Wyniki testów płatnego dema na
gamegpu
Uwagę zwraca fatalna wręcz, względem odpowiedników Nvidii, wydajność na kartach AMD.
Deweloper skrewił.
@eustachy_J23 było w #103 poście
Podobno AMD wcześniej nie dostało kodu gry... i mamy skutek.
Nie zauważyłem, mea culpa.
Swoją drogą, bardzo, ale to bardzo niefajnie ze strony dewów.
Przynajmniej wiadomo dlaczego w podanych wymaganiach nie uwzględniono kart AMD.
Widać zdaniem dewelopera gra na takowych nie działa, co w sumie aż tak dalekie od prawdy nie jest.
Oby z Wieśkiem takich cyrków nie było.
Trzeba czekać zatem na sterowniki.
Ostatnie odsłony (na czele z Omegą) były naprawdę udane.
AMD mocno wzięło się za ten, bardzo wszak istotny aspekt.
Dzięki czemu Far Cry 4, gra z programu Nvidii przecież sprawuje się lepiej na odpowiednikach AMD
Co się tyczy Omegi drivery te będą rozwijane. Co istotne powstają przy udziale, co bardziej zdolniejszych użytkowników gpu AMD.
nie podzielam oburzenia eustachego odnośnie skopanej optymalizacji dla AMD (w ogóle odnoszę takie wrażenie, że co nie pojawi się nowa gra to eustachy narzeka na jej kiepską optymalizację - ciekawe jak będzie przy Wiedźminie 3
Jak będzie to zależy tylko i wyłącznie od CDP RED, a nie ode mnie.
A to, że MGS działa kiepsko względem odpowiedników Nvidii to nie jest żadna moja opinia tylko fakt, czy to się tobie podoba, czy nie. Testy nie kłamią.
Gracze mają prawo oczekiwać, że przykładowo, na HD7970 gra będzie działać podobnie, co na GTX'ie 680, który stanowi jej zielony odpowiednik.
Jeśli karty są porównywalne mocą, a różnica w niektórych przypadkach sięga, jak tu, trzydziestu kilku procent na niekorzyść AMD (ponad 1/3!), bo deweloper nie tylko nie pomógł, ale nie udostępniwszy kodu przeszkodził, gdyż uniemożliwił AMD wykonanie pracy, to mamy się cieszyć?
Dobrze rozumiem? Deweloper, mówiąc kolokwialnie, spieprzył i należy go za to głaskać po główce.
Co jeszcze?
Nagrodzić fuszerkę kupując? Tja, naturalnie.
Jeśli twórcy rzecz poprawią to zakup MGS'a można rozważyć.
MGS'a nie zaś tego dema, bo płacenie za dema to patologia.