najnizszy :-[I przepraszam za dwa posty naraz :)

Status
Not open for further replies.
Top Bottom