Lista zmian, część 2

+
Lista zmian, część 2

Nadeszła niedziela a wraz z nią czas na drugą część listy zmian w PC-towej wersji Edycji Rozszerzonej. Zapraszamy do lektury!
51. Naprawiono kolizje na statku Rochea.52. Naprawiono kolizje skrzyni na statku w Akcie II.53. Naprawiono plakat na bramie Flotsam.54. Naprawiono kolizje flagi temerskiej.55. Poprawiono kilka lokacji, dekoracji, walkmeshy i innych.56. Dokonano drobnych poprawek w blendingu środowiska. 57. Dokonano szeregu poprawek w oświetleniu postaci.58. Naprawiono latające meshe w Prologu.59. Naprawiono migające drzewa w Akcie III.60. Naprawiono migającą trawę na lokacji z Draugiem.61. Naprawiono teksturę niskiej rozdzielczości na skałach w obozie Zakonu Płonącej Rży.62. Naprawiono grafikę Dzikiego Gonu w Akcie III.63. Poprawiono zegar na panelu Medytacji.64. Poprawiono teksturę podczas Medytacji.65. Poprawiono ikonkę lunety w Ekwipunku. 66. Dodano proporzec magw do Epilogu w Loc Muinne.67. Dodano flagi nilfgaardzkie w Akcie III.68. Dodano nowe efekty dźwiękowe do magii w Epilogu. 69. Poprawiono stragany we Flotsam, tak by zamykały się na noc.70. Poprawiono problem z głową Geralta na przerywniku filmowym w Prologu. 71. Poprawiono mimikę twarzy golema.72. Poprawiono efekt bezwładności (ragdoll) na ciele golema.73. Naprawiono efekt bezwładności dla nekkerw.74. Poprawiono zniekształcenia głosu Saskii na przerywnikach filmowych w Akcie II.75. Muzyka trybu skradanie jest teraz zapisywana i pojawia się po wczytaniu gry.76. Dodano szereg poprawek do ścieżki dźwiękowej przerywnikw filmowych. 77. Dodano brakujące dźwięki w przerywnikach filmowych w Akcie III. 78. Poprawiono synchronizację dźwięku przerywnikw filmowych. 79. Naprawiono balans pomiędzy dźwiękiem i muzyką w Epilogu. 80. Naprawiono problemy związane z odtwarzaniem muzyki w Epilogu.81. Naprawiono pogłos w kanałach w Akcie III.82. Naprawiono dźwięk teleportu maga.83. Naprawiono zachowanie tłumu w amfiteatrze w Akcie III.84. Poprawiono miejsce odpalania przerywnika filmowego ze śmiercią Geralta w Loc Muinne.85. Naprawiono sytuację gdy Geralt mgł powiedzieć Detmoldowi, że posiada włcznię, podczas gdy nie była ona obecna w ekwipunku. 86. Triss będzie teraz zawsze rzucała czar podczas rozmowy z rannym elfem w Akcie I.87. Shilard trzyma figurkę Triss pokazując ją Assire.88. Naprawiono zablokowanie ruchu Rochea podczas walki z żołnierzami na murach w Akcie III.89. Naprawiono błąd blokujący postęp w zadaniu Spisek w Akcie II.90. Przedmioty zebrane podczas Prologu pojawiają się teraz w poprawnych miejscach na początku Aktu I.91. Poprawiono interakcję z megaskopem Sheali w Akcie III.92. Poprawiono efekt rozjaśnienia na drzwiach podczas używania Medalionu w Akcie III.93. Można teraz zabrać ekwipunek ze skrzyni po walce z Letho w Akcie I.94. Dodano ekwipunek do skrzyni Detmolda.95. Naprawiono ekwipunek znajdujący się w zasobnikach w Akcie III.96. Naprawiono gesty Letho w dialogu w Akcie III. 97. Naprawiono nieścisłości we wpisach do dziennika.98. Grymuar Detmolda wyświetla się teraz poprawnie jako kategoria Przedmioty Fabularne w Ekwipunku.99. Naprawiono sytuacje gdy po naciśnięciu Esc nie było dostępne Menu.100. Można teraz zapisać stan gry podczas wędrwki przez las w towarzystwie Aneżki. 101. Dokonano licznych poprawek w opcjach zapisu stanu gry i związanych z nimi panelach menu.102. Dokonano licznych poprawek w lokalizacjach.

99. Naprawiono sytuacje gdy po naciśnięciu „Esc” nie było dostępne Menu.

Pamiętam, że miałem z tym kiedyś problem. Dobrze że bd to naprawione :)
No a patrząc na całość wszystkich usprawnień, to naprawdę sporo! Po 17 kwietnia przejdę grę jeszcze raz, nie ma innej opcji :p

87. Shilard trzyma figurkę Triss pokazując ją Assire.

cóż o ile dobrze kojarzę dyskusję przy poprzedniej liście zmian, myślę że to też można lekką ręką podciągnąć pod spoiler dla niegrających wcześniej w Wiedźmina :) jako że ja przeszedłem całego to mnie to nie razi, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć w tym wypadku niegrających których może to zdenerwować (zwłaszcza, że w DD cenzurowane jest imię Letho, które chociażby pojawia się w tej liście zmian :) jaki sens ma taka cenzura?)

Golemy?
One były chyba tylko na arenie co?
Jednak to same techniczne rzeczy resztę Redzi mają w rękawie :)
Trochę to też smutne że Redzi zajmują się pracą nawet w niedzielę a czas wolny? :(

PS. MM360 możesz mi odpisać na priva:)

MaciekR94 said:
87. Shilard trzyma figurkę Triss pokazując ją Assire.

cóż o ile dobrze kojarzę dyskusję przy poprzedniej liście zmian, myślę że to też można lekką ręką podciągnąć pod spoiler dla niegrających wcześniej w Wiedźmina :) jako że ja przeszedłem całego to mnie to nie razi, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć w tym wypadku niegrających których może to zdenerwować (zwłaszcza, że w DD cenzurowane jest imię Letho, które chociażby pojawia się w tej liście zmian :) jaki sens ma taka cenzura?)
Lista zmian jest dla graczy PC którzy przeszli już grę i prosili o te poprawki. DD są dla graczy konsolowych, czyli takich którzy w grę pierwszy raz zagrają 17 kwietnia.

@Erynia
Czyli konsolowcy nie mają prawa zaglądać na oficjalną stronę gry i sprawdzać jak tam prace nad nią wyglądają?

Chociaż to akurat nie jest dla mnie spoiler. Bo też kim jest ten cały Shilard i co oznacza ta figurka? Niewiele by mi to mówiło gdybym nie znał fabuły.

MaciekR94 said:
cóż o ile dobrze kojarzę dyskusję przy poprzedniej liście zmian, myślę że to też można lekką ręką podciągnąć pod spoiler dla niegrających wcześniej w Wiedźmina :)

Mam wątpliwości, czy osoba nie grająca wcześniej w W2 będzie miała choć blade pojęcie o czym mówi ten wpis :). I czy w ogóle będzie przeglądała listę zmian, tak swoją drogą.

Jak na razie super już się nie mogę doczekać 17kwietnia :)

Przydała by się jeszcze poprawki do wiecznej bitwy bo trudno przeżyć na mrocznym jak się wybrało drogę alchemika. Choć ja zwykle mam w tym momencie mam jakieś 650 pkt życia więc mało robią mi ich ataki.

PS: to już wszystkie poprawki czy będzie jeszcze część 3 ??

Alcatraz1024 said:
Golem pojawił się także i w grze, nie wiem jak mogłeś go nie dostrzec

Ej gdzie... nie kojarzę ? :D
W grę grałem dawno kilkanaście razy teraz czekam na ten nowy patch ale golemy nie pamiętam.

Alcatraz1024 said:
Jasne ale niestety dopiero jutro.
Czemuu??

-Zuben- said:
PS: to już wszystkie poprawki czy będzie jeszcze część 3 ??

To już wszystkie poprawki (choć chyba nie wszystkie zostały ujawnione ze względu na swoją treść), nie będzie cz.3.

@Michax
W jaskiniach obok obozu Keadwen w II akcie

Kurcze gram 2 raz i jestem w połowie 2 aktu:/ I co teraz jak wyjdzie pacz to od nowa będzie trzeba grać czy po prostu jakoś się to zaaktualizuje? Wsumie to moge zagrać 3 raz wkońcu to wiedźmin:)

Michax said:
Golemy?
One były chyba tylko na arenie co?
W akcie II w ścieżce Roche'a można było spotkać golema w kryjówce królobójców i w Vergen pod domem Filippy to też był chyba golem(?). :p

Dzięki Wam wszystkim już moja pamięć została zaktualizowana :) Agata nie przedrzeźniaj mnie i stosuje spoilery :p

MM360 said:
Ponieważ nie ja decyduję o tego typu sprawach. Muszę zasięgnąć języka i dam znać jak tylko coś będę wiedział.
Myślałem że nie przeczytałeś wiadomości z powodu natłoku pracy ale jednak nie dzięki Ci z góry z zainteresowanie i chęć jakiejkolwiek pomocy :) Nie spodziewałem się że w ogóle zareagujesz na takie coś bo chyba zgłoszeń macie sporo takich :)

Top Bottom