kuzyn123 said:@greeks
Oby tych ludzi nie znaleźli i porzucili projekt.
A ja Tobie życzę byś wyszedł i nie wracał, bo trolling tutaj nie jest tolerowany.
kuzyn123 said:@greeks
Oby tych ludzi nie znaleźli i porzucili projekt.
Na tym forum jestem zanim jeszcze wydano W1(wtedy jeszcze miałem inne konto, a później zapomniałem hasła), więc o dziwo liczyłem, że po zapowiedzi W2 pojawi się choćby wzmianka o wersji na PS3, ale od tamtego czasu cały czas słyszę te same odpowiedzi w wywiadach. Niezły byłby z tego montaż na YT, ale nie mam czasu na zabawę z tym. Jak widać po ostatnich kilku stronach "hejting" też działa konstruktywnie, bo jest dyskusja.maciekw said:@kuzyn123, WhiteWarrior
Możecie nie lubić spółki, gry Wiedźmin, narzekać na nowy projekt i brak konwersji Wiedźmina 2 na PS3. Wszystko OK, tylko jednego nie rozumiem, jeśli faktycznie wasze nastawienie do spółki i gier od CD Projekt RED jest takie jak piszecie, to co tutaj robicie? Jakbyście jeszcze nie zdążyli zauważyć, to jest to oficjalne forum gry, czyli w domyśle miejsce zrzeszające fanów i fanatyków marki i producenta. Ja na przykład nie zwykłem bywać na forach poświęconych grom i producentom tychże, których nie lubię. Nie lepiej zamiast hejtować CDP zrobić coś konstruktywnego?
Nie, nie oczekuje od forum kółka wzajemnej adoracji i wypisywania tylko peanów na cześć REDów, bo konstruktywna krytyka nikomu jeszcze nie zaszkodziła, ale waszych życzeń odnośnie niepowodzenia projektu Cyberpunk, czy wręcz życzeń upadku spółki nie można w żaden sposób nazwać konstruktywną krytyką.
Powiedz mi co zrobiłbyś ty gdyby W2 od początku zapowiedziano tylko na XO i PS3, a o wersji na PC mówiono tyle ile teraz o takowej na PS3. Uważałbyś, że jesteś traktowany z szacunkiem?
Dobra, koniec denerwowania forumowiczów. Pierwsza część zapisu konferencji jest na moim kanale YT. Nie ma tam niestety nic zakulisowego. O to trza molestować innych.
Pięknie im życzysz, po prostu pięknie. Tym samym pokazujesz, że konsola tak przesłoniła ci świat, że nie jesteś już w stanie rozsądnie myśleć. Zachowujesz się, jak fanboy, który nie przyjmuje żadnych racjonalnych argumentów do wiadomości. "Aaaa, ja to chcem, mamo, kup mi, kup mi!" - normalnie jak dziecko w sklepie z zabawkami. CDP nie robi konwersji, nie dlatego że ma w rzyci właścicieli Playstation. Po prostu im się to nie opłaca. Policzyli i wyszło im, że zysk będzie niewielki, jeśli w ogóle będzie - krótko mówiąc szkoda prądu, czasu i roboty. Podziękuj swojej kochanej firmie, że skonstruowało technicznego potworka, przez którego wielu deweloperów rezygnuje bądź też wydaje niedopracowane crapy. Gdyby nie to, gier na chlebak mogłoby być znacznie więcej i to na znacznie wyższym poziomie technicznym. Do Sony kieruj swoje pretensje, a nie do firmy, która nie ma zaplecza EA i nie może sobie pozwolić na wtopę finansową. CDP musi zarabiać, by się utrzymać na powierzchni. Nie ma sensu robić konwersji, która nie dość, że się nie zwróci, to jeszcze spowoduje opóźnienie w produkcji nowych wspaniałych rzeczy na sprzęt następnej generacji. Kto się nie rozwija, ten się cofa. Pogódź się z tym, że nie będzie konwersji na PS3 - jak mężczyzna.WhiteWarrior said:Ależ śmiałbym się gdyby kryzys odbił się na CDP, a ci zostaliby wykupieni przez EA lub Activison, a następnie zamknięci po wydaniu jednej gry(jak w przypadku Bizzare Creations po wydaniu BLUR-a).
Enigmatyczne "tysiące innych graczy" to za mało, by zapewnić byt deweloperom i ich rodzinom. Muszą mieć z czego opłacić komorne i co do garnka włożyć. To proste jak słońce. Ty zaś możesz zawsze zagrać w co innego - wybór jest ogromny.WhiteWarrior said:Akurat ja nie czuję się traktowany z należytym szacunkiem. Tak jak tysiące innych graczy.
Błędem byłoby dokładanie do konwersji w momencie, gdy poprzednie wersje przyniosły zysk. To byłoby olbrzymie marnotrawstwo, zwłaszcza że firma dopiero co wzięła kredyt.WhiteWarrior said:Rezygnacja to zwykłe przyznanie się do swoich błędów i braku umiejętności rozwiązania problemów.
CDPR niczego nie obiecywało. Tomek Gop zawsze powtarzał, że chcieliby zrobić gry na wszystkie konsole, ale o żadnym definitywnym potwierdzeniu nie może być mowy. Zrobiłeś sobie nie wiadomo jakie nadzieje, więc jesteś sam sobie winien. Tkwisz na tym forum i bezskutecznie próbujesz zaklinać rzeczywistość - jeśli Ci tak bardzo zależy na W2, to pożycz od kogoś klocka, kup grę i jazda. Zawsze możesz to zrobić, nikt nie mówi o kupnie konsoli dla jednego tytułu. Inną opcją jest mądra modernizacja peceta. Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, trzeba tylko spokojnie pomyśleć i nie uważać się za pępek świata.WhiteWarrior said:Powiedz mi co zrobiłbyś ty gdyby W2 od początku zapowiedziano tylko na XO i PS3, a o wersji na PC mówiono tyle ile teraz o takowej na PS3. Uważałbyś, że jesteś traktowany z szacunkiem?
Owszem, choć mnie się wydaje, że głównym celem konferencji było dotarcie do wszystkich utalentowanych deweloperów gotowych się przeprowadzić do Polski, by móc pracować nad najlepszą grą w ich karierze.WhiteWarrior said:Cyberpunk został ogłoszony, bo MY tego chcieliśmy.
kuzyn123 said:@Kereth
Odróżniasz trolling od niezadowolenia z gry?
Owszem, choć mnie się wydaje, że głównym celem konferencji było dotarcie do wszystkich utalentowanych deweloperów gotowych się przeprowadzić do Polski, by móc pracować nad najlepszą grą w ich karierze.Równie ważny jest też kontakt z inwestorami, którzy też domagają się swoich praw.
No tak. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. Mamy do czynienia z generyczną, oklepaną aż do bólu konwencją "gangi na ulicach, prywatne korporacje rządzą światem". Nie znam żadnego papierowego erpega, a o The Cyberpunk nigdy w życiu nie słyszałem. Wikipedia dostarczyła mi rysu fabularnego. Chaos i brednie. Zupełnie nie przypomina to poukładanego i sensownego świata. Ot, setting wymyślony tylko po to, żeby mieć gdzie umieścić fikcyjne miasto Night City- teatr działań gry. Ciekawe jak CD Projekt zamierza zrobić z tego hit. Chociaż z drugiej strony akcja dzieje się w USA, które jest największym odbiorcą tego typu "dzieł". Myślę, że wzięli się za to konkretne uniwersum, bo najwyraźniej jest kultowe i liczą na rozgłos. Na konferencji było powiedziane, że redzi pracują nad gierką od dłuższego czasu. Prawdopodobnie cały wysiłek poszedł w ogarnięcie fabularnego bałaganu i wymyślenie do tego jakiejś rozsądnej fabuły.
atomowyturysta said:Ale pojechał. Jest taki mądry. (...)