Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Mafia

+
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 14
Next
1 of 14

Go to page

Next Last
D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Jul 28, 2015
Mafia

Mafia 3 wreszcie oficjalnie zapowiedziana! :)
http://www.cdaction.pl/news-42198/mafia-3-wreszcie-oficjalnie-zapowiedziana.html

sebogothic said:
Ciekawe czy Nowy Orlean się potwierdzi.
Click to expand...
Luizjana. Tak zapowiadali twórcy i właściwie widać to na tym screenie: roślinność, drzewa (szczególnie to ,, wiszące'' po prawej), bagna. To charakterystyczne elementy dla tego stanu. Właściwie nieodzowne.

Auto - Ford Mustang - bodajże z 65'. Kobieta z afro na głowie :) Czas akcji - lata 60 bądź 70.

Tak więc, jeśli to wypali (a to dość ,,pojemne'' słowo), to niezłe będą klimaty.

Last edited: Jul 28, 2015
sebogothic

sebogothic

Forum veteran
Jul 28, 2015
Ciekawe czy Nowy Orlean się potwierdzi. Mam też nadzieję, ze pojawią się bohaterowie "dwójki", bo zakończenie pozostawiło wiele pytań. Liczę też na to, że poza wątkiem głównym będzie coś ciekawego do roboty.

Esterhazy

Esterhazy

Forum veteran
Jul 28, 2015
A ja liczę na całkiem nowe i lepiej napisane postacie. Te z dwójki przyprawiały o ból głowy. Szczególnie główny bohater.

Last edited: Jul 28, 2015
  • RED Point
Reactions: Master_Dandelion
M

maritimus

Forum veteran
Jul 29, 2015
Daniel Abatemarco said:
Luizjana. Tak zapowiadali twórcy i właściwie widać to na tym screenie: roślinność, drzewa (szczególnie to ,, wiszące'' po prawej), bagna. To charakterystyczne elementy dla tego stanu. Właściwie nieodzowne.
Auto - Ford Mustang - bodajże z 65'. Kobieta z afro na głowie :) Czas akcji - lata 60 bądź 70.
Tak więc, jeśli to wypali (a to dość ,,pojemne'' słowo), to niezłe będą klimaty.
Click to expand...
Jaram się.

• RED Point
Reactions: Daniel_Abatemarco
sebogothic

sebogothic

Forum veteran
Jul 29, 2015
Daniel Abatemarco said:
Click to expand...
Z tego co wiem to Nowy Orlean znajduje się w Luizjanie. Poza tym w dwóch poprzednich częściach miejscem akcji było miasto i jego okolice, a nie cały stan.

• RED Point
Reactions: Rustine
D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Jul 29, 2015
sebogothic said:
Z tego co wiem to Nowy Orlean znajduje się w Luizjanie.
Click to expand...
Oczywiście.
Nikt nie mówi o całym stanie. Pewnie będzie jakieś miasto i inne okolice.

---------- Zaktualizowano 09:28 ----------

Esterhazy said:
A ja liczę na całkiem nowe i lepiej napisane postacie. Te z dwójki przyprawiały o ból głowy. Szczególnie główny bohater.
Click to expand...
Nie było tak źle.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Jul 29, 2015
Hm... aż mam (dziwne) skojarzenia z filmem Harry Angel.

Chodzi oczywiście o podobny setting (Nowy Orlean) i okres wydarzeń.

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Jul 29, 2015
I_w_a_N said:
Hm... aż mam (dziwne) skojarzenia z filmem Harry Angel.

Chodzi oczywiście o podobny setting (Nowy Orlean) i okres wydarzeń.
Click to expand...
No. Luizjana i NY.
http://www.imdb.com/title/tt0092563/locations?ref_=tt_dt_dt

W Luizjanie toczyła się również akcja True Detective i True Blood (i pewnie ,,kilku'' innych seriali i filmów ;) ).

M

maritimus

Forum veteran
Jul 29, 2015
Daniel Abatemarco said:
W Luizjanie toczyła się również akcja True Detective
Click to expand...
Tyle że TD to Akadiana, nie Nowy Orlean (chociaż serial kręcono na obrzeżach NO).

A jeżeli chodzi o gry, to mamy Assassin's Creed: Liberation - Nowy Orlean i okolice jakieś 250 lat temu. Gameplayowo rutyna i marny port z Vity, ale fabularnie przyzwoita odsłona.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Aug 5, 2015
Dużo dobra w niespełna cztery minuty. Gry jako takiej tutaj nie uświadczycie, ale przynajmniej posłuchacie Hendrixa ;)

• RED Point
Reactions: Esterhazy
K

Kuboniusz

Rookie
Aug 5, 2015
A czo to? :p:

• RED Point
Reactions: Esterhazy
D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Aug 5, 2015
Bohaterem czarnoskóry weteran wojny w Wietnamie. Powrót Vito.
http://www.eurogamer.pl/articles/2015-08-05-mafia-3-pierwszy-trailer

+ Vito z Mafii 2. Fajnie wygląda:

I_w_a_N said:
W zamian mamy czarnoskórego bohatera wojny Wietnamskiej
Click to expand...
Też mnie to zdziwiło, tym badziej, że murzyni w latach 60's mieli jeszcze oddzielne miejsca w autobusach. Nie wiem jak oni mają to zamiar zrealizować, to znaczy nie miejsca, ale w ogóle. Czarny bohater Mafii - mało mi to pasuje.

Last edited: Aug 5, 2015
  • RED Point
Reactions: PATROL
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
Aug 5, 2015
Daniel Abatemarco said:
Bohaterem czarnoskóry weteran wojny w Wietnamie. Powrót Vito.
Click to expand...
Nie chcę wyjść na rasistę, ale ... czarnoskóry? Doprawdy?

WTF?!

I ta gra będzie nosiła miano "mafia"? Gdzie Europejczycy, gdzie Włochy, Sycylia?
W zamian mamy czarnoskórego bohatera wojny Wietnamskiej :wallbash: ...

Poprawność polityczna ponad wszystko?

• RED Point
Reactions: PATROL, Alcatraz1024, froget67 and 1 other person
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Aug 5, 2015
Z opisu wynika, że z Włochami będziemy walczyć. Nie mam z tym problemu.

Zastanawia mnie jednak czy nie przesadzili z efekciarstwem :hmmm: Samochód uderza w drugi, a ten od razu wybucha po czym robi kilka koziołków w powietrzu i niszczy kolejne auta :p

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
Aug 5, 2015
Jeśli chodzi o atmosferę to zdecydowanie: Donowie, mafia, Sycylia, american italian, Nowy Jork.
To poniżej kompletnie do tego nie pasuje, i nawet nie chodzi o to, że nie pasuje do moich wyobrażeń i założeń, tylko w ogóle nie pasuje do kanonu, klimatu i tak dalej.

Graficznie ,,trochę'' niedzisiejsza ;)

Są linki do screenów, ale się nie wyświetliło nic.....

Nars

Nars

Moderator
Aug 5, 2015
Daniel Abatemarco said:
Są linki do screenów, ale się nie wyświetliło nic.....
Click to expand...
Dałeś linka do galerii, nie bezpośrednio do konkretnego screena.

Np.

M

Maestro_Andrea

Rookie
Aug 5, 2015
Cieszyłem się, ale po zobaczeniu głównego bohatera mi przeszło. Mafia ma być grana Włochem i koniec. Cały hajp mi przeszedł. Już nie czekam.

• RED Point
Reactions: PATROL, dooot and Daniel_Abatemarco
Sneky

Sneky

Rookie
Aug 5, 2015
Niestety... Takie są skutki kiedy europejski developer oddaje serie w ręce amerykanów. Mafia II już mocno oddaliła się od wspaniałej jedynki pod względem klimatu, już ignorując te że pod względem kontentu/fabuły grywalności i tak dalej też nie miała startu do części pierwszej. Trójka kontynuuje trend i jeszcze bardziej idzie w strone GTA zatracając kompletnie wszystko to co sprawiło że Mafia I stała się grą nie zapomnianą. Mafia
[*]

• RED Point
Reactions: Alcatraz1024, froget67, I_w_a_N and 1 other person
S

SMarcin

Rookie
Aug 5, 2015
To już jest chyba modne. Jak nie ma czarnoskórych w grze to jest hejt. Najlepszy przykład - Wiedźmin
Tutaj najwidoczniej chcą uniknąć miana "rasistów" i nie patrzą jak wyglądała pierwsza odsłona serii. Szkoda :(

Last edited: Aug 5, 2015
  • RED Point
Reactions: I_w_a_N and Daniel_Abatemarco
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Aug 5, 2015
Zauważcie, że czasy się zmieniają, a jednym z motywów przewodnich gry ma być problem rasizmu.

• 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 14
Next
1 of 14

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.