Licznik godzin gry

+
Licznik godzin gry

Witam, jak w temacie. Są dwa liczniki czasu gry, jeden w GOG Galaxy a drugi w grze (K >C(karta postaci) i tam na dole po lewej jest ilość czasu gry.

I ja się pytam, dlaczego oba liczniki wogle nie działają?? Licznik na GOG Galaxy mocno zaniża, wczoraj grałem 6 godzin a tylko 2h mi zaliczyło. Licznik wbudowany w grze z kolei podaje jakieś dziwne wartości, było 6 dni (a niemożliwe, że tyle grałem) a następnego dnia nagle pokazywało 5 dni ...

Pomoże ktoś, może poprostu ja mam coś zepsute, grę odpalam zawsze przez klienta Galaxy, bo zakładam, że prosto z aplikacji .exe to liczyć nie będzie.

Rudal

Forum veteran
Nie używam gog galaxy ale wydawało mi się że licznik w karcie postaci pokazuje tylko czas spędzony w grze i nie liczy tego wszystkiego co np. steam, menu, loadingi itd.

U mnie zaś wszystko działa idealnie. GOG Galaxy bardzo sobie chwalę właśnie za działający licznik - a bardzo lubię ujrzeć ile mi zajęła gra. Początkowo też myślałem że w grze źle działa ale zdałem sobie sprawę właśnie z tego iż wtedy czas jest nabijany wyłącznie z gry i wyłącznie na tym "sejwie". W Grze mam jakieś 5-8 godzin mniej co by się zgadzało bo parę razy wczytywałem grę, byłem w menu głównym czy testowałem skille na reskillu i wczytywałem.

Dziwne trochę że u Ciebie tak to się sypie - pewien jesteś tych złych ilości ?

P.S. Także odpalam zawsze z GOGa - a konkretnie ze skrótu na pulpicie W3 który odpala właśnie Galaxy i następnie odpalam z niego. Achievementy też najwyraźniej wszystkie działają - choć one akurat mnie tak sobie interesują.

Też mnie zdziwiło jak mając ponad 30 h na GOGu + minimum 10 rozegranych wcześniej (preload ściągałem normalnie przez GOG downloader) w grze mam raptem 12. Aż tyle czasu w menusach chyba nie siedziałem...

To może faktycznie w grze coś się sypie ( bo sporo głosów takich już czytałem ) ale GOG powinien działać o ile się go używa i gra jednak "online". Ja po prostu grywam po 2 sesje 1-2h dziennie więc doskonale wiem ile gram i widzę jak się dobrze czas aktualizuje po skończeniu każdej sesji :).

P.S. A to może jednak wszystko może się posypać z czasem. W sumie podobnie jak z bugami w grze, większość nie ma ale jednak jest tego trochę czytając forum

Gram cały czas online, a i tak gog nalicza kiedy sobie zachce. I potwierdzam, że licznik w grze także jest zepsuty. Z 2 dni coś tam, zrobiło mi się 17h.

Last edited:
Napewno nie jest tak, ze licznik na karcie postaci liczy tylko czas online bez pauz itp bo właśnie pisałem w 1 poscie, ze w grze mam 6 dni, a na gogu 47h, i ze ten licznik na gogu lekko zaniza, bo jak teraz zagralbym np. 5 godzin to z 47h zrobi sie pewnie max 49

Tares

Forum veteran
U mnie jest tak, że GOG Galaxy wcale nie liczy mi czasu gry, ale nalicza mi achivementy ;)

P.S. Także odpalam zawsze z GOGa - a konkretnie ze skrótu na pulpicie W3 który odpala właśnie Galaxy i następnie odpalam z niego. Achievementy też najwyraźniej wszystkie działają - choć one akurat mnie tak sobie interesują.
Ja niby robię tak samo - a w liczniku Galaxy mam "0 minut"... chociaż acziki działają. Licznik wbudowany w grę to już zupełnie wariuje, kilka razy się chyba resetował (obecnie mam 3 dni coś, momentami było 6 lub 7).

O ile bugi w dużej rozbudowanej grze rozumiem, tak to mnie bardzo dziwi - no bo jak coś tak banalnego jak licznik czasu aktywności może źle działać :p. I to w dodatku z różnymi skutkami tych złych działań z tego co czytam.

P.S. Dopiero po 2 tyg. grania wszedłem tutaj na forum i już zaczynam się uważać za farciarza, jako że po graniu dzień w dzień od premiery, łącznym czasie 60 godzin nie natrafiłem na ani jeden problem. Przykre to jest że usterki techniczne psują niektórym odbiór tak wspaniałej ( według mnie ) produkcji.

Potwierdzam. Liczniki u mnie powariowaly. To co pokazuje w grze to losowowsc. Mialem 14h a teraz mam 1h. Cos jest na rzeczy. Za maly priorytet tematu by to szybko rozwiazali? Da sie zyc bez tego :)

A ja mam tak że w gogu pokazuje mi 40h mimo że cały czasem jestem zalogowany a w samej grze pokazuje...21h wydaję mi się że mam koło 100h zwłaszcza że grę przeszedłem,wszystkie zlecenia i większość questów pobocznych wykonałem..

P.S. Dopiero po 2 tyg. grania wszedłem tutaj na forum i już zaczynam się uważać za farciarza, jako że po graniu dzień w dzień od premiery, łącznym czasie 60 godzin nie natrafiłem na ani jeden problem. Przykre to jest że usterki techniczne psują niektórym odbiór tak wspaniałej ( według mnie ) produkcji.
Akurat ja potwierdzam, że bugów jako takich, a nawet niegroźnych glitchy jest niewiele. Może jedynie problem z "niewskoczeniem" postaci, rozwiązywalny przez godzinną medytację. Są natomiast wady wynikające z niedopracowania - przede wszystkim skopany (niechlubnym wzorem premierowych W1 i W2, niestety) ekwipunek.Co nie zmienia faktu, że to GOTD.

Bugi są, ale poza tymi problemami z expem i niektórymi niedziałającymi questami nie jest to nic poważnego. Najgorsze jest chyba to nieskoordynowane zmienianie celu przez Geralta w totalnie bezsensowny sposób. Przykład: 4 utopce, 3 przede mną, a jeden biegnie od tyłu. Chciałem uderzyć te 3 z Igni, potem uniknąć ciosu czwartego, który swoim skokiem wpadłby w pozostałe 4, a jak już byłyby w jednym miejscu, chciałem strzelić im z Kartacza albo Smoczego Snu. A jak to wyszło w praktyce? Stoję na przeciwko trzech utopców z kamerą prosto na nie, a Geralt przy użyciu Ingi odwraca się i strzela w tego nadbiegającego czwartego, którego w ogóle nie miałem na ekranie. W efekcie zamiast pięknego taktycznego zagrania dostałem 3 ciosy w plecy i umarłem:D Idzie się na prawdę wku... zdenerwować.

Mi GOG pokazuje obecnie 85+h. Licznik w grze pokazuje ponad 7 dni, czyli około 170 godzin.
Któryś jest błędny. Galaxy zaniża maksymalnie o około 10-12 godzin (kilka razy mi czasu nie doliczył). Ale 170 godzin na pewno w grze jeszcze nie spędziłem.

Top Bottom