Materiały graficzne z Wiedźmina - opinie i komentarze

+
no pewnie, piękny słoneczny dzień, kwiecista łąka, ptaszki śpiewają, a na łące pięciu zbirów morduje kobietę albo pali wioskę nieopodal

Wyszlo calkiem nieźle, poza ta jedna fotka Geralta gdzie końcówki jego własów naturalnie łaczą sie z ciałem :p a twarz jest pełna wyrazu :)

mordka Geralta tak jakos dziwnie wyglada taka jakby zbyt gładka i ma strasznie grobową cere (wiem ze nie mogł się czerwienic i te sprawy ale chyba troche z tym przesadzili)i czemu na co 2 screenie Geralt stoi w rozkroku (a prawie w szpagacie ) a co do krafiki to troche nierowno na screenie z mostem wyglada swietnie ale tekstura tego niby lodowego podłoza wyglada jakos dziwnie ale i tak mi sie podoba z resztą jak zwykle

nie podoba mi sie ta "smuga" powietrza, ktora widac po zadaniu ciosu. to takie gothicowe i w sumie nieladne. po co?

Zobaczysz to w ruchu to ocenisz. Nie wisz ile ta smuga jest widoczna i jak szybko mach amieczem widzmin. Wiec jakie kolwiek ocenianie po skreenie jest hybione.

Wulfgar said:
zrobiono parę fotek witcherowi (na dole strony do ktorej podalem link)i jakos dziwnie gra wyglada... mam nadzieje ze to tylko wina aparatu http://pclab.pl/art19638-5.html PS szczegolnie glowny bohater kiepsko wypadl...
Nie no, ogólnie nie jest źle. Tylko to zbliżenie na twarze Geralta dziwnie wygląda. Poza tym na tych obrazkach troszkę nie spodobał mi się rozkrok Geralta, troszkę dziwne to momentami, ale cóż...może to tylko wina nieszczęśliwego ujęcia. Jeśli chodzi o same lokacji to bardzo pozytywnie

Screeny z pclab wygladaja zdecydowanie gorzej niz te z gry-online :/ Mam nadzieje ze to tylko nieszczesliwe ujecie.

Mi się tylko Oblivion, albo Fable z tym co widze kojarzy - strasznie kolorowe. Też mam głęboką nadzieje że to tylko aparat...

1. twarz Geralta jest jakas dziwna2. po co te smugi? ruchu mieczem nie widac tego "efektu" czy jak? poza tym mialy byc bardziej "realne" czyli jakby rozmyty miecz a nie jakas kolorowa wstazka przyczepiona koncowki ostrzai... przynajmniej tak gdzies kiedys na forum wyczytalem.

Moim zdaniem gry pod wzgledem graficznym rozwijaja sie w zla strone. Przeciez tu chyba chodzi o to, by oddac jak najlepiej rzeczywistosc. A rzeczywistosc nie jest plastikowa, przekolorowana i nie blyszcza sie twarze ludzi na ulicy. Masa efektow swietlnych i wygladzen daje efekt - wedlug mnie - zupelnie odwrotny do realizmu. I, niestety, Wiedzmin kontynuuje ten "rozwoj". A na przed ostatnim zdjeciu juz chyba wiecej kantow nie mogli wrzucic... Geno, owszem, grafika nie tworzy klimatu, ale jesli jest tak blyszczaca jak na tych zdjeciach, to nawet najmroczniejsze sceny nie daja takich wrazen, jakie dalyby pod grafika np. Mafii (oczywiscie chodzi mi tu tylko o porownanie owej "swietlistosci"). W tej chili bardziej podoba mi sie grafika z tej pierwszej wersji gry.

Eddie said:
Moim zdaniem gry pod wzgledem graficznym rozwijaja sie w zla strone. Przeciez tu chyba chodzi o to, by oddac jak najlepiej rzeczywistosc. A rzeczywistosc nie jest plastikowa, przekolorowana i nie blyszcza sie twarze ludzi na ulicy. Masa efektow swietlnych i wygladzen daje efekt - wedlug mnie - zupelnie odwrotny do realizmu. I, niestety, Wiedzmin kontynuuje ten "rozwoj".
A dlaczego doszedłeś do wniosku, że wszysktie gry powinny iść w stronę realizmu i są błyszczące i przekolorowane? Wystarczy trochę pooglądać screenów i od razu widać, że to zależy od twórców. Gothic 3 nie wygląda mi na zbyt kolorową gierkę, Dark Messiah także. A to, że tobie nie podoba się taki styl, to nie oznacza, że nikomu się nie podoba. Swoją drogą fajnie czyta się forum i zarzuty typu "ma za jasną/ciemną twarz" czy "a te smugi to trochę za mocne są". Wiem, że to wszystko wpływa na grywalność, ale bez przesady, nie widzieliśmy nawet gry w akcji. Ach , jak ja bym pojechał na E3...

twarz Geralta wygląda jak by go cuś w kroczu ściskało a ta smuga zasłania prawie pół Wiedźka i bandziora

dlamnie to on wygląda jakby był naćpany....... może chlapnoł sobie pare eliksirów tak na treme przed E3:)

Screeny całkiem fajne, ale naprawde jak patrze na tą twarz Geralta to nasuwa mi się tylko jedno słowo: ciotaPozostaje mieć nadzieje....albo to z jakiejś innej gry...

Boromir said:
a ta smuga zasłania prawie pół Wiedźka i bandziora
Smugi widzieliśmy już wielokrotnie, bo są chyba od samego początku pracy nad grą (również na filmach), zapewne dalej wyglądają tak samo i nikt ich "nie pogrubił", więc nie ma na co narzekać

tylko ze to nieladne jest. mam nadzieje, ze taki efekt jest widoczny przy specjalnych, szybkich ciosach, ktore jednak nie padaja tak czesto...

bo to jeden z tych najszybszych ciosów, na gameplayach nie wyglądało to tak źle. Choć dla mnie mogłoby tej smugi nie być. Ogólnie nie wygląda to najlepiej. Geralt pasuje bardziej do kreskówki, tekstury na skałach są kiepskie, widać ich łączenie.Na pewno część pogarsza aparat (nie widać nawet szczegółowo budynków i drzew, są czarne), ale wygląd bohatera... ugh! Jak się to ma do renderów? I woda za geraltem jakas płaska...Czekam na filmik (pewnie na NWVault coś będzie) bo na ostatnich gameplayach gra wyglądała b.dobrze, a to co widzimy teraz jest gorsze a nie sądzę, żeby tak spartolono sprawę.

Top Bottom